論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個印印要住址證明去開電話

早在約2星期左右,印印已問準我比佢去出電話.
今日收到"萬眾"寄黎的信,話佢仲未比到住址證明所以會cut佢電話線,叫佢立即交住址證明.現在封信我未比印印,但如果我比封信佢,佢可能會問我攞住址證明,但有佢名的住址證明
交件只有請佢個時綠色個份合約,我唔想比份合約佢做住址證明,因份合約有我老公的名好似唔係幾好.
除左合約另有什麼東西係可以做住址證明 ?-(
你地的工人是怎樣出電話的??-(

http://images.snapfish.com[img align=right]http://images.snapfish.com/33%3A9672723232%7Ffp45%3Dot%3E2333%3D54%3A%3D%3C99%3DXROQDF%3E232354%3B8%3A5973ot1lsi[/img]

大宅

Re: 我個印印要住址證明去開電話

千萬不要比工人開電話,佢地冇節制.我個工人用增值咭開電話,都用短訊傾到痴線.上個工人合同係佢度,傾左成千幾蚊都唔比錢.

洋房

Dear Kai-Kai ma-mi
I'll not allow to use the add. cert for the tel. line, bcos they can use for another bad way. My 印印 also use mobile phone but she use the tel. card. As I know the card can use in local line and can for oversea also. The card worth $100 and she can refuse after use and the tel. no is no need to change. It is much more safe since we no need to give her the add. cert.
Hope the information can help!!
masfamily

洋房

Sorry for spelling missing,
< The card worth $100 and she can refuse after use and the tel. no is no need to change. >
The card worth $100 and she can refill after use and the tel. no is no need to change.
masfamily

男爵府

去smartone有些唔需用address proof的plan俾印印用的。專係俾印印。

洋房

最好唔好俾佢出電話,我以前個工人臨走前我換電話,我俾我個舊電話佢用,佢簡直講到自己姓セ都唔記得,除咗本地friend,仲有用咭打長途,MSM,佢話一個月講超過1000分鐘,最衰就係佢揾唔到佢屋企人,成家人去咗佢細佬度,佢直情黑晒面(係我D朋友面前),セ都唔理,係咁揸住個電話打,後來俾我鬧完先無咁離譜。我好多時坐車同帶BB上playgroup都見到D工人不停咁講電話,根本一D都無理個小朋友,有次有個工人抱住個小朋友上緊堂仲不停咁講,我咪望實佢叫佢出去講咯,佢真係出去喎,結果係個小朋友只係上咗10分鐘咋(因為佢遲到15分鐘),我聽過有工人兩個月就欠三千幾蚊電話費,你話佢地點講倒咁多錢呢?

子爵府

我agent 都係咁話,佢地無節制.係又講唔係又講.

大宅

Try smartone. They don't need the address proof. But one thing you have to mention to the maid. They cannot talk the cell during the day. If you don't control them, they will have terrible telephone bill.

大宅

千祈唔好俾佢呀!如果唔係將來有手尾跟自己就煩啦!叫佢用儲值咭啦

別墅

多謝你地回應
我今日去了"萬眾"問過,嘩!嘩!嘩!!!原來印印無住址證明
只要佢攞返萬眾寄黎的信(即係仲未比到住址證個封信)
去萬眾門市就可以正明係印印係到住的住址證明喎 (我唔會比知印印可以咁做的)
我返到屋企即時同佢講上台貴,扮好人話佢知上台貴
用儲值咭平喎,比埋兩款價錢佢睇,
跟住打電話去萬眾問清楚個印印有無簽到
什麼合約,好彩無簽到,只要下個月通知話唔用就得.
下星期印印會去買定儲值咭用.:evil: 唉!好過上台

http://images.snapfish.com[img align=right]http://images.snapfish.com/33%3A9672723232%7Ffp45%3Dot%3E2333%3D54%3A%3D%3C99%3DXROQDF%3E232354%3B8%3A5973ot1lsi[/img]

民房

我都好讚成唔好俾佢哋用自己地址俾佢哋出電話,因為無謂有事麻煩。不過你俾佢哋講電話﹖

首頁

尾頁

跳至