夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有沒人老公係水瓶座呀!!!

我老公係水瓶座, 而我係白羊座。
佢係D好無理頭既人, 突然間做D野係重來無聽佢提過既, 即係話咩都講即興啦。
半夜佢突然想食魚蛋就會揸車去買, 好在本人都好鐘意想做就去做, 所以我地好夾既。
佢有時會突然換車, 都係同我去街接我放工先知, 不過佢好多鬼主意, 次次放假出外都唔會悶。

無錯啦, 我地都怕悶, 所以很少留係屋企, 係唔痴家個隻。

有無人既老公係此星座架, 交流O下啦。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

Re: 有沒人老公係水瓶座呀!!!

我老公都係水瓶座
佢有一點有少少似你老公, 就係想食既野一定要即刻食到, 附近無就開車周圍搵.
我老公樣樣都好, 衰在脾4大

複式洋房

哈哈~ 勁似~
我ex-bf都係水瓶座, 做野成日三分鐘熱度, 有偉大o既理想, 最中意就係半途而廢, 做d野更簡直不可理喻, 樣樣都話要學, 但係就一事無成!!!!!!! 不知所謂!!!!!!!! 26歲人偉大o既志向係下期糧買到邊隻game, 邊件絕版波衫, 邊個高達模型!!!!!!!! 結婚!? 如果你肯貼埋大床, 請佢食x飯, 佢就會同你結!!!!!!試問有邊個女人覺得呢d男人有安全感呢!?!?
仲要o係我生日果日動手打我, 之前都有前科!!!脾氣臭到無人有!!!!
所以激鬼氣分左手!!!! 安樂晒......
我相信佢都係水瓶座至無聊o既一個男人啦!!!!
想生番個囡囡呀!!~ :-P

子爵府

好媽媽勳章

我睇星座書話水瓶座係專出靚仔靚女既, 我身邊水瓶座既朋友都唔錯架, 你地老公係咪呀?

大宅

puddingsharon,

我跟你一樣, 我前男友心是水瓶座. ~"~ 佢個人好唔理智, 想做就去做. 不過, 就唔係對game, 波衫或玩具, 而係對股票. ~_~ 佢可以在股場輸了5萬幾蚊, 又再用10多萬買另一隻股, 愛好高風險玩意, 1時又話開店, 1時又話回大陸做生意, 全部係3分鐘熱度...佢所謂的理想, 聽下就好啦...

also, 佢愛好高科技產品, 如:相機, pda, 手機, notebook, desktop, 全部唔新唔要. 一部相機就要買萬多塊, 另外又要買好多配件..全部千千聲...洗錢就好似倒水咁...他說相機是用來替我拍照, ~"~ 佢...就只有3分鐘熱度, 咪就係同我去日本旅行時, 拍過幾張相..之後都唔見佢再用部機啦.

佢這種人, 我同佢講分手, 講再成年先分到. 係咁拖人地d青春, 好討厭!! 佢真係當正我會嫁俾佢咁! 還有, 佢對朋友係講心的, 對我就講金, 只係識用錢黎討好我. 好似我好拜金咁. ~"~ 佢仲有一樣衰野, 就係好鐘意識女仔, 佢話係識朋友wor. 鬼咩, 信佢先奇, 我真係受夠佢啦. 如果真係嫁左俾佢, 就會變成佢玩舊左的玩具, 同佢d三分鐘熱度的notebook, pad, 手機一樣, 給人當成家具咁樣ga la.

:-x

男爵府

我老公係水瓶座的, 但點解同你們所說的不一樣? 我老公很少想到便要做, 佢就係嚴重缺乏坐言起行的性格, 招致我經常不留情面的怪責。:evil: :evil: :evil:

我又不見我老公對任何事只有3分鐘熱度, 因為佢對好多人和事都好專一, 尤其對高科技電子產品, 從來冇人可以阻撓佢打機(除了亞囡)! 這一點亦反映出佢係一個EQ勁高, 絕少發脾氣的人。

我老公從來對我只講心, 不會講金, 從來沒有用金錢來討好我, 這實在令我有點失望 :evil: :evil: :evil:

不過我老公就真係有很多鬼主意, 經常逗得身邊的親朋很開心, 所以佢係一個極受歡迎的人。

至於老公靚唔靚仔, 我身邊的朋友都同我講, 佢確係幾"英" :mrgreen:

大宅

我老公都係水瓶座!!!!!佢聽日生日呀!!!
佢呢?!同yuenwa個老公錯唔多~
對高科技電子產品好有興趣....所以我唔會阻礙佢去買
而且佢如果0個日想食0的乜野就一定要食到

不過佢對我真係好好架

大宅

睛靈勳章

我老公都係水瓶座, 脾氣大, 貪玩, 大細路, 無手尾, 但亦有好的一方面, 錫我, 工作投入, 唔小器, 貪靚.
佢頭髮長時, 似肥版任賢齊...... :lol:

你地入去我地施家王國睇下似唔似.... :mrgreen:
del

男爵府

joyce_531,

你老公在我的標準中, 都算係"英", 證明你老公真係水瓶座 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

睛靈勳章

yuenwa:

