意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 84780

乳頭起水泡.....!

男爵府

國民生產總值:8193

乳頭起水泡.....!

昨晚, 埋身餵完bb, 泵d 奶出來, 發覺乳頭起水泡, 我唧左 d 水走, 有層皮'痴' 藉, 我弄走塊皮, 有 d 血流出, 很痛, 我消毒後, 塗上 羊脂, 今早好多了...!
唔知有冇媽媽有這樣 d 經驗, 可否 繼續 餵/pump 奶給 bb ?

版主

國民生產總值:15819

2018勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 乳頭起水泡.....!

不成問題的, 是可如常餵哺和泵奶.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

珍珠宮

國民生產總值:30902

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

可以,一定可以!我試過泵出來d奶有血醫生都話無問題,可比bb食!
武裝的心臟為你 Break Down
剩下赤裸的告白 沒防備的愛
奮不顧身要勇敢 擋開流言的子彈
So Baby Let’s Go Go Go Go Go

子爵府

國民生產總值:13356

我都試過幾次pump出來d奶有血, 但唔敢比bb飲, 全部倒晒, 好"side"呀!

[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

男爵府

Thank you Glad and mcdullyiu.!

我唔係怕 d 血, 因為初初餵時, 成日比 bb 啜損, 流血, 健康院姑娘話冇問題, 只是我見昨晚 唧左 d 水出來, 而家見佢又好似擦傷冇左塊皮, 見到 d 真肉,好似 jelly 封住個傷口咁. 怪怪 的...!

男爵府

剛剛泵奶時, 泵得比平時暢順, 突然發現 d 奶粉紅色, 原來又泵損流血了, 這次不敢比 bb 食, 因為真係幾粉紅色. 好彩剛泵了 1 oz 左右就發現, 如果到泵完才發現就浪費許多了. 希望傷口快 d 埋口, 不再流血...!

大宅

國民生產總值:4424

多d用奶來搽傷口會快d好! 祝你盡快康復!
以諾BB 於2004 年3 月18 日出世, 歷歷細佬在2006年10月12日出世, 他們是天父賜我的寶貝! 一家四口很幸福啊, 真是在地若天呢!!

水晶宮

國民生產總值:55179

好媽媽勳章

我個囡5歲了,當初都是餵人奶的,想起就辛苦呀!我都有這個情況,比個囡啜到有邊乳頭都爛晒,好核突呀!於是我只餵一邊,到o個邊乳頭好番時,已經冇奶出,逼住餵一邊,結果.....現在大細胸了!激氣呀!

珍珠宮

國民生產總值:30902

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

記住餵完奶揉d奶在乳頭到,等它自然乾後先穿上bar,咁會快d好!
武裝的心臟為你 Break Down
剩下赤裸的告白 沒防備的愛
奮不顧身要勇敢 擋開流言的子彈
So Baby Let’s Go Go Go Go Go

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.