懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB常常哭, 怎麼辦?

我個BB已經1個零8日大, 但到出世至今常在下午6時至夜晚11時食奶前哭得好厲害, 怎麼辦? :cry:
Hello ! 我叫Jodie~

複式洋房

Re: BB常常哭, 怎麼辦?

佢會唔會係怕黑呢?

有次我見bb想睡覺,我就熄燈啦~點知佢即刻喊,我開番燈之後佢就無o野喇 ?-(
奇怪~~佢o係我肚裏面o個陣係黑漆漆的,點解出到o黎會怕黑?

又會唔會夜晚人多,又開著電視機,比較嘈吵?

子爵府

cherilau 寫道:
我個BB已經1個零8日大, 但到出世至今常在下午6時至夜晚11時食奶前哭得好厲害, 怎麼辦? :cry:

cherilau:
我b女都係甘呀,日日一到呢個時候就扭得最勁,就算到左食奶都一路喊一路扭住黎食,晚晚都要扭到10點11點甘上下先收聲,有時扭到差唔多12點先擺休,所以一到天黑我就好驚,唔知佢今晚又要扭到幾點!依家我日日都要遲睡早起,就快要返工好驚到時唔知點算好呀!!

大宅

我個bb也是... ?-( ?-( 抱住也喊,喊到疲累才入睡

大宅

自從生0左囡囡之後, 我都不敢開大聲個電視機, 連在她範圍之內的每一個動作都不敢放聲警動到她, 但她仍然喊過不停.
抱她只能止得一會兒, 只有在臨睡前食過奶後才安睡.
唔知她到幾大才不常常喊呢?
真系好煩.
Hello ! 我叫Jodie~

子爵府

我唔記得睇過邊本書話初生BB通常係晚上六時至九時左右情緒最差, 最troublesome. 我記得個時我地個度都有好多媽媽係咁講.
唔怕呀, 你BB仲細, 喊多過笑都係normal呀, 到BB有得三四個月大, 慢慢就會笑多過喊架喇, 到時佢到左個個troublesome時間都會冇乜trouble架喇. 記住BB愈大日子就愈容易過囉!
佢真係喊得利害, 又唔係喊餓喊濕片喊唔舒服既, 你試下抱住佢急步走丫, 都可以止喊架!!
I support autism acceptance!

複式洋房

My 2-month BB is the same. She cries almost every night, around 7:30pm to 10pm no matter what I've done. But after this, she will fall asleep automatically. Hope this will be really changed when she grows up.

首頁

尾頁

跳至