夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好唔開心呀!!!

:cry:

早幾日發夢: 老公同以前個第三者再係埋一齊, 於是我就決定同佢離婚(在夢中).

我同老公講返個夢, 乘機問佢: 你仲有無找佢? 佢仲有無找你? (因為我唔准佢聯絡個第三者, 仲講如果個第三者聯絡佢, 佢一定要話我知)
佢當然求求期期答我話無啦.

心血來潮, 今早我 check 老公個電話, 個第三者真的昨日大約放工時, call 過我老公.
佢當然無話我知啦.

我出門口時, 我比佢知道我唔開心, 就走左. 佢今朝找我有事, call 我, 我無聽, 佢係 voice mail 問: 好地地, 你又做乜唔開心呀? 之後成朝都無call 過我啦.

我應唔應該清清楚楚問老公呢?
我問佢個第三者找佢做乜? 佢實話問電腦野, 或其他....

定係當乜事都無發生過?

我好唔開心, 係因為咁多年來, 佢都會因為這個第三者而講大話騙我.

咁多年我都放唔低這件事, 我真係好辛苦, 係唔係要離婚至可以解決到?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 好唔開心呀!!!

你問佢有無聯絡,佢梗係答你無架啦!你又唔想比佢知道你check佢call,又要知道答案,咁樣好複雜架喎!不如你選擇相信你老公,有聯絡並唔代表有嘢,而且係對方打比你老公,你老公可能無同佢講D咩呢!

我唔清楚你哋先前發生過D咩事,如果你哋之間存在過第三者,而你選擇咗原諒你老公既話,你唯一可以做既就係相信佢同埋自己唔好諗咁多嘢。

複式洋房

我都覺自己好矛盾, 好似精神分裂咁.

一方面同自己講, 唔好亂諗, 要信老公, 佢係個負責任的人, 雖然之前試過有第三者, 但到最後都識收手.

但另一方面, 又會覺得, 點解佢仲會講大話騙我, 為左個女人, 而講大話傷害我. 唔通對我坦白係咁難. :-(

咁多年來, 佢地斷斷續續都有聯絡, 每次都係騙我, 但又無意之間比我知道, 每次都話下次同你講囉.

唉!! 係我比得太多機會佢, 佢唔識珍惜. 定係我要學: 唔好咁執著呢??

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

問下自己,起邊方面最吸引老公,若果只得兩樣以下,嘗試一下改變自己,變得更好,兩夫妻新鮮的感覺沒有了,會令男人想搵愛的感覺.
放開你的包袱,不要將唔開心的事不斷影響你的思維,鑽牛角尖,只會將不幸變成真.不斷向好處想,會令你的人生更美好.人有高低潮,才算是人生.海有潮漲及潮退,才叫海..
了解生命就是這樣的,何必傷神??
Our Baby is 2 years old

公爵府

唔好話我直接,每當知道D唔開心野問老公,老公實唔會講真相,事實女人好蠢咁認為老公係自己的令一伴,咩都會同自己講,其實男人先唔會咁,佢地越錫你越多祕密,因為唔想hurt到你.
我一向對婚姻有恐懼,因為我怕自己會婚姻失敗,連累小朋友.
我都好怕會有第3者的介入,但比著我唔會咁易放棄自己一手創立的家庭,我會逃避現實,除非老公要求離婚,否則我都唔會咁蠢去追問佢,因為我唔想知道答案!

複式洋房

我到最後都無問到老公.
老公曾經問過我: 做乜唔開心呀!!
我話無野, 之後佢就無再提, 無再理我啦 :-|

男人係唔係永遠都係咁, 你唔出聲佢就唔出聲, 避得就避.

洋房

你唔開心係好正常﹐試問有邊個女人會接受到個老公仲有同之前個第三者有聯絡﹖雖然話分手之後都可以做朋友﹐但都會驚佢地有一日會再走返埋一齊....但既然你之前已經原諒左佢﹐你就唔好再亂唸野喇~
雖然你老公呃你話已經無同個第三者聯絡﹐我唸佢都係驚你知道佢地有聯絡而唔開心﹐所以先同你講大話﹐對佢有d信心....千祈唔好比佢知道你check過佢﹐咁樣會影響你地之間既感情。
你都唔好咁唔開心喇﹗﹗

複式洋房

thank you. :-|

複式洋房

今朝早再 check 下老公個電話,
如我所料,
佢真係 delete 左個第三者星期一來電的記錄.

你話佢知唔知我 why 唔開心呀?
你話佢唔係身有屎, 洗乜 delete 左個電話記錄?
女人唔出聲, d 男人就會當乜事都無發生過??

:cry:

首頁

尾頁

跳至