跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

※三月◎Baby◎Monkey◎周歲大會※

各位姐妹,

我地d囝囝囡囡快一歲喇,又係我地呢班靚媽咪出黎舒筋活血既好機會,請大家先俾d意見,等今次既生日會攪得更加有聲有色啦!!

多謝大家)))
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

Re: ※三月◎Baby◎Monkey◎周歲大會※

tsznok,

真係唔該哂你又出力攪,如果有咩要幫手,call我這個無聊C9.

洋房

Hello! 我新來架! 我成日上bk, 都唔知有個媽咪會, 我個女叫冬晴, 係3月9日出世, 有冇其他bb係同佢同日架? 我都有興趣參加架o[img align=left]http://www.imagestation.com/album/pictures.html?id=3548525093&idx=1[/img]

大宅

我哋搞咗咁多次, 又見人哋搞咗咁多次, 我自己覺得場地方面, 好似book d function room 會好d, 起碼會自成一國多d, 冇乜第二d 人行黎行去, 又可以鋪地比d bb 周圍爬吓咁!! 唔知大家點睇??

Nicole,
同Bobo 一樣呀! 有乜幫手, 出聲呀!! 我呢d 師奶或者Bobo 呢d 闊太就最得閑架!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都同意mone既講法,function room 好似可以比bb們多d 空間玩。
JJBB 話2月bb會整Tshirt 做紀念品,我地會唔會搞紀念品呀?不過 Tshirt 我就嘛嘛地,印仔大家有無興趣?不如list d options 大家比下意見:
1。T-shirt
2。印仔
3。杯
4。襟章
(如果大家對紀念品無興趣就唔洗理我,no hard feelings )

大宅

nicole
Mone 寫道:
Nicole,
同Bobo 一樣呀! 有乜幫手, 出聲呀!! 我呢d 師奶或者Bobo 呢d 闊太就最得閑架!!

雖然我係在職媽咪, 但係有乜幫手, 都可以call我!!
不過我唔係"闊太" :mrgreen: :mrgreen:

大宅

googoo

如果做印仔, 係d咩"印仔"呢"

侯爵府

好媽媽勳章

mone,

其實上次半歲bb生日會時都係o向會所既function room攪,我都覺得呢類地方唔錯,一來自成一國,二來場面易控制d,bb們又可以多d地方走動!

bobo & mone,

你兩個一定要幫手啦!!!!一定預埋你兩位貴婦人,吃吃吃~~~~

侯爵府

好媽媽勳章

googoo,

印仔都唔錯喎!不過要睇番成本先!又或者,如果到時可以每個family影一張全家福再印落水杯,都ok傢!

大宅

Min,

cherry_min 寫道:
雖然我係在職媽咪, 但係有乜幫手, 都可以call我!!
不過我唔係"闊太" :mrgreen: :mrgreen:

你唔係闊太??? 但你係闊師奶呀!!!

我决定放棄用我嗰個account 打中文啦!! 成日都出怪獸字!! 講開又講, 想問吓你同d 生咗仔仔嘅媽咪, 你陀景恒時, 你身體d 毛毛有冇多到, 有冇茂盛d 架?? 我有個朋友佢話我知佢陀佢個仔時, 佢下面d 毛毛生多咗好多呀!! 我而家仲未有乜唔同, 如果係真嘅, 我就會有d 懷疑照錯啦!! ?-(

Sorry 呀會長!! 講咗d 唔關party 事嘅嘢!!

大宅

mone

係呀! 講開又講
我陀住景恒時, 個"肚慈"附近出左好多毛毛 生完之後無晒(自己脫落).

我諗毛毛呢樣野......個個都唔同掛 ?-(

大宅

Min,

係有人話陀仔時, 因為d 男性荷爾蒙多咗, 所以會生多d 毛毛咋!! 但係如果陀女呢, 因為媽咪多咗女性嘅荷爾蒙, 所以通常都會靚d, 同你老媽子講嘅有d 出入呀!!

大宅

mone

我地都係去番個邊傾好d, 呢度個topic係"周歲生日會呀"

大宅

Min,

ok 啦!! 再一次 Sorry 呀會長!! 唔响度講毛毛啦!!

大宅

mone,

我唔係闊太,只係一個要人養活的C9.

我由駝瑤瑤一開始到臨生,每次係街見到人,都話我個肚係仔仔,無人話過我似生女架?結果咪又係生女,所以我覺得唔太準架?我信醫生多些,因為專業些.

我都係生左好多毛係肚附近,多到好肉酸,由8週開始已經生哂粒粒,直到現在都係勁生粒粒,都唔知點解,生完之後些皮膚都無好過,同我做facial個個女仔都話無以前皮膚咁好,所以好down.

大宅

Nicole,

我覺得影相整落杯度嘅 idea 唔錯! 其實有冇諗過請個 pro 少少嘅攝影師, 同每個b 都影一幅一歲嘅相 & family photo 黎留念呢? 咁當然要睇吓各位覺得值唔值, 同埋肯唔肯落本囉!! 所有嘢都要問吓存摺先生呀!!

BoBo,

我同你都係一樣要人養呀!

侯爵府

好媽媽勳章

Mone,

哈哈...講毛毛...我都岩傢! :-p
(我都off topic一下先!)講開又講,我陀個仔時都係無那那生左好多毛o向肚皮位傢!肚臍對下最多,果時幾驚自己會變毛孩~! 不過而家已經甩晒lu!另外,有人講過話陀仔陀女睇o下條生仔紋就知(即係肚中間淡淡地色果條),如果條紋係彎彎曲曲既,就係生仔,如果直一直既,就係女。我陀個仔時又真係曲傢喎~!

講番gathering先。

之前半歲party時我都有諗過請攝影師,一來真係pro d,二來大家可以盡情玩樂唔使掛住一邊玩另一邊又要影o下相咁。不過計番可能每個family要多俾一舊水,我就冇乜所謂,不過未必每位媽咪都願意...可以睇睇各位既意向先!

男爵府

2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第四回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

1. Photo taking
My friend he is good at Photography and he has good equipment too! How about invite him and give a friendly amount ? He can help us to take family photo in the beginning of the party and then go out to 1 hr development, then at the end of the party, we can get the photo and put it in the Photo birthday card.

2. Will you consider outside area party??

大宅

tsznok,

我條肚線真係好直架?又幾準呀?你個條真係曲傢,我未見過呀?下次比我睇下得唔得呀?

大宅

我見2月bb個生日會仲做埋vcd呀.

首頁
12345...14

尾頁

跳至