嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

出街用車仔的技巧

你們帶亞b 出街時會用車仔嗎, 因我不懂上落扶手電梯, 所以我自己出街都是揹, 但已頂不到, 因我的b有21磅, 而我又比較細粒, 所以想問下你地經驗, 上落扶手電梯要怎樣練習及技巧 ...

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: 出街用車仔的技巧

緊係安全為首,行遠D都要用LIFT上落。如果真係冇LIFT,先用扶手電梯,最初幾次,最好搵埋你老公(或其他人)一齊試幾次,未熟習時,萬一失手唔穩,都有人頂住(拉住)。記住,一定要幫BB縛好安全帶。

禁止訪問

男爵府

我最初用架吉車試上落電梯(似傻婆),熟

水晶宮

好媽媽勳章

如果避免唔到用手推車上落扶手電梯,有一件事一定要留意.
就係如果架車仔o係雙向車o既話,o係上落電梯時bb車手
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

禁止訪問

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

vic-wing, 你未算傻, 我仲傻呀, 我o個陣時係企定o係d扶手電梯附近, 跟住就o係度呆等, 睇下幾時有人推架bb車上落, 跟住睇住人地點推囉, 睇多幾次, 就搵埋老公一齊試玩囉

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我咪仲衰,淨係夠力上,唔敢自己同BB落呀,驚會同架車一齊PK就幣!

男爵府

上電梯都還可以, 落電梯就好牙煙喇~ 有次我推bb車落電梯 (因為o個個商場無客用升降機架 :-x ), 咁我係將bb車向前落o既, 一來我少經驗, 加上騰雞, 放架車落梯級時唔o岩位, 個bb差d連人帶車碌落去, 好彩自己雙臂仲有力捉實架bb車~ 相反方向d人, 見到都大叫, 仲想幫我手~ (雖然佢地幫唔到 ). 而家諗返都一額汗~

而家攪到如果得我一個人帶bb出街, 就要去有客用升降機o既商場, 否則, 一定啦埋老公家人or朋友先敢去~~ :-|

你地都要小心d呀!~ 唔好學我咁~ :cry:

大宅

一一b,

我諗我同你差唔多.有次我搭西鐵,見架lift 好遠.
試下自己落電梯.點知條梯好長.我死撐住架b車唔放,
如果手軟.我連人帶埋向後碌落去囉. 果次之後.我都
好怕自己落電梯,寧願行遠d都唔再試. 一係就咩住阿囡
先落電梯.咁樣反車都係架車有事.

首頁

尾頁

跳至