跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 03年4月媽媽會之(返學啦!!)

shanshan, kahob & all,

Thanks for sharing...
我都係試左堂 再 決定 lu....

Icycream,

如果 Graceful hands 個位小姐, d 態度好d... d 客仔會仲多d .......

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

ShanShan,

你會否開班 丫...... 我自己都想搵你教 wor.... ^__^
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

男爵府

I am one of the 孖四 :mrgreen: :mrgreen:

Shan Shan,
教埋Vanessa得唔得呀??

大宅

Xanthe & ShanShan

我諗遲D都要向妳们請教、請教, 千祈唔好嫌我煩!

ShanShan 寫道:

Kahobb and dorismama

Natalie too, she is having homework every day now.

[quote]
Xanthe 寫道:
Kahobb and dorismama,

Yansy had the homework in K1 but only 線條練習!

[quote]
KAHOBB 寫道:
我又同hubby講迦南K1已有功課, 佢又話都要睇做mug家課, 唔係所有功課都有厌力, 俾佢激死!
[/quote][/quote]

願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

大宅

Hi KAHOBB,
多謝曬您littlegym嘅資料, 好詳細, 我今个sun会去試堂.
Hi icycream,
我都覺得gracefuls hand嘅ms. kwok有時好冇礼貌, 前幾日問佢細佬已讀完1期, 使唔使轉高d班, ms. kwok話d miss都冇出聲話佢可以轉, 跟住想問多句, 就即刻收左線. 我諗miss kwok應該係boss.

大宅

me too! but prefer no change for the remaining 4 lessons.

Cindy媽咪 寫道:
Icycream,

嘩! 個新 price 咁貴既.....

Agreed with you : " 交$270 for4都OK.  但新course要$212.5�堂就NO la "

[quote]
Icycream 寫道:
各位,

我呢兩日都好忙. 剛收到mit ally既call, 黎緊mit會改動course. (剩餘4堂: 19/2, 26/2,5/3,12/3). 但我們有2選擇:

1. unchanged. 都係2:45-3:45pm

2. 時間會extend多半小時. 即3-4:30pm. 若剩餘4堂就加收$270/4堂.

內容: 1st hour - normal
後半小時會係幼兒治理課程.
1.5hrs中有茶點時間.

若之後新course, 頭半小時家長可在場, 之後在玻璃room睇小朋友堂上情況. 收費係: $850/4堂, $1700/8堂 free 1 堂. $2550/12堂 free 2 堂.

my comment: prefer unchanged for the lastest 4 classes.  If交$270 for4都OK.  但新course要$212.5�堂就NO la.

你地話呢??
[/quote]

大宅

Icycream,

agree!

Thanks

好丫. 如果今個sat之前無人objection. 我地就choose option 1 ====> unchanged.

[quote]
KAHOBB 寫道:
Icycream

我只会take Option 1. ie. no change.

Tks

[quote]

大宅

CaseyMami,

我都唔會再join mit喇, 咁貴! 睇吓join唔join graceful hands, 或者join屋苑clubhouse嗰d 如果有又啱時間的話!

CaseyMami 寫道:
想問 o下各位靚媽 ,上埋 o個 4 堂 MIT, 仲會唔會 join 呀 ? 又或是諗其他例如 Graceful Hands 呢 ?

大宅

Icy,

唔好激氣! 其實我都想轉 Graceful Hands, 因近 o的, Casey 好冇耐性, 搭耐 o的地鐵佢就成日話要落車, 若去到太子玷, 應該頂得順的.

乜個 Ms Kwok 真係咁串架 ! 次次都係佢聽電話架 咩! 話時話, 佢地都冇call 過我, 莫非我已被除名 等我下個月打去check check, 試下 o個個亞姐係咪真的咁 串! 仲串得過我 o的客!! 我有個客真係串爆境, 每次同佢講完電話收線, 我一定係咁 '頂佢' !! :evil: :evil:

caseyma,

我唸我唔會再join mit了. 想轉graceful hands, 但佢地非常之[size=xx-large] :evil: .

佢地今日打比我話今個sat下午有位, 但係是for正式返學既(我有張試堂coupon, 但等左3個月都無得上) :evil:

佢直頭問我究竟係唔係無得試堂就唔報正式既堂(ms kwok)...丫..頂佢丫..(sorry, 忍無可忍). :evil:

男爵府

Hello! My friends

My mummy said if you boys and girls want my mummy to teach you swimming, you've better be good, ok?

love from Katrina :wink:

My dear friends

Teaching girls to swim is not a problem, the real problem is where, we've have to find a place that is safe so that all of us "beautiful" will not be disturbed by the others.

Back to Graceful, I think the "Miss Kwok" that you are talking about is Heidi, the owner, that's why she is so 串爆, but she is ok when you talk to her face to face. She is ok to me, might be our girls go to the same kinder. :mrgreen:

男爵府

Kahobb
Pls don't say 請教, we are only sharing here.

