產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

大肚婆可唔可以做腳底按摩。

我以前見過d八掛雜志,成日寫d名人大肚婆去做腳底按摩,其實得唔得嘅呢。 ?-(

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 大肚婆可唔可以做腳底按摩。

No, don't try it. :-|

複式洋房

我大肚果時都有做,我仲係頭果三個月去做,到左五個幾月都有做全身

別墅

donnelgirl 寫道:
我大肚果時都有做,我仲係頭果三個月去做,到左五個幾月都有做全身

但系你點"爬"系到做全身。

複式洋房

我坐係度,我仲去泰國做左二次腳底按摩

大宅

唔好呀,做腳底按摩系幫你按到穴位架!D人系咁架啦,所以我都唔敢!

洋房

我都做過腳底按摩, 成7個幾月做. 但不要太大力, 真係只係按摩, 就算好似我咁受力都唔好太大力. 我都試過搵私人按摩師上門按全身, 他們知道你有BB都會有他們的方法幫你按摩, 我就打側身按的, 到背部有時會坐在按的. 按摩師話有些媽媽陀到好攰都會刮埋砂呀. 但我就沒有試過. 他們都話前3, 後3個月都盡量唔好. 始終慢慢輕力按摩舒緩一下便可以了!!!!!!

大宅

因為我有勁嚴重既'水腫'問題,所以6個月起就忍唔住,去番未生之前去開的美容院,個老細知我有左,就叫我只按下大,小腿去下'水',但唔好按腳板底,因為有好多'穴位'怕會刺激到子宮(影響到BB)
所以你冇乜事,都最好唔好按住喇! ?-(

首頁

尾頁

跳至