跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

原帖由 sweetdog 於 09-8-26 10:04 發表
唉! 你睇我好, 我睇你好啦!
自已湊, 無人幫手, 真係好辛苦!

其實學校要求小朋友回校要換鞋, 老師佢地有冇換架?

如果我自己湊. 肯定大少更會蝦我.....我都有點怕怕...
咁我又唔知老師有無呀! 照推理應該會卦...
你留意到什麼?

男爵府

我係懷疑佢地有冇換鞋呢!
等我有機會問下先!

原帖由 giveupaguy 於 09-8-26 10:19 發表

如果我自己湊. 肯定大少更會蝦我.....我都有點怕怕...
咁我又唔知老師有無呀! 照推理應該會卦...
你留意到什麼?

大宅

sweetdog, 你個仔係邊班?
全職湊仔都幾辛苦架...我覺得仲忙過返工...

我個仔就一定有換鞋...因為有時我會送佢返學, 我見佢會自動走入個電腦房攞鞋換...
如果, 係搭校車既小朋友, 我就唔清楚有冇...

原帖由 sweetdog 於 09-8-26 10:04 發表
唉! 你睇我好, 我睇你好啦!
自已湊, 無人幫手, 真係好辛苦!

其實學校要求小朋友回校要換鞋, 老師佢地有冇換架?

男爵府

我囝不是K1A呀!

你是自已湊嗎?

小朋友我諗都有換, 因為佢地都放左另一對鞋在學校!

老師, 姐姐, 書記等人, 就吾知有冇換鞋!

家長需知就寫明, 教職員, 學生, 家長入學校要除鞋!

我覺得如果佢地無做, 只係要學生, 家長做, 就無嘜意思!
如果佢地都做到, 我覺得呢間學校真係幾好, 吾會講一套做一套!

原帖由 melodyuen 於 09-8-26 11:05 發表
sweetdog, 你個仔係邊班?
全職湊仔都幾辛苦架...我覺得仲忙過返工...

我個仔就一定有換鞋...因為有時我會送佢返學, 我見佢會自動走入個電腦房攞鞋換...
如果, 係搭校車既小朋友, 我就唔清楚有冇...

...

大宅

原來係咁...

我要返工, 係嫲嫲同工人湊...
你好細心喎...我又冇留意老師, 姐姐, 書記有冇換鞋喎...

原帖由 sweetdog 於 09-8-27 16:58 發表
我囝不是K1A呀!

你是自已湊嗎?

小朋友我諗都有換, 因為佢地都放左另一對鞋在學校!

老師, 姐姐, 書記等人, 就吾知有冇換鞋!

家長需知就寫明, 教職員, 學生, 家長入學校要除鞋!

我覺得如果佢地無做, 只係要學生, ...

大宅

點解咁少k1媽媽上黎forum talk既?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 melodyuen 於 09-9-3 14:33 發表
點解咁少k1媽媽上黎forum talk既?

我都覺得呀!!
可能未見過面.又d都唔知上forum卦...

大宅

可能係la....

你囝囝返屋企有冇講下學校既野架?

我問親阿仔, 佢好少答我...
我問佢有冇上英文堂, 佢唔答....
教英文既老師叫乜名, 佢唔答....
問佢坐係附近既同學仔叫乜名, 佢唔答....

所以我知道好少佢學校既野....
原帖由 giveupaguy 於 09-9-3 14:36 發表

我都覺得呀!!
可能未見過面.又d都唔知上forum卦...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 melodyuen 於 09-9-3 15:00 發表
可能係la....

你囝囝返屋企有冇講下學校既野架?

我問親阿仔, 佢好少答我...
我問佢有冇上英文堂, 佢唔答....
教英文既老師叫乜名, 佢唔答....
問佢坐係附近既同學仔叫乜名, 佢唔答....

所以我知道好少佢學校既野. ...

有呀!!我個仔多口仔來的..講好多學校野...
我知道佢幾位同學仔名啦
都知道佢同邊個fd
仲有.佢連自己及同學被老師話都講我聽 (佢&同學仔在課室內跑)
由佢細個開始. 我會每天都跟佢傾計. 尤其是返學之後. 每天都會問下學校情況..久而久之.佢會主動講我聽..

聽佢講. mr.hiro 及 edun (唔識吋) 走左了
來了一位新的外籍女老師 (michelle)呀~ 昨天教書教到 "d"..因為聽他哼歌仔 "d~ 的的答...down" 做埋動作咁囉...所以估學校教到"d"....

你下次問下囝囝係咪有同學叫 "皓君" 同 "卓琳"...我星期日在圖書館遇上佢地.先認識到佢地咋.

