夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

係咪男人不壞,女人不愛?

小女子有感情問題...十萬火急!!!!!
很希望得到各人(男或女)的意見,
能細閱下文..並作出分識..實在萬分感激..!!!THX!!!

我有一個男朋友行了3年, 他一直都很照顧我生活上所需要的, 例如幫我增值8達通, 交上網費, 電話費...我看中喜歡的東西, 他都會盡量滿足我...他用情專一, 為人有承擔力, 對任何事都很盡責任, 做事認真,有計劃...只是對我不細心...平時他很節儉的, 所以我從來都不會亂花他的錢...而且我們也認定對方都是伴老終生的對象, 大家還年青時, 都彼此專心工作, 用最大努力儲一筆錢, 日後可以過一些安穩的生活...始終{貧賤夫妻百是哀}...不是要什麼榮華富貴, 只希望3餐能溫飽, 不需因五豆米折腰, 之前曾經想過他是我一生中最後的,也是唯一的男人...一早認識他就知道他一定不是好情人, 卻是好老公...!

本來我是應該很開心有一個男人可以這樣錫我, 可是...可是認識久了, 大家很多事情在思想上都得不到共識, 有很大的差異, 距離愈來愈遠, 致此以今..我都很了解他, 但他卻不懂我的心, 我有心事, 他都不懂開解我了, 漸漸我男朋友不再是我的聆聽者..

在去年年中, 我和男朋友感情再次亮起了紅燈, 這時候, 在公司偶然的機會下認識了比我年長11年的(T君), 無可否認我是對(T君)有好感, 他追求我一段時間, 我每次都拒絕了他, 縱使跟男朋友感情更差, 我都不想再次對自已男朋友不忠, 不公平...並且跟他表明立場自己是有男朋友的, 但他沒有因此死心, 更每班等我下班...

自問是個不甘孤獨的女子, 心裡正在迷失當中, 在需要別人關心時候, 有人送上慰問和關懷, 是美好的...

一晚上, (T君)突然用強而有力的臂彎擁抱著我, 頓時, 全身軟下來, 感覺很安全, 很溫暖...很久很久都沒有過這種感覺, 實在無法擴拒...那晚起, 我和(T君)發展了地下情, 識他久了, 知道他是黑社會, 有前科, 有撈偏門, 做生意破產了, 卻有很多現金, 有睹錢和飲酒的習慣...最重要是他有很多事情都不坦白, 尤其是他的過去...所以當時跟他說不如大家做返朋友, 他便很激動, 第2日他在家打碎了玻璃, 傷口很深, 入了醫院做手術, 要割忽肉填補傷口...用自殘來証明自己對我的真心...我知道後, 心覺得佢成30歲人好白痴, 很幼稚, 但同時亦有心痛的感覺, 後來我心軟又和他再一起了.........

大半年了...我都沒有放很多感情在(T君), 感覺開心便算, 因為他揹影太過復雜, 平時他很著緊我每一件事, 天氣冷了, 叫我多穿一點衣服, 我生病了他每天都問候我, 陪著我, 知道我沒有帶飯盒回公司, 會主動買野食羅去公司比我食, 這些事情是我很希望我男朋友做到的, 可是男朋友很簡單一點問候都沒有, 他雖然是出來浦開的, 識了我之後沒有了,而且差不多每晚都陪著我, 由此至終, 他都對我循規蹈矩(不會成機抽水), 尚算尊重我, 識他至今, 我都只是求開心, 我沒有欠他什麼...

(T君)早一星期前同我說, 他其實有一個4歲的女兒, 現在和太太分開住, 打算了離婚....我之前曾對他有所懷疑, 因為他銀包有張BB女的相, 我問過那女孩是否他的女, 但他否認, 直說是家姐的女, 我問(T君)為什麼當初否認, 他說事實上係真係鍾意我, 佢怕我不能接受他的 女兒, 他說原本打算和他太太晝清介線先話比我聽, 但他把事情收在心都很辛苦....佢只係想我接受到佢個女, 以後一齊生活, 佢又唔諗下自己有前科, 又破產, 法官點會比個女跟佢...

