跳至
[2004年或之前] (去街街) - Part 1

首頁

尾頁

大宅

Re: 03年4月媽媽會之(去街街)

嘩! 乜原來您地咁多節目, 我地基本上每一日都出街, 年初三就最勁, 由朝早十點幾去左粉嶺逢嬴仙館同班朋友食素, 跟住就去朋友屋企, 女既就打台灣牌, 男既就玩啤牌, 我就例牌同Casey 玩 and 睇VCD, 自從Casey 出世後, 我都好小打麻雀 o羅, 大家玩到成十點幾先走. 今個雞年都幾旺喎 !Hubby 玩咩都有小小嬴, 因上兩年我地多數 '書'

睇戲, 兩年冇睇 ! 情人節, 若然今年唔係放假, Hubby都會同我出去食飯既, 不過唔會 o向正日, 上年就去左鯉景灣.

Cindy媽咪 寫道:
mmak, 懿琳媽媽, CandyBB & Icycream,

你地就好啦.....情人節 有節目.....我地都係好多年無特別 慶祝 情人節 lu,事關 hubby 同係咁講 " 我 d bank a/c password 您都知道曬,要咩野就自己o禁錢買 law " 一d 情趣都無 ar........

今晚 情人節 會去 boss 既 豪宅拜年,hubby 例牌會同 boss play 麻雀.....唉! 今年既情人節就係咁過喇!! 都算好啦....今年 情人節 hubby 係 hk....唯有咁安慰自己啦....

[quote]
mmak 寫道:
CandyBB & Icycream,

你地 就好啦... 有戲睇....
我好耐好耐....無去戲院睇過戲...喇......
魔介第三集 係最好一套 去戲院睇 架.... 你地話幾耐丫....

哈利波特 第三集 係在 飛機上睇.咋....
套 功夫 我地想睇好耐 喇.... 我怕落畫都未有得睇丫.... 都打算租碟.......

[quote]
CandyBB 寫道:
同mmak一樣, 我地都係好多年都無特別 慶祝 情人節, 只係前幾日可以2个人去睇番場戲, 仲係係屋企樓下, 真係学icycream話齋, 可以著拖鞋落去. 問hubby您会送咩比我呀??(扮曬温柔果隻聲) 佢話我bank a/c d password 您都知道曬, 我仲洗嘜買野比您, 正一老土怪
Hi mmak,
您所講荃灣果度食日本野, 幾正wow, 同俚近我屋企, 又有房仔, 多謝報料.

[quote]
mmak 寫道:
懿琳媽媽,

唔係丫.... 我地真係好多年都無特別 慶祝 情人節 lor......
我地覺得唔抵... 好似俾人 "搶錢"噤...好唔抵 lor, 又多人...

我都係 噤岩去食飯時見佢出左個 情人節 餐, 又抵食咪試o下 lor......

CandyBB,

"別府居食屋" 都唔錯架.... 試下丫

[quote]
懿琳媽媽 寫道:
mmak,

原來一早慶祝咗情人節,唔怪之得今晚唔駛頭痛搵節目啦! :mrgreen:
好彩我都唔弱,今晚hubby帶埋懿琳去接我放工呀!不過冇訂枱食飯,只係唸住同懿琳去下街.相信都係外買番屋企食算了.
[/quote] [/quote][/quote] [/quote]

子爵府

醒目開學勳章

我的新年節目如下:

年30 : 同Yansy and her friends 睇早場 -- 超人特工隊 (早場因為有特價$25.00@ticket)。跟住就要預備d foods做團年飯,做到成隻wow wow dog咁,煮左好多送eg.豉油王煎蝦、鹵水豬利、白切雞、清炒油麥菜、蒸黃花魚、蓮藕湯 and 南乳豬手(but最後食完飯先記得煮左這碟送)。加埋工人得5個人食,我都覺得自己儍儍地。晚上同Yansy一齊做湯丸比佢老豆吃。

年初一 : 早上飲完早茶就返呀媽到竹戰,結果 -- 輸!

年初二 : 早上又到呀媽到開年然後竹戰,結果 -- 輸!

年初三 : 全家到我家拜年打邊爐and竹戰,結果 -- 輸!歷歷and Yansy就去左呀媽到過夜。

年初四 : 瞓到10:30起床,跟住同hubby飲茶,然後返屋企睇vcd。跟住就拍拖去太古城買野,食燭光晚餐!