但現在用"英"字去形容, 不貼題了, 因他一星期內總有3-4晚要食消夜, 個肚兜凸晒出來, 面圓圓, 但他要肥, 我不會阻止...由得他吧...仲好, 顯得我fit d.. :mrgreen:
del

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

yuenwa 寫道:
我老公係水瓶座的, 但點解同你們所說的不一樣? 我老公很少想到便要做, 佢就係嚴重缺乏坐言起行的性格, 招致我經常不留情面的怪責。:evil: :evil: :evil:

我又不見我老公對任何事只有3分鐘熱度, 因為佢對好多人和事都好專一, 尤其對高科技電子產品, 從來冇人可以阻撓佢打機(除了亞囡)! 這一點亦反映出佢係一個EQ勁高, 絕少發脾氣的人。

我老公從來對我只講心, 不會講金, 從來沒有用金錢來討好我, 這實在令我有點失望 :evil: :evil: :evil:

不過我老公就真係有很多鬼主意, 經常逗得身邊的親朋很開心, 所以佢係一個極受歡迎的人。

至於老公靚唔靚仔, 我身邊的朋友都同我講, 佢確係幾"英" :mrgreen:

我個水瓶座老公都好似你老公咁, 好專一, 有時古靈精怪, 成日令我好開心架!

男爵府

july25,

證明你老公都係水瓶座 :mrgreen:

複式洋房

christylai,
係呀!! 你唔講我都唔記得, 佢又係買左部成萬蚊o既相機話要同我影相, 但係之後俾我知道佢成日同佢d女仔fd講, 話自己影相好叻, 要約佢地出黎影相.......
到分手之後, 佢仲好無辜咁話為左我, 部相機仲要有排供, 我就媽佢!!!卡係你簽o既, 我一早叫左你唔好買架啦!! 仲要還緊二萬幾蚊卡數, 你自己唔識衡量架咩!?!?!?
我覺得我同你都好好彩, 同左呢d人分手先係人生好o既開始, 如果唔係結左婚, 有排同佢還錢呀!!
咁你又係咩星座架!?

大宅

我老公係水瓶座

他有時好大細路
又時就好man lor

我是雙子座

雙子和水瓶好夾架
99%夾架

陳太
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

別墅

咭咭^_____^水瓶座真係幾好架!!

我係水瓶座....我老婆又係水瓶座^_____^
而當水瓶座遇上水瓶座既時候......................嘻嘻..........無乜特別既.............只係生佐兩個女啫!!!^____^

珍珠宮

畀面勳章

阿早! 寫道:
我睇星座書話水瓶座係專出靚仔靚女既, 我身邊水瓶座既朋友都唔錯架, 你地老公係咪呀?

唔通講緊我??? ?-( 我都係水瓶座架..... :mrgreen:

男爵府

我都係呀! 不過我唔知我同老公咁夾 ?-( ?-( ?-(

陳太 寫道:
我老公係水瓶座

他有時好大細路
又時就好man lor

我是雙子座

雙子和水瓶好夾架
99%夾架

陳太

大宅

hi puddingsharon,

想不到, 大家的前度男朋友都咁識洗錢及愛說借口. ^^" 不過, 也不要再為過去的傷神了.

我是山羊座的, 同水瓶座的人, 又唔算唔夾, 因為我哥,弟和阿嫂都係水瓶座, 連我個好朋友也是水瓶座! 可謂跟水瓶座的人係好有緣份.

山羊女vs水瓶情人, 在我個case裡, 真係...唔多夾. =.= 唉, 開始的時候, 俾佢個靚仔樣吸引左, 咪受媾, 想不到...那是一個愛情陷阱..我差d就咁同佢做人世...好彩...最後可以鬆人.

如果同佢結左婚, 我怕...我會冇自由, 我係山羊女, 性格上已夠孤寂, 加上佢最愛的是禁制我自由, 佢只可以佢同我出街, 我冇得自己四維去. >.<同佢外遊, 佢唔多俾我同d團友傾計, 傾多2句就會罵我多話. 跟他朋友聚會, 我也只能成為啞巴. 如果佢同d friends(有男有女) 落bar或唱k, 一定無我份. 說什麼我太像乖寶寶, 那些地方唔夾我八字. 同佢一齊, 我無自由, 我失自由, "林"多兩"林"我眼淚流...:cry: ..so, 在跟佢拍拖最後一年, 我...我終於反抗了.

複式洋房

christylai,
哈哈~ 係呀~我都好開心原來大家有相似o既經歷!!
我現任bf係山羊座架, 我覺得佢唔識浪漫, 但份人就真係定好多, 同埋都會為將來打算o既, 起碼佢唔會亂洗錢, 周圍識女仔囉~
我就係巨蟹座架~ 好情緒化架~ 有時連自己都怕呀~ 不過我bf都好就我囉~
^_^ 祝大家有個完美男朋友, 有美好的將來~

男爵府

Teresa 寫道:
[quote]
阿早! 寫道:

唔通講緊我??? ?-( 我都係水瓶座架..... :mrgreen: [/quote]

哈哈哈哈哈~~~~~~~
我都係水瓶座ga!!!!!!!!!!!!!!
村姑 亞Bee

首頁

尾頁

跳至