點解自己咁犯賤?...係咪真係男人不壞女人不愛?
我應該點做..我唔想(T君)成日用自殘來威脅我.....有無人幫到我?
我知道好多野..自己講出來就天下無敵, 做就有心無力
我點樣處理同男朋友的感情關係好?

禁止訪問

Re: 係咪男人不壞,女人不愛?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

無錯﹗非常同意﹗
andreaaaa782004 寫道:
無論如何
我接受唔到壞男人,黑社會no way
我會同現任男友溝通多d,同佢講我的不滿

複式洋房

其實我覺得依個世界唔係只得佢兩個比你揀, 你可以有更好既選擇, 男朋友對自己唔好, 我明白會好容易迷失, 但我相信你而家已經清醒, 請作出你既決定吧!

複式洋房

係我...我會choosebf...因為T君都5坦誠...你點知佢重有無telllie...5好被一下子0既激情影響自己0既諗法...你5同bf 講...佢點知你想要咩...雖然女仔好想5講...bf都會知道自己想要咩...但通常bf都5得ga la...大家都係bf�gf講咩都得啦..所以我會講...講到出口..佢都5做...我無話可說la...

伯爵府

好媽媽勳章

如果我係妳阿媽, 都唔會贊成妳同T君來往. 但是我知道妳一定唔甘心, 因為同T君的快樂時光實在比不上妳現時的男朋友, 妳心中一定一定鐘意 T 君多過男朋友, 但是T君可以離開佢家庭同妳一齊, 咁佢又肯唔肯定同妳一齊後, 發覺第二d女人有新鮮感, 又會再次背叛妳同第二D女人一齊? 又未係重演一次... 你個T君根本不值得跟佢一齊.

算啦! 大家開心完咪算囉! 當係你的人生中一頁.

如果你決定同現任 boy friend 一齊, 請你不要告訴他, 免得大家有條刺.

又或者, 換轉係我, 我會決定兩個都唔要, 重新o黎過, 因為太辛苦, 太痛.

子爵府

我都曾經有過同你差不多o既經歷, 我老公又係一個好老公, 但一定唔係好情人, 因為佢唔識 tum 女仔, 過時過節唔使指意佢會諗買咩比你, 除非你話佢知你想要咩, 跟住佢去買.....前幾年, 有好多生活小節都令我對佢有好多不滿, 開始唔想成日對住佢, o係呢個時候我同同我一個舊同學多左來往, 因為佢o岩o岩失戀, 我地一個星期都會出去成三四日, 晚晚都傾電話, 過左一兩個月, 我地出街時同一般情侶係無分別, 只係大家都無開過口, 佢當時對我好好, o個種感覺係我老公無法比到我, 佢比到我o既安全感亦都係我從未感受過....好彩我同佢都唔係持續左好耐, 跟住就開始唔搵佢, 慢慢大家就開始少左聯絡, 到依家我望返轉頭, 我都好慶幸我當初無因為佢而影響到我同老公, 因為我好清楚佢唔會係一個"好老公", 始終我都係要搵一個可以負托終身o既人, 而唔係一個可以比到我短暫開心o既人, 呢 d o既開心可能會隨時間就會慢慢減退, 因為所謂o既"驚喜""火花"一切都變成習慣就會無.....

如果你問我當時痛唔痛, 我痛架, 因為確實我有付出過感情, 但呢段係錯o既感情, 始終都要解決, 好記得無聯絡後兩個月係我生日, 一班朋友同我慶祝o既時候, 佢都有出黎, 但大家已經相對無言...當時個心真係好痛架, 不過到左依家, 我又覺得如果當時大家再拖拖拉拉, 今日我唔會有一個咁好o既家庭, 所以我覺得你都要盡快了斷呀~!

民房

你和男友關係如何是一回事,不喜歡就分手;但就要小心T君,這种人變臉甚快,易請難送,自己執生啦!!

民房

男人不壞,蠢女人不愛!!

民房

哈哈...我呀媽真係知道我出面識多件, 不過唔知道t君係一個咁復習的人. t君成日強調, 不是我令到他和太太感情不好, 而是之前他們一起做生意時, 太太因為哥哥出賣了t君, 而且他們是很好的合作火伴, 一晚他們飲大左上了床, 後來巧合有了bb先結婚....

