嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

好煩...朝朝早起床,阿仔包片都濕到漏

自從仔仔轉左用pampers棉柔加大碼之後,差不多每朝早都濕到漏,衫仔褲仔床單都濕晒,我已經幫佢盡量包得高d緊d,依然係冇改善,又試過同佢轉用紙尿褲,又係咁樣(仲更漏),自仔仔出世到現在我都係一直用棉柔,有幾個牌子都曾試用過幾片,不過都冇棉柔的質料好,請問有邊隻牌子比棉柔更好用呀?最緊要係適合夜晚訓覺用
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 好煩...朝朝早起床,阿仔包片都濕到漏

可試下''惠康''-first choice價錢平,因我見其她媽媽講口卑都好好,所以我都有買哩試,我個人覺得同健力士差不多.

大宅

我女女都係用pampers, 不過唔係綿柔.
同埋我通常零晨四五點左右會同佢換片, 果時條片通常都已經濕都lum晒啦 (都用左成六個鐘). 其實你條片係唔係用左好多個鐘啦?
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

等待驗證會員

我囡囡用pampers的超薄乾爽,每晚睡8-9個鐘都OK,只試過有時她扒響度抬高pet pet睡時肚仔位唔夠高,有時會整濕件底衫。

http://hk.myblog.yahoo.com/anita-kwan

大宅

不如你試下用Huggies, 呢隻腰位夠高, 同埋佢有夜用裝! 吸濕力都幾好架!

pampers 我覺得越黎越差, 好似我之前o係間 P&G藥房買包棉柔大碼, 一包裹面有半包都有漏尿情況(囝囝夜晚只用棉柔)! 最衰就係我囝囝用其他牌子會出尿疹!

水晶宮

我仔係用 pampers 超薄. 夜晚10點換o左片先食奶, 到第2朝8點先至換, 都 ok, 好少有漏濕情況.

大宅

好媽媽勳章

通常我仔仔由夜晚10點訓到早上8點左右,我半夜唔會專登起身同佢換片,可能時間太長啦....又或者係我個仔有時趴住訓的原因吧...不過..未轉用加大碼時,又冇哩個情況出現喎,會唔會係尿片的問題呢 ?-( ,如HUGGIE好的,我想試一試

大宅

Huggies 有款小/中童夜用尿片衭(綠/藍色packing果款),可買大一個碼試用,唔會太鬆,比其他bb尿片衭吸濕量更多!

侯爵府

Huggies 隻夜用裝好好 (紫色包裝個隻), 我個仔2歲幾,剩係用呢隻唔漏尿, 其他如pampers, huggies 其他片都漏到非起, 所以個仔訓覺就同佢用呢隻,貴D都值得

大宅

好媽媽勳章

琴晚即刻去買左包HUGGIES夜用(紫色)裝,由夜晚10點至今朝8點才換,包尿勁大包,但真的一D都冇漏 :lol: ,太開心喇...多謝咁多位媽咪幫手解決左我一大煩惱
我想問埋HUGGIES日用裝好用嗎?如好的話,我打算連日頭都轉埋用佢

大宅

tszkiuma 寫道:
通常我仔仔由夜晚10點訓到早上8點左右,我半夜唔會專登起身同佢換片,可能時間太長啦....又或者係我個仔有時趴住訓的原因吧...不過..未轉用加大碼時,又冇哩個情況出現喎,會唔會係尿片的問題呢 ?-( ,如HUGGIE好的,我想試一試

其實會唔會係加大碼唔岩你囝囝用呢? 可能太大條包唔得緊所以漏! 大碼可能會好D!

大宅

係唔係size開始唔

首頁

尾頁

跳至