大宅

子健好叻呀...識講咁多野比你知...
吓...mr. atom 走左, n1既時候, 徐老師話子希同atom好friend架....
原來轉左個女miss...
由n1 開始, 我已經每日問阿仔, 問下老師叫乜名, 開唔開心, 係學校茶點食乜, 同學仔叫乜名, 學左d乜....但佢每次都答我"冇呀"...仲要係笑笑口, 2隻手伸一伸....比佢激死...
到依架...好多時問佢, 佢就直頭唔答...

同埋, 好少係屋企做返學校教既野...就好似上次n1結業禮, 有上台表演, 照理都會係屋企做下d動作或者唱下首歌, 但係佢就冇, 我同嫲嫲一直都唔知有表演, 所以當日就好superise.....真係無聲無色.....

等我返佢問下佢個2個同學仔既名先....
我有時, 都有問佢係未有同學仔叫子健呀...有冇同子健玩...佢都係冇答我....

原帖由 giveupaguy 於 09-9-3 15:25 發表

有呀!!我個仔多口仔來的..講好多學校野...
我知道佢幾位同學仔名啦
都知道佢同邊個fd
仲有.佢連自己及同學被老師話都講我聽 (佢&同學仔在課室內跑)
由佢細個開始. 我會每天都跟佢傾計. 尤其是返學之後. 每天都會 ...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 melodyuen 於 09-9-3 15:52 發表
子健好叻呀...識講咁多野比你知...
吓...mr. atom 走左, n1既時候, 徐老師話子希同atom好friend架....
原來轉左個女miss...
由n1 開始, 我已經每日問阿仔, 問下老師叫乜名, 開唔開心, 係學校茶點食乜, 同學仔叫乜名, ...

看來你囝囝係收收埋埋多d...(佢想跟你開玩笑?)
Mr.Atom真係幾受歡迎..好可惜佢地又唔做啦~
照計佢地都知道同組的同學名....你問下佢..叫囝囝介紹朋友仔你識呀!

你地星期六/ 日有無去開圖書館/公園等架?

大宅

我會再努力問下佢....
希望有日唔洗我問, 佢就自動話比我聽...

有架...因為子希鍾意去公園呀....
不過呢期太熱, 所以只會留好短時間就走...
跟住, 就去library, 不過我個仔去library唔係睇書, 係裡面走黎走去, 攪電腦...

原帖由 giveupaguy 於 09-9-3 16:02 發表

看來你囝囝係收收埋埋多d...(佢想跟你開玩笑?)
Mr.Atom真係幾受歡迎..好可惜佢地又唔做啦~
照計佢地都知道同組的同學名....你問下佢..叫囝囝介紹朋友仔你識呀!

你地星期六/ 日有無去開圖書館/公園等架?
...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 melodyuen 於 09-9-3 16:17 發表
我會再努力問下佢....
希望有日唔洗我問, 佢就自動話比我聽...

有架...因為子希鍾意去公園呀....
不過呢期太熱, 所以只會留好短時間就走...
跟住, 就去library, 不過我個仔去library唔係睇書, 係裡面走黎走去, 攪電 ...

自從豬流感..都無去公園..唉~
你地平時幾點去圖書館多架?

原來你個都係咁! 我隻馬騮仔.去到圖書館先玩電腦.之後去搬書...搬到成臺都係.但都唔係坐定定睇既..

大宅

通常朝早去, 因為冇咁曬...不過都係好多蚊...
你呢?
搭車過黎, 方唔方便呀?
男仔好似特別鍾意電腦....

原帖由 giveupaguy 於 09-9-3 16:26 發表

自從豬流感..都無去公園..唉~
你地平時幾點去圖書館多架?

原來你個都係咁! 我隻馬騮仔.去到圖書館先玩電腦.之後去搬書...搬到成臺都係.但都唔係坐定定睇既.. ...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 melodyuen 於 09-9-3 16:40 發表
通常朝早去, 因為冇咁曬...不過都係好多蚊...
你呢?
搭車過黎, 方唔方便呀?
男仔好似特別鍾意電腦....

而家無去公園
星期日食埋早餐之後去圖書館...around 10:30前囉~
我家出來馬安山都好方便 (因為我在小巴總站上車)

大宅

有得報課餘course...你地報左邊d呀?
有冇聽過d course既質素呀?

大宅

hi!giveupaguy
我囝2/10開左學啦!
同你囝囝同班都係K1A呀!
你會吾會參加11月的旅行呀?

原帖由 giveupaguy 於 09-8-13 14:04 發表

hello~ 我囝囝k1A.
:lol:

大宅

原帖由 ckp 於 09-10-4 22:18 發表
hi!子希及子健媽,
我囝2/10開左學啦!
同你地囝囝同班都係K1A呀!
你地會吾會參加11月的旅行呀?

大宅

YES ar... 順便識下同學仔既家長...

原帖由 ckp 於 09-10-4 22:20 發表

大宅

我都參加呀, 到時我地相認啦!

原帖由 melodyuen 於 09-10-7 15:21 發表
YES ar... 順便識下同學仔既家長...

首頁

尾頁

跳至