年初五 : 有親戚到呀媽屋企,又要同陪佢地竹戰,結果 -- 大獲全勝!

情人節就隻佬早返黎屋企食飯,完全冇出街lu!

子爵府

嘩, 咁多餸應食唔晒架 ?-( 下次記得叫我去做清道夫啦.

Xanthe 寫道:
年30 : 同Yansy and her friends 睇早場 -- 超人特工隊 (早場因為有特價$25.00@ticket)。跟住就要預備d foods做團年飯,做到成隻wow wow dog咁,煮左好多送eg.豉油王煎蝦、鹵水豬利、白切雞、清炒油麥菜、蒸黃花魚、蓮藕湯 and 南乳豬手(but最後食完飯先記得煮左這碟送)。加埋工人得5個人食,我都覺得自己儍儍地。晚上同Yansy一齊做湯丸比佢老豆吃。

子爵府

醒目開學勳章

Icycream,

好呀!
Icycream 寫道:
嘩, 咁多餸應食唔晒架 ?-( 下次記得叫我去做清道夫啦.

男爵府

我既新年節目如下:
初一 - 早上奶奶, 晚上亞媽屋企竹戰, win左少少啦
初二 - 返公司睇煙花......
初三 - 放生
初四 - 元朗一日遊..第一次搭輕鐵同西鐵
初五 - 車公
初六 (情人節) - 帶亞囡同工人睇醫生, 係診所過

子爵府

cindyma, babydoris,嵐嵐21,ladybird,mmak,xanthe,

pls check pm.

伯爵府

懿琳媽媽,Icycream, 已收到pm la

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

me too! Thanks!
嵐嵐21 寫道:

大宅

me three! Thanks!
babydoris 寫道:
me too! Thanks![quote]

嵐嵐21 寫道:
[/quote]

大宅

me four! thanks!!

Cindy媽咪 寫道:
me three! Thanks!
[quote]
babydoris 寫道:
me too! Thanks![quote]

嵐嵐21 寫道:
[/quote][/quote]

子爵府

醒目開學勳章

Icycream,

Checked.

男爵府

我既新年節目如下:
初一 - 下午至晚上去伯父到拜年, 竹戰win不少
初二 - 去亞媽及婆婆到拜年
初三 - 返工
初四 - 返工
初五 - 去完大嫂到好趕咁去返工
初六 (情人節) - 都係返工

冇mug新年氣氛law!

子爵府

Xanthe,

唔記得覆你tim....
缶 Heinz little kids meal "ravioli"意大利餛飩 (萬寧 $11.5), 味道我覺得 ok lor....
d 餛飩 細細粒 (像郵票般大), filing 好似有d 肉碎, 缶寫有cheese 但我食唔出喇, 味道比較淡, 一般babyfood 都係無嘜味道架啦, 但 佢有d 茄汁 sauce 浸住d餛飩 一齊食,味道我覺得 ok 喎, 唔錯喎....

但 Zoe 1啖都唔肯食.... 可能係d 茄汁 喇... 佢最近好憎食茄汁 ....

Xanthe 寫道:
mmak,

試完後請報料!

[quote]
mmak 寫道:
Cindy媽咪,
sorry, Heinz babyfood 唔使俾我啦...... 招紙都唔使啦..
我剛買左缶 Heinz little kids meal "ravioli"意大利餛飩 ... 好似幾好食, 我可能再買.... anyway 唔該晒...!!
[/quote]
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

cindyma, babydoris,嵐嵐21,ladybird,mmak,xanthe,

pls check pm.

大宅

Icycream,

Checked and replied!

男爵府

...

男爵府

彤彤媽,
幾時去你家食薑醋啊??

子爵府

dorismama,

彤彤媽宜家坐緊月, 無人陪月, 自己日夜照顧小b, 我想等佢休息多d, 精神d, 先再約你地去丫. 因佢5月先返工.

真係替佢高興, 自小b出生後, 彤彤乖左好多好多, 相信有出席playgroup既媽咪都認同.

懿琳媽 - pls checkpm.

大宅

Icycream,

please check pm.thanks.

子爵府

babydoris/懿琳媽,

xanthe話下星期五(11/3) 可同我地食lunch. 你地有冇興趣呀? 仲有冇人有興趣丫? 可在旺角or 奧運站.

首頁

尾頁

跳至