嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無BB飲雪印有便秘?

我bb就係咁,又話雪印已經對便秘有幫助,我仲駛唔駛轉奶粉呢?thanks~~

民房

Re: 請問有無BB飲雪印有便秘?

我bb又係食雪印食到便秘, 可能bb唔夾雪印 , 同埋 2號奶粉蛋白質高d, bb容易便秘 , 現在我同bb轉了牛欄牌 3 號 4 日 , 仲觀察緊睇吓便便有冇改善.

ok_leung

大宅

ok leung,有好消息可以話我知嘛?thanks!!

大宅

飲乜奶粉

男爵府

llcathy2004 寫道:
我bb就係咁,又話雪印已經對便秘有幫助,我仲駛唔駛轉奶粉呢?thanks~~

係日本版雪印(冇中文)對便秘有幫助,澳洲雪印同日本雪印成份差好多,價錢亦貴一倍有多,因為我都係听講雪印好,但原來係日本嗰隻,我都有你的情況,後來轉用日本雪印好好多.

民房

Hi llcathy,

BB飲了牛欄牌後情況真的有d改善, 現在差不多日日有便便, 就算冇都隔日有 , 便便較以前軟身 , bb屙完都冇瓜瓜叫 , 有時冇留意都唔知bb已經屙了, 聞到嗅味才知道 , 真係好過飲雪印.

ok_leung

大宅

唔該晒咁多位媽媽,我考慮緊轉奶粉...

大宅

我個囡轉

首頁

尾頁

跳至