產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇孕媽咪在大肚期間屋企大裝俢

有冇孕媽咪在大肚期間屋企大裝俢??
我屋企須要大裝俢為了BB及新年,我呀媽叫我唔好,又講了兩個真人真事比我聽,如果裝俢對BB不利,一個個 案就係,佢個friend 改左張床,BB出世冇左隻手臂,另一個個 案就係,換冷氣機,BB出世盲左!

點算???

別墅

Re: 有冇孕媽咪在大肚期間屋企大裝俢

你有沒有宗教信仰!
我們基督徒沒有所謂的!我上一胎正值搬家,我還有幫忙!
今次剛巧又將會再搬!
還有你會做產前檢查的,應該知道BB的情況!不過如果你不放心,還是待BB出世後才決定!
衪未曾應許天常藍,衪未曾應允花兒常開,衪卻恩許衪的慈愛常在!

複式洋房

如果你擔心會有問題出現,
又為免日後會後悔,
你就等遲o的至裝修囉~
倘若你有o的乜o野發生,
自怨自艾就無謂喇~

裝修期間,會有好重天拿水,
係會影響個胎o既。
我公司就係o係我大肚時裝修,
我就要求調另外一個office,
費事為了工作,犧牲亞b的健康。

留待明年農曆年前裝修,
不都一樣嗎?

複式洋房

我都係生之前3個月屋企大裝修, 好多親戚朋友反對.
但因我是基督徒, 我會因應實際需要而做.
現在bb肥肥白白, 很好.
其實, 裝修期間唔好留在家中, 怕那些噪音和灰塵. 同時, 又不要操勞和搬重野.
我在裝修時返咗阿媽到住, 又點老公執野, 都ok ar!
加上多禱告,便很好了.

男爵府

LuLu88:

What do you prefer to do?
If you 裝俢 before BB birth, you need to face yor mama, if you 裝俢 after BB birth, it will very trouble.

I haven't 裝俢 when I am pregant, but I reallocate my bed, tv shelf, desk.... myself and with my husband. I already pregant 6 months when I move the things. Also I repair the light, use hammer...... My BB also very good now.

So do you really trust! , if you afraid 裝俢 will affect the BB, so delay 裝俢. Don't make yourself so worry.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

首頁

尾頁

跳至