產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奶咀疑問

應該幾時開始比bb食奶咀?剛剛出世,例如只有幾日或個幾星期大,係咪唔應該太快比佢食?

如果要揀初生奶咀,要留意咩嘢?有無牌子推介?

thanks?-(
生性D啦,快D收工番屋企睇下阿女啦... :-? :yawn:

複式洋房

Re: 奶咀疑問

Becos we do want my BB to stop "continual" crying at night, so we start give pacifier to her 3 weeks before (her 1 mth old). I don't know when is the good time to give BB pacifier, sorry!! My BB is using pigeon brand as she only likes this, others NO.

子爵府

B朗拿度 寫道:
應該幾時開始比bb食奶咀?剛剛出世,例如只有幾日或個幾星期大,係咪唔應該太快比佢食?

如果要揀初生奶咀,要留意咩嘢?有無牌子推介?

thanks?-(

我b女出世幾日大,我媽媽就比奶咀佢食,因為佢話以前我地四兄弟姊妹都係甘樣,所以我都由得佢比b女食,但我個b女唔多鍾意食,佢會將個奶咀彈出黎!!

別墅

怕唔怕bb上了癮,將來很難戒?

子爵府

好媽媽勳章

fishkar寫到:怕唔怕bb上了癮,將來很難戒?
其實都要睇bb...有d bb差唔多時候佢自己會戒...唔會再食...有d bb就會繼續食...其實都唔難戒既...只要係個奶咀上面滴少少白花油就得架啦...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

onon1022 寫道:
其實都要睇bb...有d bb差唔多時候佢自己會戒...唔會再食...有d bb就會繼續食...其實都唔難戒既...只要係個奶咀上面滴少少白花油就得架啦...

嘩!!好難食喎!!

大宅

育嬰書話無定幾時開始比BB食奶咀嘅,只要BB有需要,即係如果比佢食可以安撫到佢,令佢平靜D、有安全感D嘅話,咪比佢食law,我囡囡未滿月已經食la,不過最初佢吾係禁"耗",大約到左個幾兩個月大度,佢"教教豬"前就食law,會快D瞓著,同瞓得"臨"D架!

到時要介先算law!onon1022 work個播,我兒甥女都係禁介架!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

禁止訪問

大宅

吖!仲有 ...... 我囡囡食緊NUK 0-6 month 嘅黃咀奶咀!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

首頁

尾頁

跳至