跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我真的好傷心, 我朋友9月生bb, 個肚好大, 居然我叫一個女人讓坐, 佢都唔肯
我覺得影衰哂我地香港人
個女人, 約40歲, 昨天在西環西寶城playtown, 希望大家再見到她, 一定要怒bear佢拉

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我早排有左7個月時住火車, 沙田上, 上水落, 其實我個心坐唔坐都無所謂, 但個日架車人多迫左我埋一條4人位前, 有個老婆婆, 有個訓左,另外個2個係一對夫婦, 個女既見到我仲同個老公打左下眼色, 根住一齊望左第面扮見我唔到, 我o咀囉, 好喇去到太和, 訓著左個女人醒左, 見到我即話:你快d黎坐啦, 我都未有反應, 身邊有個男人想即刻坐落個位, 比個c9拉住佢: "人地大肚婆要坐嫁!" 佢先唔坐...我先坐左落個位度... 我大肚唔係大晒, 唔坐亦唔會有問題, 但係見到d人咁樣無同情心唔係幾鐘意囉。

複式洋房

我已家9個月 , 每兩星期都要去tmh產檢 , 每次搭輕鐵去都唔會有人讓架 , 上兩星期仲要比個阿婆踢添呀....

複式洋房

原帖由 fishtissue 於 09-8-18 11:05 發表
我已家9個月 , 每兩星期都要去tmh產檢 , 每次搭輕鐵去都唔會有人讓架 , 上兩星期仲要比個阿婆踢添呀....

我們的教育真的有問題
而且車上有說明要先該坐
我之前大肚, 係大陸遊客讓坐給我

複式洋房

原帖由 songmei 於 09-8-18 13:52 發表

我們的教育真的有問題
而且車上有說明要先該坐
我之前大肚, 係大陸遊客讓坐給我

我每次搭輕鐵都唔會有人讓架 , 由其係一d推買餸車仔d c9呀.....仲要專登用車仔阻住你唔好同佢爭添呀.......所以每次上車我都要避佢地d人.....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我早幾日搭火車..我個肚籃球咁大..都冇人讓

洋房

我早幾日搭火車, 唸住坐頭等就實有位啦, 點知果日咁岩滿坐. 我都9個月, 個肚成個籮咁大啦, d 人都係望下你就擰開扮睇唔到喇. 其實下一個站都有好多人落車, 不過佢地都無唸過早少少起身讓俾你坐, 反而有個大肚婆唸住讓個位俾我, 咩世界呀!! 大肚婆讓坐俾另一個大肚婆, 真傷心!!!

伯爵府

原帖由 Sanivy 於 09-8-25 13:37 發表
我早幾日搭火車, 唸住坐頭等就實有位啦, 點知果日咁岩滿坐. 我都9個月, 個肚成個籮咁大啦, d 人都係望下你就擰開扮睇唔到喇. 其實下一個站都有好多人落車, 不過佢地都無唸過早少少起身讓俾你坐, 反而有個大肚婆唸住 ...

d人變態嫁, 係頭等上次見個男人一個人傾住電話對腳放對面, 隔離個位放自己個bag同notebook, 仲要印印腳, 想一巴打死d咁既人

複式洋房

原帖由 Sanivy 於 09-8-25 13:37 發表
我早幾日搭火車, 唸住坐頭等就實有位啦, 點知果日咁岩滿坐. 我都9個月, 個肚成個籮咁大啦, d 人都係望下你就擰開扮睇唔到喇. 其實下一個站都有好多人落車, 不過佢地都無唸過早少少起身讓俾你坐, 反而有個大肚婆唸住 ...

我搭輕鐵都係咁架 , d學生就當睇你唔到 , 一見到有位就衝過去 , d c9見到你大肚佢有得坐你無得坐個樣仲衰呀~我都唔明d c9都應該試過大肚架 , 點解可以咁衰架呢

伯爵府

學生...唔好話讓坐...係商場D玻璃門明知我行佢後面, 佢班友仔唔推住度門不特只, 仲特登係度門閂之前係條隙攝晒入去

複式洋房

我搭親地鐵都無人讓, 反而有次搭叮叮, 有2個14-5歲左右的男仔讓位俾我同我奶奶坐, 好surprised!

洋房

我日日坐火車站都無人讓位嫁~~仲會有d人見你行去坐就衝去坐~~唔會睇下人地個肚咁大~~

複式洋房

我岩岩生完, 之前差吾多搭親地鐵都無人讓位, 所以好多時我都情願搭巴士!
男人吾知我無野好講,d c9生過bb都知"tall"仔系幾咁辛苦咖啦,都吾讓位,仲要同人掙位,真系好賤!

首頁

尾頁

跳至