意見反饋
義工

產前產後 今日: 43|主題: 240982

傷風同咳點算?

大宅

國民生產總值:4722

傷風同咳點算?

我傷風咗幾日, 晚上完全訓吾到因為鼻塞, 好辛苦, 應該去睇普通科定婦產科?

大宅

國民生產總值:1763

Re: 傷風同咳點算?

smallfish123:我尋日都去左睇醫生呀,我同你一樣都係傷風咳呀,我病就去睇番普通醫生囉,你同醫生講,你有左,佢會開d岩你既藥比你呀,所以唔駛驚呀,怏d睇醫生喇

大宅

吾該你呀, 草仔仔, 我好吾舒服, 又多嘢煩, 我除咗BB床外Й都未買, 真係好煩呀!

大宅

國民生產總值:1357

smallfish123,

我岩岩都去睇完醫生黎....我都係夜晚訓唔到..不過係喉嚨痛到訓唔到 有左bb都唔使怕去睇醫生ka(最好早d睇添..唔係愈拖愈嚴重..)好似草仔仔話..同醫生講你有左bb.佢就識開d輕d又岩你食既藥俾你ka la

你病緊就休息多d ma...你先5個幾月仲有大把時間去買啦...now你最緊要去睇醫生...食d清淡d既野..食埋藥..訓陣..你記住now你唔係一個人黎ka喇~~仲有阿b ka..

大宅

smallfish123 :快d去睇醫生喇,我都咳同傷風呀,我個醫生淨係開左咳水同傷風藥比我咋,佢仲話傷風藥食半粒呀-,-我食左半粒好似無咩用呀,都仲咳呀....嗚嗚嗚,我個仔仔d野都好多未買呀,多數人地比既,又可以慳番d喇!! :lol:

民房

國民生產總值:20

你地快d去睇醫生啦,起碼要睇2次咁多,因為你地食個d藥俾人少一半藥力,所以冇咁快好架

大宅

草仔仔,
我yesterday 睇咗醫生喇, 我個醫生就開咗傷風藥、咳藥 、通鼻塞滴鼻藥比我, D份量就肯定比平時少一半, 我都吾敢食, 剩係臨瞓前食咋, 都瞓到覺, 無前兩日o甘成晚瞓吾到, 今日比禽日好咗少少啦!

我都無人比嘢我, 因為我D Friends 全部未有小朋友,嗚嗚嗚 . . . 想慳都吾得, 我諗起碼要一萬蚊買 B B 野 !

大宅

smallfish123:睇左醫生咪乖囉!!^^
D BB仔衫都係我姑奶D朋友比我既,真係慳番唔小呀!
BB一出世要用好多錢呀...唉唉唉!!
你休息多D喇

大宅

草仔仔,
我今日去咗銅鑼灣跟住比我老公鬧我吾休息, 幾吾乖!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.