產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇準媽媽好鍾意飲汽水架?

我對有汽嘅飲品真係忍唔到!我奶奶話我可以飲,飲セ都得喎,因為我巳經8個半月喎!好開心!

你地会唔会都想飲架? :-P

民房

Re: 有冇準媽媽好鍾意飲汽水架?

開頭幾個月都唔咁飲, 但到8個月後都忍唔到.

大宅

熱血勳章

我一有左bb就好鍾意飲甜野, 初時鍾意飲雀檸, 後來鍾意飲7-up, 差不多每日飲一罐tim呀~
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

別墅

係呀,唔飲唔得咁。我有BB之前都唔飲架!我成日同老公講唔知BB飲奶会唔会要用soda水沖!haha..

複式洋房

我駝bb時都曾經飲過
但一定唔飲可樂
因為咖啡因

你係呢個時期好易增磅
唔好飲得多呀~

禁止訪問

大宅

我又係好鬼鍾意飲可樂嫁~~
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

男爵府

FM1218
會咖∼∼我成日都飲咖∼∼特別係可樂呀∼∼我老公叫我唔好飲呀∼∼其實我都想知飲唔飲得咖∼∼我而家都成5個月喇∼∼ ?-( ?-( ?-(
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

大宅

我都成日飲o架﹗因為我老公好鐘意飲汽水及凍飲的人,我一見佢飲就心思思飲兩o下,所以依家就怏生都未介到啊﹗

大宅

我就唔係好鐘意飲有氣既野呀,但我老公就好鐘意飲呀,我有時咪飲一,兩啖囉

複式洋房

可樂存在咖啡因的,會影響bb腦部發展,為他著想都是不好喝了,你都想生個聰明的bb架。

sugar媽咪 寫道:
FM1218
會咖∼∼我成日都飲咖∼∼特別係可樂呀∼∼我老公叫我唔好飲呀∼∼其實我都想知飲唔飲得咖∼∼我而家都成5個月喇∼∼ ?-( ?-( ?-(

洋房

係呀....可樂有咖啡因架....醫生話如果真係忍唔住就飲雪碧啦....雪碧有電解質喎..^^

大宅

吾好飲可樂呀, 除咗因可樂有咖啡因外, 我聽好多人講大肚鍾意飲可樂的媽媽, 生出嚟BB會黑 "mon" "mon", 有當時人証明㗎!

大宅

我都有飲, 唔知點解大肚特別中意飲汽水同涷飲, 可能怕熱掛, 初時中意飲可樂, 現在中意飲雪碧同七喜, 我上胎都有飲, 但不太肚時怕肥反而少飲, 真奇怪 ?-( ?-(

別墅

可樂真你小飲,因為我胃液倒留,雪碧会好D架。

如果怕太甜,可以用soda水+利賓立。好正架! :mrgreen:

公爵府

2020勳章

FM1218 寫道:
可樂真你小飲,因為我胃液倒留,雪碧会好D架。

如果怕太甜,可以用soda水+利賓立。好正架! :mrgreen:

Fm218,

i also 胃液倒留

伯爵府

oh!!!我一向都好喜歡飲可樂的,不過有了bb後,就少飲,但都仲有飲丫.真係要忍口了.

別墅

Littlemelody,

Poor mummy la.... you need to drink more milk, cos my doctor said it helps.

公爵府

2020勳章

FM1218 寫道:
Littlemelody,

Poor mummy la.... you need to drink more milk, cos my doctor said it helps.

Fm1218

thank you for your concern Well, i try to drink warm milk tonight. Hope this help la

大宅

我都鍾意飲可樂,不過呢幾月都只係飲過幾啖 :cry:

首頁

尾頁

跳至