意見反饋
義工
跳至
[2004年或之前] 現在bb用緊咩size尿片呀~~~

大宅

國民生產總值:4343

現在bb用緊咩size尿片呀~~~

我現在還用緊nb size都o.k.
但間中會all 到啲衫濕,
是否需換細碼 size 呢? ?-(
但nb 寫往可以用到5kg wor???
妳哋用緊咩尿片同size ar..... :-P

大宅

國民生產總值:4073

Re: 現在bb用緊咩size尿片呀~~~

我bb用緊S啦!

大宅

國民生產總值:2358

我個B用緊 Nb 同 S Size

別墅

國民生產總值:876

我覺得重量祇用作參考, 我囝囝現在4.4kgs 已用S碼約2w, 因為NB cool 到佢隻腳仔成條橡根痕 !

複式洋房

國民生產總值:257

我BB轉咗S碼好耐啦!

男爵府

國民生產總值:5053

我個b 24/12 5.1kg, 之後一星期才轉s碼, 我覺得要睇佢個pat形, 而不是睇重量law

大宅

國民生產總值:4045

我囡囡都轉左s碼喇, nb cool到隻脾仔好緊, 同埋pat後面又拉得唔夠高, 好易漏尿.

別墅

國民生產總值:626

濤兒 寫道:
我囡囡都轉左s碼喇, nb cool到隻脾仔好緊, 同埋pat後面又拉得唔夠高, 好易漏尿.

同妳bb一樣。我個b用

複式洋房

國民生產總值:349

NB用左6包後就轉左用s
Adrian Growth Timeline

大宅

國民生產總值:1936

me too
jans 寫道:
NB用左6包後就轉左用s

別墅

國民生產總值:692

BB滿月就換左S碼
:-D 幸福是當我擁有你 :-D http://tw.pg.photos.yahoo.com/ph/fibe001/album?.dir=/861c

大宅

國民生產總值:2269

我個囡囡到現在2個月大都重係用NB
Hello ! 我叫Jodie~

複式洋房

國民生產總值:419

Me 2, still NB. (I still have 3 packs of NB ne...)

複式洋房

國民生產總值:127

Hi,

My baby is 10 weeks old & more than 6 Kg. He is using M size already. S is too tight for him, especially around his legs.
Emily :roll:

子爵府

國民生產總值:11524

2個星期就要轉S..但係買左2包死人PAMPERS超薄
用到滿月就轉左S啦
好開心啦....
但係發覺S都好似大脾位唔掂...
但係就貼1號半位 (妮飄)
都唔知係我包得唔好定要換M
我仲買左9包S架...........

大宅

國民生產總值:1936

各位媽咪d bb轉用m碼未??

大宅

國民生產總值:3327

BB 12月頭出世約7磅, 用Fitti NB&S 個多月便要換中碼了, 因為片片的腰位太窄.

民房

國民生產總值:70

用o左1包NB
就轉o左S用o左3包
就用M碼

bb兩個多月

複式洋房

國民生產總值:250

bb今日開始轉M碼喇!!!

大宅

國民生產總值:4073

My little angel also 滿月就轉用S until now

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.