烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我鍾意用芝士煮"食送"

芝士很有益,但只用來夾麵包,好悶。以上是我自創的"花臣".....

芝士煮椰菜花:椰菜灼熟瀝乾水,落鑊加牛油,2-3片芝士及鹽炒。

煮烏冬時加入一片芝士做湯底。

加入一片芝士入一鍋白粥裏,很香滑呢。

大宅

Re: 我鍾意用芝士煮"食送"

我煮白汁意粉一定落兩片芝士,好味好多 :mrgreen:

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我會用芝士蒸旦.
少年耆英..為藝術而偽術..偽術煮意

子爵府

我鐘意整pizza同焗意粉落大量芝士

[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請指教點整芝士蒸旦?同蒸水旦有無分別?10個月大bb可以食嗎? 謝!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

同蒸水旦有無分別.只不過蒸之前係旦面加你喜歡食既芝士唶.10個月大既bb應該可以食.唔好太多.因為驚佢飽過頭.

大宅

BK Milk勳章

係唔係卡夫,一片片果d呀
[img][/img]

侯爵府

係呀,你 cut 碎 d .就得喇.你唔喜歡.可以成塊落都得.我就喜歡落煙薰果隻.好好味架.

民房

芝士粒都好好味!

大宅

conlysister 寫道:
我會用芝士蒸旦.

咩乜芝士都有咁多食法架? 我平時淨係用黎bo粥俾阿仔食咋!

conlysister,
請問芝士蒸旦點整架? thanks!!

男爵府

請問你地通常用咩 芝士? 我見 city super or 大 百佳廣場 都有好多唔同款的芝士..!

侯爵府

ptm_sarah
同蒸水旦有無分別.只不過蒸之前係旦面加你喜歡食既芝士唶.你 cut 碎 d .就得喇.你唔喜歡.可以成塊落都得.我就喜歡落煙薰果隻.好好味架.

首頁

尾頁

跳至