KAHOBB 寫道:

子爵府

CandyBB & shanshan,

I agreed

she is ok when you talk to her face to face.
but through the phone 就好冇礼貌, is so 串爆.... lor

Back to Graceful, I think the "Miss Kwok" that you are talking about is Heidi, the owner, that's why she is so 串爆, but she is ok when you talk to her face to face. She is ok to me, might be our girls go to the same kinder. :mrgreen:

CandyBB 寫道:

Hi icycream,
我都覺得gracefuls hand嘅ms. kwok有時好冇礼貌, 前幾日問佢細佬已讀完1期, 使唔使轉高d班, ms. kwok話d miss都冇出聲話佢可以轉, 跟住想問多句, 就即刻收左線. 我諗miss kwok應該係boss.

大宅

ShanShan, Xanthe

有D嘢真係要问(no 請教 ), 我剛剛收到了其中一间Nursery的取錄信, 竟然要我即俾1个月school fee + uniform + school bag, totally around $4000. 仲連 auto-pay order slip 寄嚟, 我 August先開學, 我見其他两间有apply& confirm 取錄咗嘅Nursery, so far都無要交什麼school fee etc......。

這是不是正常做法? 係咪騖收不足學生,妳哋有冇咁經驗呢?Tks

Kahobb
Pls don't say 請教, we are only sharing here.

[quote]
KAHOBB 寫道:

[/quote]
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

別墅

AGREED UNCHANGE FOR THE REMAINING 4 LESSONS.

彤彤媽 寫道:
me too! but prefer no change for the remaining 4 lessons.

[quote]
Cindy媽咪 寫道:
Icycream,

嘩! 個新 price 咁貴既.....

Agreed with you : " 交$270 for4都OK.  但新course要$212.5�堂就NO la "

[quote]
各位,

我呢兩日都好忙. 剛收到mit ally既call, 黎緊mit會改動course. (剩餘4堂: 19/2, 26/2,5/3,12/3). 但我們有2選擇:

1. unchanged. 都係2:45-3:45pm

2. 時間會extend多半小時. 即3-4:30pm. 若剩餘4堂就加收$270/4堂.

內容: 1st hour - normal
後半小時會係幼兒治理課程.
1.5hrs中有茶點時間.

若之後新course, 頭半小時家長可在場, 之後在玻璃room睇小朋友堂上情況. 收費係: $850/4堂, $1700/8堂 free 1 堂. $2550/12堂 free 2 堂.

my comment: prefer unchanged for the lastest 4 classes.  If交$270 for4都OK.  但新course要$212.5�堂就NO la.

你地話呢??
[/quote][/quote]
泡泡媽咪

民房

楠楠媽咪 : 我也希望不變

大宅

Sorry, 請問 楠楠媽咪 即係邊個呀 ?-( ?-(

楠楠 寫道:
楠楠媽咪 : 我也希望不變

男爵府

kahobobo, n1 is under the socal welfare department, so they unlike k1 under 教育處 where there are registration fee, course fee etc. controls...........我個囡報樂基都要交一個月$3500留位費架...............

shanshan, 我老公昨日先話您好勁一個人又攞車又揪囡, 仲教游水.............我靜靜雞話您知, 我唔識游水架, 所以您記住收埋我個囡做徒第呀 :mrgreen:

btw all, mit完左我多數都唔會join la, sunday 上堂亞公亞婆投訴, sat 上堂公司好忙已同老細嘈左幾鍋....上次搞到要上上下堂走出去借部pc上返公司個web做野.........唉!同TST太遠啦, 次次上完堂都散晒............打左去graceful hand追wait 成點, 仲未得喎............咁唯有靠平日d playgroup頂住先...............同查實我滿意屋企樓下嗰個多過mit , 亞囡真係學到野番嚟嘛

男爵府

meowross,
agree, 其實你覺得樓下o個個個女學到o野係因為返得密, 佢熟地頭固吸收得好d, 係呢, 你覺得今日個導師如何??

meowross 寫道:
kahobobo, n1 is under the socal welfare department, so they unlike k1 under 教育處 where there are registration fee, course fee etc. controls...........我個囡報樂基都要交一個月$3500留位費架...............

shanshan, 我老公昨日先話您好勁一個人又攞車又揪囡, 仲教游水.............我靜靜雞話您知, 我唔識游水架, 所以您記住收埋我個囡做徒第呀 :mrgreen:

btw all, mit完左我多數都唔會join la, sunday 上堂亞公亞婆投訴, sat 上堂公司好忙已同老細嘈左幾鍋....上次搞到要上上下堂走出去借部pc上返公司個web做野.........唉!同TST太遠啦, 次次上完堂都散晒............打左去graceful hand追wait 成點, 仲未得喎............咁唯有靠平日d playgroup頂住先...............同查實我滿意屋企樓下嗰個多過mit , 亞囡真係學到野番嚟嘛

男爵府

KAHOBB

Really? But sorry, I have no idea about N1, so am afraid that I couldn't comment much. As meowross said, might be that's true. :wink:

男爵府

meowross

"shanshan, 我老公昨日先話您好勁一個人又攞車又揪囡, 仲教游水." --- "我靜靜雞話您知, 我唔識游水架" --- :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至