跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問在屯門醫院生BB的媽媽

請問在屯門醫院生BB的媽媽有冇懷孕期間,未提供過
超聲波檢查及會在幾周內幫你照呢!

男爵府

Re: 請問在屯門醫院生BB的媽媽

etyan,
hi, 我由健康院轉介到屯醫, 第一次去就已經
安排我照超聲波.

複式洋房

因為我有妊娠期糖尿病
佢地先安排我照
我個FRIEND都未照過

子爵府

我兩胎都有,仲第一次安排照,可能我唔sure 經期.

男爵府

我一次都未照過,唸住去第曰去私家照點知就生得啦!
好在BB健康出世早左3個星期

珍珠宮

恭喜你bor~ 仔定女?

禁止訪問

男爵府

係男仔重2.78kg

洋房

一次都冇呀, 我依家36迵,今日去做產檢都冇幫我照過,

洋房

我係屯門醫院生BB。我照左兩次,但可能我有妊娠糖尿,我弟媳都無照

洋房

Hi ! 我生我BB時共照了3次----
我去仁愛健康院做第一次檢查,醫生已寫紙叫我去醫院照超音波. 話檢查一下胚胎有多少個,及BB的生長狀況與週數是否相符(當時約11週). 照完助產士話我個胎盤生得低 , 安排我一個月後再照 (照完正常) , 約 5 個月我覺得BB踢我的次數少了 , 我告知仁愛健康院的醫生,他們再寫紙叫我去照,這次由高級醫生照,話無問題,可能是我feel唔到 .之後在屯門醫院做產檢至我生產為止.
總之 , 有唔對路就提出問醫生,現在政府醫院一定會跟進及做詳細檢查的....這對你同個BB都較安全

首頁

尾頁

跳至