嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

金銀花洗面 得唔得架

囡囡熱氣, 係米可以用金銀花洗面, 用金菊可以嗎?? 兩樣野有咩分別, 本人對中葯完全唔識, 係米去葯房買就得 ??

男爵府

Re: 金銀花洗面 得唔得架

金銀花沖涼洗面都得~去葯房買就ok~不過金菊我就唔知la
[size=x-small]囡囡 出世~重

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

兩樣野完全不同,金銀花是條狀的,菊花是一小朵的

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

i think you go to 葯房 and ask them, they will teach you, they know what you want.

Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

複式洋房

Dear Teresa ,

我個bb現在倆個多月, 我阿媽就用"土銀花" 同阿b沖涼同洗頭直至滿月. 聽說用過後第日大個會無瘡仔.
土銀花係brown colour. 係藥房有得賣. 土銀花用水煲好後 同bb沖 , 唔好用bath oil , shampoo
我個宏宏豬出生於2004年

大宅

我上次問過,老闆娘說金銀花加菊花(清熱氣),不知是否推消
不過通常都是用金銀花,葯房一定有得賣,仲好平,
我奶奶就用蘇木(一條條木像紅色的牙籤)在葯房買,很平,說比金銀花更能去濕毒

首頁

尾頁

跳至