跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 03年4月媽媽會之(返學啦!!)

彤彤媽,

哦! 原來係咁樣.....
寫道:
Cindy媽咪,

Please check pm.

子爵府

醒目開學勳章

攪到我又想知tim!!!

Cindy媽咪 寫道:
Icycream & 彤彤媽,

我呢個 c9想8下.....你地講緊 mug 呀???? 唔明既????

[quote]
Icycream 寫道:
彤彤媽,

有時我見彤彤咁蝦你地, 我都登你辛苦丫. 所以我叫你唔好比彤彤"食"住. 希望你唔會嬲我la.

仲有, 你老公係魔鬼黎ga...又叫我睇定d又話最後通碟. 嘩, 尋晚搞到我幾"lor lor luen"丫
[/quote]

大宅

會長,

你都check pm啦!:mrgreen:

Xanthe 寫道:

[quote]
Cindy媽咪 寫道:

我呢個 c9想8下.....你地講緊 mug 呀???? 唔明既????

[quote]
彤彤媽,

有時我見彤彤咁蝦你地, 我都登你辛苦丫. 所以我叫你唔好比彤彤"食"住. 希望你唔會嬲我la.

仲有, 你老公係魔鬼黎ga...又叫我睇定d又話最後通碟. 嘩, 尋晚搞到我幾"lor lor luen"丫
[/quote][/quote]

男爵府

彤彤媽, 希望你都唔好嬲我 la, same as Icycream, 我都好登你辛苦丫, especially now that your # 2 is arriving soon. As I am also a mother of 2, I know exactly how you feel.

Besides, me too. 我都想知

Xanthe 寫道:

[quote]
Cindy媽咪 寫道:

[quote]
彤彤媽,

[/quote][/quote]

大宅

ShanShan,

我梗係唔會嬲你啦, 仲要多謝你d advice! :mrgreen:

想知就check pm啦!

ShanShan 寫道:

彤彤媽, 希望你都唔好嬲我 la, same as Icycream, 我都好登你辛苦丫, especially now that your # 2 is arriving soon. As I am also a mother of 2, I know exactly how you feel.

Besides, me too. 我都想知

[quote]
Xanthe 寫道:

[quote]
Cindy媽咪 寫道:

[quote]
彤彤媽,

[/quote][/quote] [/quote]

男爵府

彤彤媽,
如不太麻煩, 我都想知呀

子爵府

彤彤媽,

你搞到咁神秘, 引晒d八婆出黎. (講笑jar).

拿....呢d咪叫是非當人情lor (just joking)

仲有..我都想知睇下你點傳譯.

男爵府

KAHOBB, BABYDORIS,
JUST FOR YOUR INFORMATION:
我今日在樓下公園識O左個媽咪, 佢兩個仔讀過或讀緊, 藍田的THINK , 迦南, 及啟思, 佢表示迦南K1已有功課, 啟思及THINK 則到K3才有

子爵府

醒目開學勳章

Icycream,

咁今日有冇誘惑你?

子爵府

醒目開學勳章

啟思係冇嘜功課的!

dorismama 寫道:
啟及THINK 則到K3才有

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

Deal All
報料, 上次我介紹一個協康會攪的青蔥計劃, 小朋友大肌肉訓練, 上星期六下午敬聰上了第一堂, 真的不錯. 他的設施有些似已關閉的Chilzplay (銅鑼灣), 那裡有很多大小波給小朋友爬上去及滾來滾去訓練平衡, 另有一個有趣的活動是有二個室內千秋, 小朋友不單可坐上去, 更可睡在上面給導師搖來搖去, 因那千秋板很大塊的, 平時敬聰不肯在公園坐千秋的. 但他竟然肯訓在板上給導師不單只前後搖, 更可360度左右轉. 現在比較小playgroup 是玩大肌肉遊戲, 所以我覺得這個playgroup 值得參加玩玩. 我想都有些似妳們打算試堂的那個playgroup(littlegm???),我忘記叫什麼名字. 如有興趣可電2393 7555. 網址是 www.heephong.org

大宅

Icycream,

哈哈, 我諗住未經你同意唔喺度公開吖嘛!

