嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

avent 旅行裝奶樽

各位用開avent既媽咪,
新年會帶bb去旅行, 係咪要另外買avent既旅行裝奶樽呀, 我知係用袋, 咁個奶咀唔使烚呀?

大宅

Re: avent 旅行裝奶樽

旅行奶樽要配旅行奶咀.和普通的奶咀不同的.
否則會漏奶.

如果許可,當然用高溫消毒.
或者可以用消毒片.avent有出.

珍珠宮

pc9,
消毒片係咪即係代替烚呀?

珍珠宮

醒目開學勳章

係ar, 浸半個鐘就得! 一粒消毒片加 2.5L 水, 所以你要帶埋個可以裝到 2.5L 水既密實盒.

cway 寫道:
pc9,

公爵府

好媽媽勳章

chilli 寫道:
係ar, 浸半個鐘就得! 一粒消毒片加 2.5L 水, 所以你要帶埋個可以裝到 2.5L 水既密實盒.

[quote]
cway 寫道:
pc9,
[/quote]

上次去澳門我都係用avent消毒片,都ok!
不過有好大陣消毒藥水味,所以我再用滾水沖多幾次,
安心d!! :mrgreen:
不過今次去旅行就打算用奶袋,唔駛帶盒!但avent唔再出奶袋,所以我打算買gerber試下!

別墅

lamlambaby
你講真嘎?我o岩o岩先買齊旅行野,仲好中意用。
真係好方便,食完掉左個膠袋就得。

大宅

avent不要出奶袋,改出奶杯.
如果想用奶袋,可以買gerber.完全fit到.

珍珠宮

pc9,
唔好意思, 咁係咪帶avent旅行裝奶咀+gerber奶袋? 使唔使買avent旅行裝奶樽架? d奶咀就等去完旅行番黎王烚呀?

大宅

cway,
gerber的奶袋和avent的可以互用.
仍然要用avent的旅行奶樽.

至於奶咀,可以用消毒片消毒.

珍珠宮

pc9,
咁我明喇, 唔該晒.

男爵府

thanks a lot !!

首頁

尾頁

跳至