嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...20

尾頁

別墅

Re: 先天性心臟病

Joy
你有工返真係好,恨死我啦。
我個女以前都唔肯食燕窩,我唯有用燕窩水開奶,但現在大個佐,同佢講為你好o既,依家佢都食啦,阿女試過成個月氣管敏感、咳,睇極醫生都唔好(李山河) 之後比燕窩佢食,食足一星跟住到現在都沒有返發啦touchwood。

複式洋房

Dear All,

It is very surprising that heat disease is so common now. Hope all the kids will be o.k.

God Bless everyone.

侯爵府

好媽媽勳章

Connie,

多謝你呀,我同仔仔都會加油!!

honeybabybee,

我大肚時都係照唔倒bb有事...由於自己本身有心臟問題,懷孕時都好怕會遺傳左俾個bb,所以一路陀一路o向私家/政府keep住check,一直都話冇問題,點知佢出世後都係發現有事...果種打擊+自責+痛心,都唔識得形容俾人知,就算係身邊既家人都唔會明白。唉~

哈哈哈...我囝囝未拍過廣告傢,不過如果佢有條件的話,我都想俾佢去拍。

fumiko,

我記得威院心臟科醫生講,話o向香港每1,700個新生兒之中就會有一個患有唔同程度既先天性心臟病。

我相信呢度幾位媽咪當知道自己既bb有呢個問題時,都會不期然有同樣想法:"何必偏偏選中我既bb!?!?!?"
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇完d post,覺得哩度所有媽咪都好勁,希望你地bb都安然渡過!!!!

複式洋房

honeybabybee & Joy

其實你地試下用冬蟲草燉柳妹,或者去藥房買虎乳靈支+
柳妹燉約三小時,可加鹽當湯飲,都幾好,我朋友教我燉,如果你地覺得冬蟲草比較貴的話,你地可以試下第二個方法用虎乳靈支(約$25 一兩)+柳妹燉,一星期燉約二至三次效果都幾好,呢兩款湯係對氣管及成日咳都幾有效,可以強壯身體,如有唔明白請pm我,我再教你地,希望都可以幫到你地啦!其實我都有lum過如果妹妺bb出世後,等bb大D同樣都會燉呢款湯比bb飲等佢強壯D。

別墅

thank you heddylaw 我會試o下,請問是否只用冬蟲草&柳梅份量要幾多呀?我女依家食緊靈芝袍子。
我好冇用,應怎樣pm你呀?請指教。Thank you

複式洋房

如果你唔介意,不如你直接打電話比我啦!敢會講得清楚D。你check你個pm。o.k.

別墅

heddylaw
和你傾談好開心,仲識佐好多,有機會再傾過。

複式洋房

honeybabybee :
其實我都係呀,係你說話當中學到點樣去安慰我妹妺,你真係一個好堅強的人,我都好高興認識你。希望我地可以保持聯絡啦!

複式洋房

Connie117,
謝謝你的鼓勵, 大家一起努力吧! 希望我們的孩子都越大越健康!

Tsznok,
你仔仔好可愛, 而且看上去都幾壯, 相信他很快就沒事了.

各位媽媽:
想請問各位, 當你們的第一個孩是有先天性心臟病的, 你們還會再生第二個嗎? 如果你已經生了第二個, 是什麼令你有勇氣再生呢? 懷孕期間會有什麼特別要注意的嗎?
我和我先生及家人都沒有心臟病歷史, 但我仔仔就得了此病, 也不知道遺傳佔多大因素?

別墅

heddylaw:
很高興識了你這位朋友,今日我買了冬蟲草&虎乳靈芝,很多謝你的教導。 :lol: :lol: :lol:

別墅

nglee
其實很多人第一胎冇事,但第二胎就有事,要否繼續再有BB,就要是乎你自己本人,因第一胎有問題的,第二胎就比其他人高的,凡事不要想得太多,樂觀面對一切,日子會過得開心快樂。

別墅

heddlaw:
我想煲虎乳靈芝給我爸爸飲,因爸爸長期食緊血壓藥,你知否可唔可以飲呢?Thank you

侯爵府

好媽媽勳章

o下....原來再生第2個時,下一個bb會患心臟病既機會係高d傢??

Trevor仔我第一個bb,其實我一直都想生多個,雖然老公好擔心我既身體係咪再可以負擔懷孕&生產,但...由細到大我都想有個家庭、生兩個小朋友。

突然間有d失落感...
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

別墅

tsznok:
你唔好咁驚咁,我嚇親你添,sorry呀,唔係一定會,都有好多例子,第一胎有事,第二胎冇事啦,唔好咁驚,你可以請教你o既醫生,樂觀D,有希望自然有希望,一定要有信心。

複式洋房

honeybabybee,

請check pm 啦!

子爵府

honebabybee,
有時真係不敢講野, 果日才說個囝好耐沒有哮喘..... 昨晚就喘得好勁入院了..... :cry: :cry: :cry:
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

別墅

joy
有時小朋友真係小氣,講小小又病佐,幾時出得院呀?接近你何仔照心仔日子好近,可否做埋呀?祝你阿仔身體健康,脫離病魔。

別墅

Hi All,
I know my son got VSD (~3-4mm) when he was 4 days old. I understand the feeling of “情天霹靂,世界末日一樣”. I cried for the whole morning and can’t talk. I can’t share with others except my hubby as I don’t know how to tell other why my baby got such disease. I was told by Maurice Leung (the Pd) that the chance for self recovery is very, very low since the “hole” is very near to the valves. He may need operation at age of 6 and it will be a major operation which needs to cut the thoracic cage. I kept on consult Maurice Leung and Grantham Hospital and I understood from them that the sounds got lighter as time goes by but none of them told me exactly what happened.
Miracle happened to my son in 2003 Christmas when I took him for Echo checking. I was told that the hole was smaller which just like a crack between the ventricles. I cried again (since I was so happy) when I heard it. My son is 2y7m now and keeps on checking periodically. He is a bit slim and just weight ~ 30lb.

Special thanks to Honeybabybee for setting up this topic so that we can share.

Heddy, for yr sister’s case, I suggest ur sister should seek for further doctor opinion b4 making up any decision. I would recommend Maurice Leung cos he is the #1 in HK for children heart disease.

Nglee, Maurice Leung said the chance for the second one getting the same disease is higher if the first one got it. However, for my case, my little girl has no problem at all.

複式洋房

Geoffreymom,

You are so lucky! I hope my second baby will be a healthy one too!
Could you please give me (through pm or email) the phone number and consultancy time of Maurice Leung? thanks!

首頁
12345...20

尾頁

跳至