美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Max Factor New Foundation

Is it good? (the new product advertised by Karen Mok)

禁止訪問

Re: Max Factor New Foundation

男爵府

Agree, very thin and stick to face very well. but I also need to use the aqua foundation, together makes my skin very very nice!!

大宅

HOw much is Auqua FOundation? Is it by Max Factor as well?

大宅

我都係用開菜菜子o個隻aqua foundation, 前幾日諗住去配番, 個 sales 話已經轉左得番莫文蔚果隻, 但d色又唔係菜菜子果d色, 結果我買左紅色盒果隻, 話有成支精華果隻呢! 可能而家天氣乾d, 我反而覺得菜菜子果隻比較乾相比之下, 而呢隻紅盒又唔乾又唔油, d膚色真係自然得黎又滑又唔乾! 不過價錢就貴d!

nicki 寫道:
好薄好貼, 好似無化妝咁, 
正如莫文蔚所講, 係真的, 易用, 薄, 唔貴, 二百蚊有找,但有D瑕疵唔係cover得咁好,如斑同眼袋,一定要加遮瑕,之前菜菜子o個隻aqua foundation 會sharp d, 呢隻自然d

男爵府

ShatinMaMa 寫道:
HOw much is Auqua FOundation? Is it by Max Factor as well?

From memory, I think it was $190. that was few months ago...

別墅

紅色盒係唔係早兩,三年前出o個隻呀? 連盒都要5佰幾蚊
o麻? 好似cream 狀o個隻係唔係呀? 我已用過兩盒, 好好用, 因為我皮膚乾, 最慘就係我用過好多隻有牌子o既粉底, 笑完或講完o野條虎紋會現出o黎, 好似有兩條鬚咁樣,好失禮, 但呢隻就唔會, 不過心多想轉o下另一牌子, 知唔知邊隻牌子可以用o左唔現虎呢????

大宅

紅色盒 = SKII?

複式洋房

我都係用緊呢隻, 紅色盒嘅 (cream狀個隻係嗎) (之前琦琦同舒琪賣廣告個隻)? 連埋個鏡盒要5百幾喎, 如果淨粉就3百幾, 點解你哋話2百零嘅? 唔通我攪錯咗,

大宅

係呀, 係 SKII.

ShatinMaMa 寫道:
紅色盒 = SKII?

大宅

紅盒-$160, 粉 ~$370 係橢圓形的!

二百幾果隻係之前菜菜子賣廣告, 白色盒的, 好似係方型!

[quote]
bbriver 寫道:
我都係用緊呢隻, 紅色盒

別墅

bbriver 寫道:
我都係用緊呢隻, 紅色盒嘅 (cream狀個隻係嗎) (之前琦琦同舒琪賣廣告個隻)? 連埋個鏡盒要5百幾喎, 如果淨粉就3百幾, 點解你哋話2百零嘅? 唔通我攪錯咗,

SKII - HKD5xx (連盒), HKD3xx (淨粉)
MaxFactor - HKD2xx (連盒), HKD1xx (淨粉)

禁止訪問

洋房

sk2果隻好d, karen mok呢隻我著得太薄啦,有d失望,用左好似真係冇用咁... ?-(
Don't worry, Be Happy!

禁止訪問

公爵府

2020勳章

紅色盒SK2個隻係咪Foundation黎架?
係自然定厚粉架?

複式洋房

我夏天時買了莫文x果隻控油粉底, 真係奇差, 又厚又乾 好失望
宜家用緊skii, very good, 不過貴d

男爵府

Can SKII 淨粉 fit into MaxFactor's compact?

大宅

SKII has a few foundation:

Repair C
Whitening
Two way cake (oval shape)
Creamy foundation (round shape and in a box)

Which one is better?

男爵府

ShatinMaMa, I like creamy foundation more

首頁

尾頁

跳至