自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

元朗車禍男童傷司機未停車
(明報)2009年8月13日 星期四 23:20

一輛私家車晚上八時在元朗大樹下西路撞倒一名8歲男童後不顧而去,男童送院,情況嚴重。
男童與母親乘的士到上址時橫過馬路,被私家車撞倒昏迷,母親報警。肇事私家車未有停下,警方事後到場調查。
(即時新聞)

http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=310637

個男童送到屯門醫院時,我正帶仔仔去咗急証室,我在搶救室門口,見到佢媽媽及兩位姐姐喊到死去活來,D護士就在搶救室出出入入。

男童媽媽就不停話自己唔好,唉!喊到在佢周圍嘅人都忍唔住喊咗出來(包括埋我) ,我聽到個醫生同佢媽咪講,個傷者有多處骨折,話會插喉幫助佢呼吸,但最好有定心理準備。

唔該呢位不顧而去嘅司機快D去自首

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

god bless the child...

男爵府

唉!!!!!真係陰公,希望個小朋友無事啦....

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

希望個小朋友無事...

男爵府

希望佢冇事啦!

公爵府

男爵府

希望佢可以捱得過啦

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

希望個小朋友無事..

那位不顧而去嘅司機:天在看。

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

希望個小朋友無事啦....

子爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

昨夜聽到新聞都好難過,希望個小朋友救得番早日康復!個衰人司机一世唔安樂!

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

畀面勳章 大廚勳章

最憎d司機不顧而去,都唔知係咪醉駕,捉到都要拉去打一身先

大宅

我成晚都唸起男童個媽媽及兩個家姐 個傷心樣,

有咩辦法可以知道個男童情況如何呢?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

剛剛看yahoo新聞話佢剛與母係大陸呢探親咋

原帖由 mandylau01 於 09-8-14 12:50 發表
我成晚都唸起男童個媽媽及兩個家姐 個傷心樣,

有咩辦法可以知道個男童情況如何呢?

大宅

男爵府

男爵府

醒目開學勳章

希望個小朋友快d好番,祝健康。

自私的司機你快d出黎自首,你5出黎你一定會一世內疚。仲會報在你家人身上。

珍珠宮

唔好咁講,一人做事一人當

原帖由 920pp 於 09-8-14 13:57 發表
希望個小朋友快d好番,祝健康。

自私的司機你快d出黎自首,你5出黎你一定會一世內疚。仲會報在你家人身上。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至