論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個公主o尋日到,今日就問我'mum can i bathing'.

I said 'No' 我個心即刻想剷Q佢, 你來渡假呀[email=#@#@@%%]#@#@@%%[/email]

隔咗1個鐘又再問C6 again 'sir can i bathing',C6即刻叫我, 我又再講'No, you can't'

別墅

唔係好明... 佢問你可否沖涼, 你話唔俾??

原帖由 BOBO_mummy 於 09-8-18 19:58 發表
我個公主o尋日到,今日就問我'mum can i bathing'.

I said 'No' 我個心即刻想剷Q佢, 你來渡假呀#@#@@%%

隔咗1個鐘又再問C6 again 'sir can i bathing',C6即刻叫我, 我又再講'No, you can't':s ...

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

沖涼都唔比???仲要上bk唱人???mouth:

大宅

樓主意思係浸浴

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

OIC,我就無呢個煩惱,屋企得個企缸~~~

男爵府

原帖由 hodoyoudo 於 09-8-18 21:39 發表
樓主意思係浸浴

係呀~真係激Q死你呀

重要問2次

別墅

點解要浸浴? 我地都好少浸浴啦? 咁好心情既???

民房

咁識嘆!而家3x幾度,浸嘜q浴呀!係我會反問佢Are you crazy?
但佢入厠所關咗門,你都唔知喎!咁點呀?mouth:

男爵府

原帖由 Zukina 於 09-8-18 22:03 發表
點解要浸浴? 我地都好少浸浴啦? 咁好心情既???

我同佢講我都無浸浴o架

伯爵府

嘻嘻.....屎啦..我慣左叫工人YOU TAKE A BATH FIRST...... .....不過佢都只係SHOWER....下次我要改口了....

男爵府

好媽媽勳章

其實會唔會你個工人只係想沖涼, 但佢就用左"bathing"呢個字, 不如你同佢講清楚只可take shower, 而不可bathing 啦, 最好講埋要求佢幾時沖和沖幾多次.

禁止訪問

複式洋房

你知佢哋啲英文有幾好㗎啦,我覺得佢唔係浸浴,係沖涼啫,你有冇問佢係浸定沖丫? 會唔會誤解咗丫!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

Maybe it's juz misunderstanding. Juz explain you will only allow her to take shower and let her go ahead. Shower once a day is just ordinary.

大宅

昨天我都係同新到的工人講"take a bath" , 我老公立刻好緊張話係, "take a shower" , haha --

原帖由 pollyw 於 09-8-19 15:35 發表
Maybe it's juz misunderstanding. Juz explain you will only allow her to take shower and let her go ahead. Shower once a day is just ordinary.

男爵府

回覆 3# ggmui 的文章

我都覺得佢係呢個意思。

別墅

セ唔係have a bath / take a shower 咩?

大宅

會唔會誤會左咋, 點會無喇喇要求去浸浴. 佢想去沖涼都唔俾

男爵府

Even if u allow her to take a shower twice a day also sounds reasonable in hot summer days like these days. U don't want somebody at home sweat and stink working for you right?

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至