跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位九龍塘媽媽好!

各位九龍塘媽媽,

你地好! 我叫Annie, 有一個11months大o既囡囡,叫小小,
我地住o係Broadcast Drive,請多多指教!!
:lol:
我叫小小, o係2004年2月8日出生, 出世時體重3.77kg,已經3歲啦!! 我仲有個細佬叫阿細,佢o係2006年1月29日出生,出世時重3.67kg, 已經1歲啦!! 細小的宇宙 :-P[img] and and

別墅

Re: 各位九龍塘媽媽好!

anntsang,

記得我嗎? 我囡囡(tanya)同你囡囡(小小)差唔多大... 我住畢架山嘅呢! 我哋仲話遲d可以帶埋個囡出黎玩! 你幾時得閒呀?! pm我呀! :lol:

多得jamesmama安排, 今日我哋有幾個九龍塘mummy出咗黎食lunch... 下次join埋我哋喇! 大約過咗年, 二月尾左右呀!

tracy

複式洋房

Dear Tracy,

Hello!我當然記得你啦,個時唔知點解send唔到message,跟住就夭左聯絡lu.
我遲d要搬呀!可能留係broadcast dr, 可能畢架山都唔定.
你囡囡番playgroup未呀?有冇心水學校呢? 我而家都一頭霧水,有時間交流下啦!
anyway,下次你地出黎,記得叫埋我呀!

Annie
我叫小小, o係2004年2月8日出生, 出世時體重3.77kg,已經3歲啦!! 我仲有個細佬叫阿細,佢o係2006年1月29日出生,出世時重3.67kg, 已經1歲啦!! 細小的宇宙 :-P[img] and and

大宅

hi,

各位九龍塘媽媽妳們好

公爵府

好媽媽勳章

rio,

Long time no see & chat. How are you? Very happy hear your voice.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

別墅

anntsang 寫道:
Dear Tracy,

Hello!我當然記得你啦,個時唔知點解send唔到message,跟住就夭左聯絡lu.
我遲d要搬呀!可能留係broadcast dr, 可能畢架山都唔定.
你囡囡番playgroup未呀?有冇心水學校呢? 我而家都一頭霧水,有時間交流下啦!
anyway,下次你地出黎,記得叫埋我呀!

Annie

aiya, 如果係搬, 你會搬去義德道上去個beacon hill 定另一個呀? 希望同你做埋街坊喇!! 我住係前者.
講開搵playgroup同學校, 我都係一頭霧水... ?-(
不過都開始做sourcing啦! 得閒一齊研究吓呀(我pm咗mobile no. & email address比你)! 你諗住幾時比小小開始返呀? 我想過年後.

下次嘅gathering傾緊係feb 26, 你去九龍塘媽媽會到報到呀!

tracy

別墅

rio 你好呀!

大宅

Jamesmama,tracycck,

妳哋好,希望下次能夠參與妳哋既聚會

複式洋房

morning Tracy,

hi,我冇收到你o既phone no o番.你send多次比我啦.
我地而家決定搬返broadcast dr,但march成個月要搬返大埔住住先.所以呢排都好busy呀!
我間屋feb25交吉,唔知26號會唔會好多野做,anyway,到時再萛啦!

annie

別墅

其實係我大頭虾! 啱啱先PM比你咋! :mrgreen:
搬屋真係會好busy... 希望你一切順利喇!

男爵府

anntsang :mrgreen:

今日路過見到大家wor! 但係點解妳唔係去九龍塘媽媽果度報到ge? ?-( ?-(

希望26/2見到妳! :mrgreen:
Helen

複式洋房

Dear Helen,

你有冇認錯人呀? 我今日都冇上過黎.
其實點樣去九龍塘媽媽會報到呀? ?-(

Annie

男爵府

anntsang

?-( ?-( !咁妳點上呢度ga?

妳係咪搵媽媽會所-九龍城-再點九龍塘咪搵到我地囉!

同埋我見到妳係識tracycck

首頁

尾頁

跳至