在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有冇

各位媽咪,

我有事想請教!
你地d bb鍾意睇電視嗎? 我呀女對電視相當有興趣, 不過唔係迷哂落去o個隻。
但佢姑姐就成日叫我唔好比佢睇電視, 又話學習不集中, 又話會變得皮氣暴躁...等等好多野...
我都知睇得電視多會有懷影響, 但唔係睇少少都睇懷掛。
佢真係好鬼'淹悶'...

我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

大宅

FUNANN,
我個女都好鍾意睇電視, 今期仲要睇大長今tim 呀 ! 晚晚成11點半先肯訓.
d人都係話睇電視唔好, 但成日流流長, dvd都睇到厭啦, 唔睇電視有咩好做 ?? 呢個問題, 我都好頭痛 :cry:

侯爵府

睛靈勳章

我淨係比bb睇益智dvd, 係餵佢食先睇! 不過我本人都覺得睇電視冇益, 所以比bb睇益智dvd, 我由佢4個月開始比佢睇, 原來真係學到野架, eg, bye-bye動作, 識認汪汪, 咪咪, 跟往dancing, bouncing等..電視d節目好無聊, bb會學壞!因bb學野好快!

besides睇dvd, 可以睇故事書o羅! 我有講故事比囝囝聽架!不過間中睇少少都唔怕.千其唔好多過2個鐘...my opinion only!

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

BB 鍾意睇電視, 我想是被電視的活動公仔, 聲音吸引啫, 好多 BB 都好奇喇!

你不如學下 Meisuen, 播多D 益智卡通, 兒歌俾 BB 睇, 姑姐見到, 都會無聲出。

我個囡細個時, 好鐘意睇兒歌VCD, 成日跟住唱, 不過勁唔鐘意 Disney 卡通, 佢話佢驚巫婆喎! 依家大左, 反而好少睇電視, 鍾意睇圖書。 :lol:

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

別墅

Hi Charitymami
請問邊到有得買可以睇兒歌的VCD, 只是聽就有,
我囝囝都好鍾意聽, 侮晚訓前都有聽一次.

我都覺得睇電視唔好, 不過你要知道如果老人家TAKE CARE
BB 他們就唔色開DVD BB 睇只有開電視.所以只有我放假才睇DVD啦!
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

侯爵府

睛靈勳章

hi 開心樂樂,

唔洗買啦! 我有好多, 燒隻碟比妳啦! 下次見面時比妳!

有邊個都要益智DVD, 話我知, 下之見面時比妳地? :lol:

珍珠宮

好媽媽勳章

借個位, sorli sorli

meisuen
我想問下十月果邊d媽咪係咪唔係好'尋'新人架 ????
大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

珍珠宮

好媽媽勳章

meisuen
你所講既益智dvd係咩節目黎架 .... ?????

Meisuen 寫道:
我淨係比bb睇益智dvd, 係餵佢食先睇! 不過我本人都覺得睇電視冇益, 所以比bb睇益智dvd, 我由佢4個月開始比佢睇, 原來真係學到野架, eg, bye-bye動作, 識認汪汪, 咪咪, 跟往dancing, bouncing等..電視d節目好無聊, bb會學壞!因bb學野好快!

besides睇dvd, 可以睇故事書o羅! 我有講故事比囝囝聽架!不過間中睇少少都唔怕.千其唔好多過2個鐘...my opinion only!

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

開心樂樂,

我個D 兒歌係 VCD edition, 有英文(4隻), 中文(3隻), 係個囡讀幼稚園時, 學校辦圖書展時購買的。D 兒歌有 karaoke function, 有時要做家務, 唔得閒招呼佢, 佢就揸起咪, 自己跟著唱, 自得其樂, 當然要吩咐佢唔好行近電視機喇。

如果你要買, 或者到大眾書局看看, 我試過想燒俾 D friend, 但有版權限制, 唔識燒, 燒死碟, Meisuen 個 D 係 DVD, 質素會好 D, 你可以慳番。 :-P

Charitymami
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

Morning,

Meisuen,
我都想要呀, 可以燒埋比我嗎 ?

我平時都係大眾書局買, 平均$70隻左右啦. 有時爸爸返大陸, 我會叫佢買d (唸住平d) , 不過可能d男人唔係好曉簡, 囡囡唔鍾意睇.

大宅

moring 0112,

同亞女 FIND 到 playgroup 未 ?-( ?-(

侯爵府

睛靈勳章

蕭夫人信箱,

我覺得佢地有幾個好friend, 又一齊出街, 佢地有自己d話題, 所以唔知點挿咀! ?-(

侯爵府

睛靈勳章

Hi everybody,

我有兩集"boo boo 巴士"-有中,英語(卡通影片有歌曲, 一集有4個故事) 及 "wiggles" 兩集 - 英語(大人及小朋友表演既歌舞片, 有隻大狗仔, 八爪魚 及小恐龍卡通人物表演, 好得意架) 我囝7個月睇都識笑....另外有兒歌cd, 我囝一聽就笑, 佢好中意! 每隻都係$45-50左右, 唔算貴!

妳地要就話我知啦! :lol:

珍珠宮

好媽媽勳章

依 ... meisuen
我都想要喎, 見你介紹得咁精彩
may i ....

Meisuen 寫道:
Hi everybody,

我有兩集"boo boo 巴士"-有中,英語(卡通影片有歌曲, 一集有4個故事) 及 "wiggles" 兩集 - 英語(大人及小朋友表演既歌舞片, 有隻大狗仔, 八爪魚 及小恐龍卡通人物表演, 好得意架) 我囝7個月睇都識笑....另外有兒歌cd, 我囝一聽就笑, 佢好中意! 每隻都係$45-50左右, 唔算貴!

妳地要就話我知啦! :lol:

侯爵府

睛靈勳章

蕭夫人信,

冇問題! 妳會join 我地新蒲崗媽咪聚會時o羅, 或妳想我點比妳? 妳係邊度返工架?

珍珠宮

好媽媽勳章

hahaa firstly, 都要向新蒲崗各靚媽打個招呼先 ... hello, 你地好 ! do u all welcome me ar

meisuen
新蒲崗媽咪聚會幾時呀 ??? where ???
i work in WANCHAI ga ......

侯爵府

睛靈勳章

蕭夫人信箱,

我地有時出黎飲茶! 但有d媽咪提意sat可以傾耐d, but 係新蒲崗do you mind? ?-(

珍珠宮

好媽媽勳章

Meisuen 寫道:
蕭夫人信箱,

我地有時出黎飲茶! 但有d媽咪提意sat可以傾耐d, but 係新蒲崗do you mind? ?-( ===> spk seems far away from me ..... hmmmmmmm 算啦, 你都係唔好count我果隻碟啦. 唔駛唸咁多呀麻

大宅

PAT 614

請問你同桐桐D相影左幾 $ 呀,STUDIO 電話我 LA!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

呀 ! 呢樹d媽咪靜d喎

首頁

尾頁

跳至