跳至

首頁
12345...14

尾頁

複式洋房

Re: ※三月◎Baby◎Monkey◎周歲大會※

大家好因我平時真係無冇時間上網,但我一直都有留意你地傾計,只不過我無你地禁多時間上網,我囝囝都係三月Monkey我都想帶佢參加d個生日會,希望你地會歡迎我同囝囝啦.

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

丫...其實整呢個燙畫(相)口水肩又得唔得呢?嘻嘻~!

ivychan,

緊係歡迎你黎一齊玩啦,到時記得報名呀!!

bobo,

哈哈,你唔怕俾我肚皮d"任辰"紋嚇親既就黎啦~~~ 而家其實條線已經直番d,但係仲係大肚時好鬼彎傢!我問過好多生過既人,佢地都話好準,真係陀女就直,陀仔就彎。

curly,

我打算出去先quote價,你介唔介意問下你朋友既"朋友價"係幾多呢?

關於現場拍攝及影相,其實我有少少提議:既然請得人黎影既,不如叫佢地拍埋video仲正!我心目中打算book個攝影師四個鐘左右,拍獨立拍全家福及現場照片,當然每個bb既出鏡率要平均啦,全部出digital photo,每個family都可以分番隻VCD(甚至係DVD),事後自己可以揀番D想要既相拎出去晒,咁就免左事後做晒相&分番D相既問題;如果拍埋video,就一定會有碟俾番大家咁。
唔知大家點睇?
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

好媽媽勳章

hi,
我個女係3月19日出世,我們都想參加,firm左幾時未呀?
我覺得做印相枕頭袋幾好,因為BB可以自己望住一家人訓覺

[url=][/url]
[img align=left][/img]

洋房

我都贊成book攝影舑師影全家幅!!

大宅

tsznok 寫道:
既然請得人黎影既,不如叫佢地拍埋video仲正!我心目中打算book個攝影師四個鐘左右,拍獨立拍全家福及現場照片,當然每個bb既出鏡率要平均啦,全部出digital photo,每個family都可以分番隻VCD(甚至係DVD),事後自己可以揀番D想要既相拎出去晒,咁就免左事後做晒相&分番D相既問題;如果拍埋video,就一定會有碟俾番大家咁。
唔知大家點睇?

呢個 idea 又唔錯喎!! 如果我哋搞埋 d 爬行比賽咁, 到時又要理個 b, 又要拍嘢, 都真係會好唔得閑, 但真係要睇吓大家肯唔肯夾多番少少錢了!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有攝影師好哦!如果又要硬照又要video,咁咪好似結婚時咁咯 -- 我結婚時哥個我好唔滿意,大家有無好d既介紹?

我提議印仔係因爲我早排做左個比lucas,大家可以參考下:

其實乜野紀念品都無所謂,我只係覺得應該係可以有bb名/相+有關我地呢個小小community既野 (如 March Monkey, Mar04 BB,or a graphic etc....) -- 咁樣可能有多小小紀念價值,大家覺得係咪?

大宅

Mone 寫道:
呢個 idea 又唔錯喎!! 如果我哋搞埋 d 爬行比賽咁, 到時又要理個 b, 又要拍嘢, 都真係會好唔得閑, 但真係要睇吓大家肯唔肯夾多番少少錢了!

多個攝影師好d !!!! good

大宅

googoo 寫道:
其實乜野紀念品都無所謂,我只係覺得應該係可以有bb名/相+有關我地呢個小小community既野 (如 March Monkey, Mar04 BB,or a graphic etc....) -- 咁樣可能有多小小紀念價值,大家覺得係咪?

yes !!!!!

大宅

googoo,

我都同意,咁樣反而仲有特色D...

tsznok,

我依家開始冇咁忙,有咩搞作就call我啦!不過我都可能會失驚無神"飄"過黎...嘿..嘿...

男爵府

各位,
1.我贊成請人影相
2.不贊成拍video,因為影左幾個鐘可能只有好少部份影自己bb,對bb的紀念價值不大
3.我覺得整隻vcd唔錯,類似婚宴中播個種,一隻vcd裏有齊所有三月bb同家庭嘅資料,例如:bb個人資料,爸爸媽媽資料,bb出世至而家嘅單人及家庭相數張.(隨個人喜好公開資料,講埋媽咪年齡都得架 :mrgreen: :mrgreen: .....)咁我地就可以對三月媽咪有更深刻嘅認識,又有啲紀念價值,到時我地可以係生日會上播放,然後每個家庭派一隻返去做紀念,你地覺得如何?
仲有,做呢類碟應該可以自己做?到時只要每個媽咪send啲資料整碟就得,整好後燒幾十隻碟都好平,仲可以整埋封面.....越講越興奮添!!

別墅

各位,

我贊成紀念品是印有家庭相的杯; 請人影相當然是好事,唔洗到時掛住影相就有時間同其他bb玩; 致於做隻vcd都幾好,有紀念价值.

毛毛問題:
我陀Christie時條肚紋真係直的啊, mone, 咁你條肚紋是直還是曲?
[img align=left]http://aycu25.webshots.com/image/16384/2001819284782176661_rs.jpg[/img][img align=left]http://aycu05.webshots.com/image/17564/2002612367092691437_rs.jpg[/img] [img align=left]http://aycu34.webshots.com/image/1233/2006175719270995912_rs.jpg[/img] [img align=left]http://aycu03.webshots.com/image/3522/1610832001425011235_rs.jpg[/img] Welcome to visit Christie in the Wonderland 歡迎到訪雪雪的Baby House Happy Christie, born at 23:30 on 20 March 2004, 2.6 kg.

大宅

我都同一個一月嘅媽咪攞咗料, 佢哋都有整到vcd, 佢話每個family 攞幾幅相出黎, 例如, bb 出世時, 三個月, 六個月, 九個月, 一歲, 再加一張 family photo 咁, 好似都係用powerpoint 整, 佢哋係有人義務整架! 佢話個效果唔錯, 又有記念價值!!

另外, 仲有一d 參考嘅就係, 佢哋當日玩咗d 遊戲, 例如, Daddy 同媽咪攞佢哋自己細個時嘅 bb 相出黎, 比人估吓係邊一個咁, 都好似幾好玩!!

大宅

Mone 寫道:
另外, 仲有一d 參考嘅就係, 佢哋當日玩咗d 遊戲, 例如, Daddy 同媽咪攞佢哋自己細個時嘅 bb 相出黎, 比人估吓係邊一個咁, 都好似幾好玩!!

呢個遊戲勁正!!!
我上次去左你屋企....見到你細個個樣bor :mrgreen: :mrgreen:

大宅

我都讚成請人影相. VCD這個idea都非常好, 估BB相遊戲, 正正正!!!

大宅

cherry_min 寫道:
呢個遊戲勁正!!!
我上次去左你屋企....見到你細個個樣bor :mrgreen: :mrgreen:

哈哈! 我唔係淨係得嗰一張相家嘛!!

大宅

mone

但係你細個個樣.............我好記得呀

別墅

tsznok親家,

我都鍾意 Mone 的提議啊, 攞Daddy 同媽咪 bb 相出黎, 比人估吓係邊一個咁, 或者選出最似大獎啦, 好好玩喎!! 記住要玩理爬行大賽呀!!

都係毛毛問題:

好厲害啊, 我陀心怡時條肚紋係直架!!

大宅

我都覺得好好玩, 瑤瑤勁似我細個個樣呀?

禁止訪問

首頁
12345...14

尾頁

跳至