在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

1人公司既媽媽,你地係公司會做d咩野多?

如題
除左工作外,會否做私人野?
我多數係公司睇書,有d悶

子爵府

減齡達人勳章

Re: 1人公司既媽媽,你地係公司會做d咩野多?

妳做咩行業呀? 點解會禁得閑gar? 我都係一人公司做, 不過就做到隻dog dog咁!

大宅

我都係一人公司, 依家日日返工, 上午有野做就做左先, 中午睇報紙, 下午上BK傾下計. 或者同朋友bo下電話粥. 話咁快又一日了.

子爵府

我都係o係一人公司做, 無野做o個時多數都會上黎 bk 傾下計, 睇下關於 bb o既野.....

複式洋房

大家好!   我都是一人公司.上午做完野,下午悶到死呀!
:-)

大宅

可唔可以 group 埋1 個 topic 講呢 ??

"呢度有無1人公司做嘅媽媽!入嚟傾吓呀!"

複式洋房

我是呀,我有2個啦.但都小一啦
:-)

大宅

busimami ,
me too!!! very busy!!! 我就一個人兩個boss.
可能我公司做電子產品, 所以好忙碌!!!!
你做咩行業??

其他媽咪, 你們都做咩行業?? 點解一個人做, 唔係應該會更忙咩??

busimami 寫道:
妳做咩行業呀? 點解會禁得閑gar? 我都係一人公司做, 不過就做到隻dog dog咁!
我雖然行過死蔭的幽谷, 也不怕遭害, 因為你與我同在. (詩23:4)

大宅

好呀~大家轉去
"呢度有無1人公司做嘅媽媽!入嚟傾吓呀!"
多d人頃開心d架~

子爵府

減齡達人勳章

iris_yu_him

我公司做trading架, 賣d冷氣係統配件. 由于得我一個, 咩都要做, 剩係送貨唔使咋. 同埋個老板成日出差, 有咩都要自己解決, 不過做得好, 老板唔會讚, 有咩差錯, 一定關我事, 所以我做得都唔係禁開心, 同埋就算病, 都唔可以請假. 我以前係大公司做, 不過被lay off出來, 有時都好想找回大公司工作, 不過以我而家的年紀, 再加上有小孩. 真的唔係禁容易.

首頁

尾頁

跳至