心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

唔該幫幫我,想出售郵票,首日封.

我老公係97'前學人玩集郵,都儲了一大個"紅A"膠衣箱咁多,連李麗珊個金郵票都有,點知後來經濟唔係咁好&亞囡出世後無再集郵.

而家想出售,又無途徑,試過打電話問過一間買郵票ga舖頭,佢地話97'前的只可用1折收購,而97'後的,佢地可以9折大批買比一d公司寄信/郵包,所以都可8折同我收,但感覺好唔底,又唔知有無比人騙,最衰我又用唔到咁多郵票wor,都唔知點算,請問有無人知邊到會收,唔該幫幫我. :-( :-(

大宅

Re: 唔該幫幫我,想出售郵票,首日封.

系唔系全部香港郵票,首日封呀.
如果系,就有人開價就賣o左佢算la.
如果污穢o左,就無人要ga.

男爵府

好媽媽勳章

全部都係香港ge,保存得好好.
但要我1折(97'年前的)賣比人,我情願送比d有心人...><

侯爵府

kristy-mummy

我記得以前郵局會收返97年前的郵票(好多年前), 不如你問下郵局肯不肯收返?

複式洋房

香港郵政早於98年已停止對換「皇冠頭」的郵票了。
97年附近1年的郵票,由香港郵政"濫印",而市民又濫買(當年炒郵票的人是一疊疊(500張)的買小全張)加上香港郵政不再接受以「皇冠頭」郵票寄信,所以97年前1年的郵票大幅貶值!我也有不少「存貨」 :cry:

男爵府

好媽媽勳章

hinhinmummy,

唔該晒,我剛剛問過日日黎我公司派信ge郵差,佢話已經無得回收了. :-( 不過無論如何,都唔該晒妳先.

而我今日再問我老公,佢話如果無其他人收就平d都買wor.好過遲d送都無人要.真係比佢嬲死.

男爵府

好媽媽勳章

ivankam,

咁你知唔知97'年後的郵票,係咪最多都係8折出售呀?因我97'之後的都有幾多. :-( :-(

大宅

Kristy-mummy,

你學習郵d學費幾貴wo.
如你想習郵又想保值不如玩中國文革郵票la.
日後見到包你開心.

首頁

尾頁

跳至