產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

順產會陰/下體幾時好返

想問一下各位順產既媽咪, 你地會陰/下體幾時先感覺回覆未生之前咁呀!
因為我生左成半個月, 都感覺好似好唔自再, 就連肛門位都感覺唔自再, 你地呢?

複式洋房

Re: 順產會陰/下體幾時好返

我又無妳咁的情況,但我生左四個半月現在恥骨位仍有D痛!
頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

子爵府

好媽媽勳章

我生左就黎二個月啦...我個下體個感覺同未生個陣時好唔同...就連去洗手間都覺得怪怪咁...不過我肛門就無咁既問題...所以我都想知道幾時會好似未生個陣時咁...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

Kellyhoho:

Can you explain more details about your feeling.
I already have 2 children, and 生左 about 7 months, but I don't have any special feeling wor!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

民房

我既feeling係覺得少少痛, 又唔敢跳, 唔敢咳 就連蹲低都唔係好夠膽, 仲之就同未生之前唔同啦! 不過我可能都係生左三個星期左右, 所以想問下其他媽咪會係幾時先可以恢復好似以前咁呢?

男爵府

剛剛生完都有同感﹐記得都要成三個月先有好轉感覺。直到依家五個半月啦﹐一整已經回復正常。
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

公爵府

2020勳章

係啦!我生左20日啦!下體傷口無痛,但又係唔自在咁,
今日沖涼摸到下面G點個位好痛,我本來o念住休養返2,3個月先比老公搞,但而家...我唔想 :cry: 唔知點解真係對呢樣野有D恐懼,唔知點算好

男爵府

easonkinki ,

妳個傷口未好得哂﹐會令傷口爆開架﹐解釋妳老公知﹐叫佢比妳休養o下先啦。妳先至生完廿零日﹐起碼等多個幾月。
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

公爵府

2020勳章

我唔係拆線架!我成日好驚佢會爆開>.<
so我咪話至小休養返3個月先lo

男爵府

easonkinki:

Just because your wound still not yet cure, don't so worry. You know, tired, uncomfortable, or even painful can make you have no mood to do.

As I no need to cut at the 2nd time give birth, so I already with my husband after 23 days.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

首頁

尾頁

跳至