意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240752

第幾週會檢查盆骨睇下夠唔夠大順產

別墅

國民生產總值:614

第幾週會檢查盆骨睇下夠唔夠大順產

係点檢查呢?

子爵府

國民生產總值:11572

Re: 第幾週會檢查盆骨睇下夠唔夠大順產

我36週時醫生幫我檢查盆骨睇下夠唔夠大順產。

大宅

國民生產總值:1703

kiki,

我都係36週時醫生幫我檢查盆骨睇下夠唔夠大順產,點check?咪申隻手入去摸law!有豐富經驗既醫生吾會齊痛你架! :-P
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

複式洋房

國民生產總值:219

Me too. At the 36th wk, yr doctor will estimate by his hand. Don't worry, it's not painful.

洋房

國民生產總值:519

想問你地係政府定私家check? 我37wk係東區check, 點解都無check盆骨?? ?-( ?-(
徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

子爵府

國民生產總值:11572

我o你私家check o架,政府係唔會幫你check o架。

男爵府

國民生產總值:6328

我都係36週時去私家醫生幫我check,順便拿些分泌物去check吾知咩菌,佢話現在好流行呀,如果check到有菌要提早食抗生素喎,因為這些菌會令生產時大人同細路都發燒呀....
我check左冇事呀
而check盆骨,醫生就用隻手check,吾痛呀.....

複式洋房

國民生產總值:247

我去醫院覆診時姑娘都話唔駛check口架喎,佢地話,如果有番咁上下高度,盤骨應該不會不夠位喎!

如果私家醫生先至會check,咁佢地係咪會好似第一次去醫院產驗咁,用兩隻手指申入去試下位咁口架? 聽到都有點緊張,因為我轉了個男私家醫生,怕不好意思呀!!!

複式洋房

國民生產總值:462

Hi,

我的私家醫生同樣說在我36週時幫我摸盤骨, 但上週我在醫院覆診時問醫生, 她竟說現在"唔興"摸盤骨, 十幾年前就會這樣做? 要看看生產時您的動作是否流暢, 真奇怪 ! ?-(

子爵府

國民生產總值:10098

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

Fwfian 寫道:
想問你地係政府定私家check? 我37wk係東區check, 點解都無check盆骨?? ?-( ?-(

我o個陣都冇check架~

大宅

國民生產總值:1907

hope: "唔興"摸盤骨, 咁興咩野? 點check夠唔夠位?

生仔比得起錢都係私家好d, 一分錢一分貨, 唔對路就轉醫生.

政府有d醫生好得人憎, 我係贊育做過產檢有唔開心經驗. d人當你係實驗品, 照完ultrasound咩都唔講就打發你走, 問番個護士冇心答你野, 亂發up瘋... 痴線!!

私家都有冇醫德, 但你有得揀.

複式洋房

國民生產總值:462

Hi, ice_blue,

我相信是政府醫院極度要求孕婦是自然生產的緣故!

別墅

國民生產總值:714

我個朋友係政府醫院做助產士...佢都話以前就會幫人檢查盆骨...但而家因為超音波技術已經可以check埋...唔洗醫生伸手入去check架啦...仲有一般人有1.5m高...亞b又唔係巨嬰的話盆骨應該夠大...

伯爵府

國民生產總值:16190

我第一次見政府醫生,佢已經用兩隻手指申入去試下位,不過,好彩係女醫生.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.