嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

剪指甲

請問應該幾時同阿b 剪指甲, 我已經買左nuk 的較剪 但係好驚唔敢同阿囡剪 有人話由得佢會自己甩, 一剪左指甲會變硬, 點算 ??

別墅

Re: 剪指甲

BB一定要同佢剪指甲, 否則佢食手指時很 dirty及佢會爪自己塊面時會有傷痕, 我是用 PIEGON的較剪, 都很好用, 待BB訓了才可剪, BB 的指甲很軟, 好易剪的, 你再慢慢試啦 .... :lol:

男爵府

好媽媽勳章

ShinTeresa ,
我未聽過話會自己甩, 我個囝d指甲好快長, 每2-3日就會好長要剪, 我之前都買

複式洋房

我都是用 PIEGON的較剪, 真的很好用.

頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

大宅

指甲要常剪架, 兩三日就長得好快添, 所以bb好容易整損自己塊面. 我用Geber既剪, 好好用, 又唔怕整親bb.
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

大宅

我都係用gerber幫bb剪指甲的.

男爵府

我用果隻係tommee tippee吉之島買,有個圈套自己手指,唔會怕剪親bb,好好用,for初生bb用,9個月後就用唔到

複式洋房

會自己甩 ??剪左指甲會變硬?? 應該唔會
我是用 PIEGON的較剪, 都很好用, 待BB訓了才可剪, BB 的指甲很軟, 好易剪的, 一星期一次
我個宏宏豬出生於2004年

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

指甲會自己甩, coz it's very soft, but it takes time. so better to cut it when she's sleeping.
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至