意見反饋
義工

育兒好物 今日: 7|主題: 92802

nuk奶咀可唔可以烚?

大宅

國民生產總值:2697

nuk奶咀可唔可以烚?

我見烚左之後個奶咀好似有少少臭膠味....

禁止訪問

國民生產總值:3322

Re: nuk奶咀可唔可以烚?

大宅

國民生產總值:1703

我都好疑惑,我未生前我家姐比左1pack我,話好用,叫我放落蒸奶器蒸就ok,之後我自乙買過2 pack ,詳細睇發現透明咀佢pack寫明吾蒸得,黃膠嗰pack又得woh!我無理全部蒸曬佢,無mud事woh!但亞女要轉比第二個亞姐凑,D用品由亞A轉左比亞B,有次亞B比翻個黄咀我,話亞女吾鐘意食「黃咀」,食親都"娘"翻出黎,我覺得好奇怪,因為佢響屋企都係食黄咀架播!後來我發現退翻黎既黄咀裹面D膠溶左,表面就無野,但係屋企個隻無事播!我吾知係亞A定亞B攪成禁,有無人試過發生同樣情形? ?-(
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

水晶宮

國民生產總值:59122

PRISCILLALAM 寫道:
我都好疑惑,我未生前我家姐比左1pack我,話好用,叫我放落蒸奶器蒸就ok,之後我自乙買過2 pack ,詳細睇發現透明咀佢pack寫明吾蒸得,黃膠嗰pack又得woh!我無理全部蒸曬佢,無mud事woh!但亞女要轉比第二個亞姐凑,D用品由亞A轉左比亞B,有次亞B比翻個黄咀我,話亞女吾鐘意食「黃咀」,食親都"娘"翻出黎,我覺得好奇怪,因為佢響屋企都係食黄咀架播!後來我發現退翻黎既黄咀裹面D膠溶左,表面就無野,但係屋企個隻無事播!我吾知係亞A定亞B攪成禁,有無人試過發生同樣情形? ?-(

我係用黃咀個隻仲一路都有烚.........不過你咁講我就諗起一樣野, 就係仔仔以前好鍾意食奶咀架, 但係最近忽然變得唔多鍾意食, 有時擺落佢咀佢就反晒胃咁"uh"番出嚟, 好似好難食咁, 我以為我'對'得入個頭添.................等我番屋企自已試下個咀係咪溶左先!!!!

大宅

國民生產總值:1479

你地講緊係安撫奶咀定係奶樽奶咀呀?

我囝囝都係用NUK, 奶樽奶咀用透明, 安撫奶咀只得一隻係黃色既! 我全部都放晒落蒸奶煲度蒸架! 都無mug野喎! 透明果隻奶樽奶咀既完全無事! 但安撫黃色(2號)果隻我就好少蒸佢! 因為用初生1號果時, 我每日都蒸, 蒸左一倫之後, 我發覺隻奶咀好lim好痴立立甘! 之後見有少少難咪換2號囉! 換左2號之後我就好少蒸佢喇! 只係用熱水洗下就算!

我本人覺得透明果隻好用D, 耐用D! 黃色就差D唔係太好用! 不過岩初生BB用囉! 因為夠林! 但係好快就會痴立立要換過!

大宅

我係指安撫奶咀~

chaichai
咁你之前蒸個奶咀時有冇覺得有臭膠味? 我而家唔敢再烚la, 我之前日日烚一次咖, 重諗住乾淨衛生d添~ 琴晚我嗅到有d臭膠味後, 我舔一舔個奶咀 (我怕有膠溶左), 又唔覺有膠味, 只係嗅覺上有膠味...d奶咀新買無耐, 應該唔駛換掛...?

大宅

利太

我用1號果時都好似你甘日日蒸佢架! 又係唸住乾淨衛生D囉! 點知蒸得多, 我媽咪話個奶咀好痴立立, 仲叫我唔好再蒸添! 用D熱水沉下就得囉喎! 後尾我見個奶咀有少少好似難咪換過2號囉! 2號果隻硬身少少架! 無甘林! 不過你話有臭膠味呀? 我又唔覺喎! 買一pack有兩隻奶咀架嘛! 你咪用第2隻新架囉!

大宅

國民生產總值:1825

當然可以!

大宅

chaichai
我都係買一pack有兩隻個隻呀. 咁2號個隻係唔係=奶樽奶咀個隻 (透明)? 咁你有冇日日烚呀?

大宅

利太,

2號果隻唔係透明架! 係淡黃色既! 無1號果隻甘林甘易難! 我無日日烚/蒸佢囉! 只係用熱水沉下洗下咋! 因為買2號果時個仔都已經10個月大, 又唔係初生果時甘細個, 咪唔烚/蒸囉! 不過你沉完個奶咀要吱番D水出黎喎! 因為係會入水架! 如果唔係BB啜個奶咀時, 會發出吱吱聲架!

大宅

國民生產總值:1703

bb2,
點下!點下!有無事啫?

bb2 寫道:
我係用黃咀個隻仲一路都有烚.........不過你咁講我就諗起一樣野, 就係仔仔以前好鍾意食奶咀架, 但係最近忽然變得唔多鍾意食, 有時擺落佢咀佢就反晒胃咁"uh"番出嚟, 好似好難食咁, 我以為我'對'得入個頭添.................等我番屋企自已試下個咀係咪溶左先!!!!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.