咁我將send俾佢地pm嗰段嘢post出嚟俾大家睇, 你冇問題吖嘛?

彤彤媽,

你搞到咁神秘, 引晒d八婆出黎. (講笑jar).

拿....呢d咪叫是非當人情lor (just joking)

仲有..我都想知睇下你點傳譯.

子爵府

醒目開學勳章

彤彤媽:

no la, don't post it.... as you can know who is double 4 la!!!!!!

大宅

會長,

好啦! 我好聽話架, 就唔post出嚟, 睇吓仲有邊個係double 4先!

dorismama/Icycream,

check pm 喇!:mrgreen::mrgreen:

Xanthe 寫道:
彤彤媽:

no la, don't post it.... as you can know who is double 4 la!!!!!!

大宅

Babydoris

剛剛visit完 www.heephong.org, 我都覺得係非常專业幼兒服务。我都好想join 。但我hubby話quota咁少, 6-7位,好似係for一D 有special need嘅小朋友, 叫我留番比更需要的人。 究竟是否很多人轮侯呀?

babydoris 寫道:
Deal All
報料, 上次我介紹一個協康會攪的青蔥計劃, 小朋友大肌肉訓練, 上星期六下午敬聰上了第一堂, 真的不錯. 他的設施有些似已關閉的Chilzplay (銅鑼灣), 那裡有很多大小波給小朋友爬上去及滾來滾去訓練平衡, 另有一個有趣的活動是有二個室內千秋, 小朋友不單可坐上去, 更可睡在上面給導師搖來搖去, 因那千秋板很大塊的, 平時敬聰不肯在公園坐千秋的. 但他竟然肯訓在板上給導師不單只前後搖, 更可360度左右轉. 現在比較小playgroup 是玩大肌肉遊戲, 所以我覺得這個playgroup 值得參加玩玩. 我想都有些似妳們打算試堂的那個playgroup(littlegm???),我忘記叫什麼名字. 如有興趣可電2393 7555. 網址是 www.heephong.org
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

大宅

Yeah......double 4 係邊個呢可????? :mrgreen: :mrgreen:

Xanthe 寫道:
彤彤媽:

子爵府

Hi all,

Littlegym 試堂 點丫..... 好唔好丫....??
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

男爵府

24/1我赲得制miss o左, 佢主動打電話再約, 下星期一再去過

mmak 寫道:
Hi all,

Littlegym 試堂 點丫..... 好唔好丫....??

大宅

Dorismama

真係啱, 我昨日同Kaho係屋企楼下花園玩,都識O左個媽咪。佢个仔两歲, 問起我報咗Nursery未!,

咁我答佢淨係報咗附近Nursery,佢話自己只報咗楼下迦南,仲講咗一大堆嘢, 話迦南好D, 佢話自己大女都係迦南, 迦南K3会有Dictation, 不过我無問details;我淨係答佢覺得迦南係最乾淨整齊和環竟寬敞舒服,佢即刻答, 梗係啦, 佢地每2年装修一次。至于報楼下Think, 佢似專家咁說, 除非將来讀international school, 如果報local班, 就無mug特別。

佢仲話 THINK,及啟思, 所有括杂费都另計, 包括生日会,但迦南就不会。我又同hubby講迦南K1已有功課, 佢又話都要睇做mug家課, 唔係所有功課都有厌力, 俾佢激死!

暂時淨係可以觀察外在環竟, 其他嘢都所知不多, dorismama, 記得有料即報, Tks。 妳自己choose咗边间呀!

dorismama 寫道:
KAHOBB, BABYDORIS,
JUST FOR YOUR INFORMATION:
我今日在樓下公園識O左個媽咪, 佢兩個仔讀過或讀緊, 藍田的THINK , 迦南, 及啟思, 佢表示迦南K1已有功課, 啟思及THINK 則到K3才有
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

子爵府

醒目開學勳章

Kahobb and dorismama,

Yansy had the homework in K1 but only 線條練習!

KAHOBB 寫道:
我又同hubby講迦南K1已有功課, 佢又話都要睇做mug家課, 唔係所有功課都有厌力, 俾佢激死!

首頁

尾頁

跳至