烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

知唔知糖醋排骨點整呀??

知唔知糖醋排骨點整呀 ? 如知請指教. 謝謝呀!
lovely Jo Jo

禁止訪問

Re: 知唔知糖醋排骨點整呀??

男爵府

最簡單方法:

排骨 + 老抽 + 冰糖 + 鎮江醋 + 水 (少許)
另可加洋葱
全放電飯煲煮

有汁有餸

男爵府

天天媽咪 寫道:
最簡單方法:

另可加洋葱
全放電飯煲煮

有汁有餸

你所指的整法, 是不是不需用碟盛住, 全部溝落飯度, 一齊住就可呀 ?-(

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我都想整, 不過諗起要用成鑊油去炸, 都係唔整住, 好怕成身油煙.
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

我整佐啦 . 用檸檬汁代替醋都唔錯o架 !

男爵府

sandyyu007 寫道:
我整佐啦 . 用檸檬汁代替醋都唔錯o架 !

sandyyu007
請問你是用電飯煲煮? 定油炸的? 請指教下, 因為之前有媽媽話可放晒去電飯煲煮都得? 但因我有些少不明, 所以仲未整
:cry:

別墅

我之前做過, 但唔係用電飯煲.
Blessed are the pure in heart, for they will see God.

大宅

mayuki

我是用瓦煲煮的. 沒有炸過架. 都好好味 :mrgreen:

男爵府

Mayuki 寫道:
[quote]
天天媽咪 寫道:
最簡單方法:

另可加洋葱
全放電飯煲煮

有汁有餸

你所指的整法, 是不是不需用碟盛住, 全部溝落飯度, 一齊住就可呀 ?-( [/quote]

答:是不需用碟盛住,同煮反一樣按掣

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

天天媽咪 寫道:
[quote]
Mayuki 寫道:
[quote]
天天媽咪 寫道:
最簡單方法:

另可加洋葱
全放電飯煲煮

有汁有餸

你所指的整法, 是不是不需用碟盛住, 全部溝落飯度, 一齊住就可呀 ?-( [/quote]

答:是不需用碟盛住,同煮反一樣按掣[/quote]

我想問用"唔痴底"個款飯煲得唔得?(我意思係家陣d飯煲有一層野係可以令到d飯唔痴底既, 但係用鎮江醋得唔得?)

thanks!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

mclam ~

我用既係西施煲

男爵府

天天媽咪 寫道:
答:是不需用碟盛住,同煮反一樣按掣

想問下這個煮法是否只是放"排骨 + 老抽 + 冰糖 + 鎮江醋 + 水 (少許)"入飯煲內 , 不可連飯一齊煮? ?-( 即分開

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

天天媽咪 寫道:
mclam ~

我用既係西施煲

天天媽咪,

可唔可以講下D份量呀?

首頁

尾頁

跳至