伯爵府

好媽媽勳章

Phoebe_lee

儍人, 邊處有咁多咁啱, 唔駛錢d男人就上啦! 大話係人都識講, 唔係點tum得妳咁 likely 佢. 唔好聽佢講大話, 正一大話精.

妳記住, 條路係妳自已"簡", 第時後悔都無得怨...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

你唔係信吓嘛?這男人跟本一開始已不坦白,點對一世呢?
現今無人可迫你結婚的,結婚是承諾,加上他是黑社會,人家點迫佢結婚呀?而家先咁講更顯得他沒責任感!

phoebe_lee 寫道:
哈哈...我呀媽真係知道我出面識多件, 不過唔知道t君係一個咁復習的人. t君成日強調, 不是我令到他和太太感情不好, 而是之前他們一起做生意時, 太太因為哥哥出賣了t君, 而且他們是很好的合作火伴, 一晚他們飲大左上了床, 後來巧合有了bb先結婚....

民房

回應andreaaaa782004 :

而家同我男朋友好似無咩好講.,因為我都試過很多次大家心平氣和地傾, 我表明立場不是和他吵, 但男朋友性格是過份固執, 知道自己有錯, 永遠都不會道歉, 次次都係我tum返佢, 他永遠不會讓步, 日子久了, 我開始討厭他....至今, 可能以到達了不能保救的地步....

禁止訪問

男爵府

拍拖久了都會比較悶,好想有啲激情,而且女人很喜歡被愛的感覺,你上擋啦!這種激情一定會有後遺症,因為他的背景你會一世覆雜,生活日日精彩,生活本來就應該係平淡,如果你不甘平淡你或者可選擇T君,否則都係男朋友好!自賤身體這種做法對黑社會的人來講係好平常的表達方式,只要你慢慢小接觸T君就會淡.

大宅

"男人不壞,蠢女人不愛!!"

好arm呀! 精既女人,係唔會愛壞男人.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

複式洋房

不過講真句呀, 有時d冇情趣既男人都幾令女人煩惱家, 好多野女人唔想講出口, 佢地又唔省目, 就算同佢地講佢地又唔明, 不過既然已經去到冇可挽回既地步就決絕d, 至於"黑社會"果個更加唔好諗啦.

伯爵府

好媽媽勳章

請問你的決定如何?

民房

maywei 寫道:
請問你的決定如何?
............

我都唔知呀....好煩.....我同男朋友好耐之前都唔開心...但係我同t君一齊係有拍拖的感覺....

複式洋房

phoebe_lee ,

你既處境同我未結婚之前有d相似, 果時我同緊我而家既老公拍拖, 有段時候我覺得佢冇情趣, 佢又唔鐘意同我傾電話, 有好多野佢都好似好冇所謂, 感覺上佢好唔緊張我, (直到而家我都覺家), 跟住有一個我以前既舊同學搵返我, 之後我就成日同佢去街, 同佢一齊既時候好有拍拖既feel, 咁岩同你一樣佢又係d黑社會, 但係佢好靚仔, 好有情趣, 令我好開心, 佢絕對會係一個好情人, 但我知佢其實有好野呃緊我, 但係我又覺得唔緊要呀, 我而家開心咪得law, 我何嘗唔係有好多野冇講比佢知, 有一段時間我都好迷失, 差d為左佢想同我既正男朋友(即係我而家個老公)分手tim, 後來過左一段時間, 我諗通左一樣野, 搵男朋友又好, 搵老公又好, 做女人既無非都係想有人錫下自己, 最重要係有一份安全感, 一個好老公絕對唔會係一個好情人, 因為只有係有好多女人經驗既情況下先會做到一個"好情人", 係我自己心目中, 我最需要係一份"安穩"既感覺, 而唔係一刻既激情, 所以我選擇返我老公, 依段三角關係就此結束。慢慢我搵到我同我老公相處既平衡點, 而家我地相處得好好, 雖然佢冇改變過, 依然都係好冇情趣, 但我對佢睇法改變左, 我視佢依d為優點, 佢絕對係一個好老公, 對我好專一, 我好放心。 到而家我都冇話比我老公知果段情, 畢竟係年輕時候既衝動, 但始終都係好甜蜜既一段回憶, 保留返係我心度做一個小祕密吧!

首頁

尾頁

跳至