意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 85|主題: 133252

喉嚨乾, 請問煲乜湯飲好 ?

大宅

國民生產總值:1382

喉嚨乾, 請問煲乜湯飲好 ?

喉嚨成日都好乾, 飲幾多水都冇用,
煲乜湯飲好 ?
請指教 ! thanks ~~

公爵府

國民生產總值:29696

2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: 喉嚨乾, 請問煲乜湯飲好 ?

我前一排又係,睇咗幾次醫生都無用,後尾有老人家教我冲咸竹蜂+甘草(去藥房執),飲咗幾次又得喎,好神奇

大宅

國民生產總值:1573

請問點保架 ?

別墅

國民生產總值:857

雪耳雪梨煲瘦肉(一家大細都岩飲) :mrgreen:

看得起肩膀,放得低重擔!大家活在快樂中 :-) 開心係成功0既開始 :cheeze:

公爵府

國民生產總值:29696

2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

羊媽咪 寫道:
請問點保架 ?

焗水飲

大宅

國民生產總值:1382

thx ~~

別墅

國民生產總值:648

滋 潤 蜜 瓜 豬 爭 湯

材 料
蜜 瓜 一 個
豬 爭 半 斤
南 北 杏 各 5 錢
蜜 棗 6 粒

調 味 料
鹽 適 量

做 法
1. 蜜 瓜 去 皮、瓜 瓤,用 清 水 洗 淨 切 塊。
2. 豬 爭 及 蜜 棗 洗 淨 飛 水;南、北 杏 去 衣 洗 淨。
3. 煲 適 量 水,加 入 薑 片,南 北 杏 和 蜜 棗 煲 至 水 滾。
4. 然 後 把 豬 爭和 蜜 瓜 放 入 煲 內 待 滾。大 火 煲 20 分 鐘。
5. 後 轉 慢 火 煲 2 小 時 調 味 即 可。
~散佈愛~ 在你所到之處不斷散佈愛......首先要從自己家開始。 把愛給孩子、妻子或丈夫、父母,然後及於鄰人.......... 讓每一個分享過你的愛的人都能在離開後感受到生命中有愛。 ---德蕾莎修女 ~SPREAD LOVE~ Spread love everywhere you go.......first of all in your own house. Give love to your childred, to your wife or husband, to a next door neighbour......let no one ever come to you without leaving better and happier. ---MOTHER TERESA

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.