意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 10|主題: 150572

跳至
新年期間去曼谷

男爵府

國民生產總值:6156

好媽媽勳章

新年期間去曼谷

新年想同家人去泰國玩,大家覺得有無問題呀? 上次天災對曼谷係咪無咩影響呀? 覺得安唔安全呢? 如果係你地, 你地會唔會呢段時間再去曼谷旅行呢? 請比 d 意見

大宅

國民生產總值:2079

Re: 新年期間去曼谷

曼谷剛發生地鐵相撞意外!!!

曼谷地鐵相撞逾200傷 涉人為失誤 列車停駛一周
1月 18日 星期二 02:30 更新

【明報專訊】泰國首都曼谷地鐵啟用半年來發生首宗嚴重地鐵意外。周一早上繁忙時間,一列滿載乘客的地鐵列車在停站時遭另一地鐵列車直撞,導致至少212人受傷。調查指意外是人為失誤造成,泰國政府已即時下令停駛一周。

事發地點為曼谷市中心的文化中心車站。早上9時半左右,一列剛駛離維修車廠的空置列車,從溜後撞向一列載了約700人的列車,兩車損

子爵府

國民生產總值:13922

bobo,

近排泰國好似流年不利, 有冇得諗第個地方呀?

男爵府

國民生產總值:6082

bobo 寫道:
新年想同家人去泰國玩,大家覺得有無問題呀? 上次天災對曼谷係咪無咩影響呀? 覺得安唔安全呢? 如果係你地, 你地會唔會呢段時間再去曼谷旅行呢? 請比 d 意見

I just come back from Bangkok last Wednesday. Nothing wrong with Bangkok, people still go shopping and eating everywhere. And I think the MRT accident is an isolated case, the city should not be affected by that.

大宅

國民生產總值:2284

linchan

what is the rate for HK dollars to Thai Baht when you are in Thailand last week?

What kind of shopping mall you recommend to go?

大宅

國民生產總值:1394

I just come back from Bangkok last Wednesday. Nothing wrong with Bangkok, people still go shopping and eating everywhere. And I think the MRT accident is an isolated case, the city should not be affected by that.

Agreed.

我己經confirm晒酒店,機票同book車,不過最好妳自己make decision,或者可以留意下"泰有營"個message board,成日有o的member
Evelyn

子爵府

[quote]
evelyn317 寫道:
Agreed.

我己經confirm晒酒店,機票同book車,不過最好妳自己make decision,或者可以留意下"泰有營"個message board,成日有o的member

大宅

國民生產總值:1394

[quote]又去玩
Evelyn

子爵府

但係係香港佢就情願係屋企玩唔多鐘意出街!

係la, 現在d小朋友真巴閉有街都唔去, 我地以前想去都冇得去!

bobo,

唔好意思用你個topic講咗第d嘢添!

男爵府

國民生產總值:6156

好媽媽勳章

各謝各位回應, 我仲未決定去邊, 不過又唔多想去咁凍地方, 始終帶住兩個仔唔係咁方便!

肥仔媽, 唔緊要, 開個 topic 都係傾下遮, 講咩都無所謂, 我其實有考慮過去你介紹果個冰極世界架, 無咩團可以去齊晒你講果幾處地方, 同埋新年去真係唔平, so 都係考慮下先

子爵府

bobo,

剛剛長編大論pm咗比一個綱友關於珠海, 有需要pm我吧!

大宅

國民生產總值:1902

原先我都諗住去.....一行九人.....不過依家.....唔係驚.....而係再冇乜心機去。

男爵府

國民生產總值:6082

靚蔡太 寫道:
linchan

what is the rate for HK dollars to Thai Baht when you are in Thailand last week?

What kind of shopping mall you recommend to go?

I change money in Bangkok, around 4.95-4.98. Many people said can change from合記林真 香, seems the rate is quite good. I only changed from the bank counters inside the BTS stations.

Regarding the shopping mall, still the same, Emporium. Besides the malls, I also went to the Night Bazaar but a little bit hot there. I bought some Boots products as requested by my colleagues and bought some children wear in Chidlom Central Department Store - quite a lot of variety.

大宅

國民生產總值:2449

我地一行十幾人都會新春期間去Bangkok玩.

複式洋房

國民生產總值:171

我也會去玩幾天

大宅

國民生產總值:2046

Zen 對面d 鋪仔唱得最多呀﹐我唱到5呀, 不過大紙先比5你﹐你比100蚊紙,佢就唱4.9架.

複式洋房

國民生產總值:469

hello.. 我同老公今年首次出門避年...唔同囡囡去..個packages都好鬼貴..都係 from奧運劉生買...可能住較貴又方便的Grande Sheraton.,搭thail airline.所以機票好貴.5日4夜 $4xxx.
我都會睇下 thailandfans.com 有咩好介紹.

有咩地方or restaurant 你地完會再去呢??
我地最想做spa 同去靓hotel 'high tea'......5 star 享受!!!!!!!!

洋房

國民生產總值:80

一早已打算新年去泰國,點知發生這些不開心事.
但我的朋友照去. 各位請給意見我應否照去

複式洋房

國民生產總值:367

有無媽咪知道如果住Conrad方唔方便呀?? 我全家5人+1bb (2.5yrs) 是否可fit 落一架的士?? City是否haevy traffic jam?

複式洋房

國民生產總值:469

既然plan 左,我都會去...你去消費都可以幫助佢地經濟..都係好事..不過我就唔同囡囡去..但同個未出世去(有左4個月啦)....放心啦!!記得順便去拜下四面佛求個安心啦!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.