跳至
[2004年或之前] 有無俾奶咀bb啜?

首頁

尾頁

男爵府

有無俾奶咀bb啜?

問下各媽咪, 你地有無俾安撫奶咀bb啜架? 我到而家都未俾過, 有時真係好頂唔順佢扭計,想俾佢啜下.

大宅

Re: 有無俾奶咀bb啜?

我已經投降, 比左我bb 食奶咀好耐啦. 但我唔想佢啜咁耐, 見佢訓著我就同佢拔出黎. 不過而加好多時拔左出黎冇耐佢會醒. 又喊過. 冇法啦, 佢好似自己訓唔到覺呀, 要靠個奶咀先可以入睡.

大宅

我都好想比個奶咀BB食,但係佢好精,
識分我同奶咀, :lol:
佢吾肯食ar! :lol:

侯爵府

我都慢慢比霖霖食奶咀,但霖霖已經食慣手指唔食,其實我覺得食奶咀反而好,至少係街扭計,一比佢食就無事。我有唔止一次經歷,就係同霖霖去完街搭緊車返屋企,明知霖霖扭眼訓,但平時霖霖扭眼訓係食我個人肉奶咀,咁係街我點比,咁就比奶咀佢,點都唔食,係咁喊,終於扭足全程,返到屋企比佢食先訓覺。

別墅

baby_kawaii 寫道:
問下各媽咪, 你地有無俾安撫奶咀bb啜架? 我到而家都未俾過, 有時真係好頂唔順佢扭計,想俾佢啜下.

me too!!
有時想俾但老公同奶奶都話唔好喎~~佢地都有佢地o既道理!!所以屋企連一個奶咀都無o架~~
按圖可以進入小世世的網站o(≧v≦)o

大宅

我都係同pluie投降左la.

初時我點都唔肯比bb食奶咀, 但係當我見bb食手指食到啜啜聲, 不停食個時, 我就要投降la. 因為而家bb細隻手唔會周圍摸o姐, 如果大d四處摸, 又食手指咁咪好污糟~ 所以我都係買左奶咀比佢食, 等佢訓著就拔出黎, 拔左出黎佢重會以為自己食緊奶咀, 個咀仔重啜下啜下, 好搞笑咖~

別墅

利太:

thanks!!

我個小b仲用佢隻手仔"力"走個奶咀,跟住就啜自己隻手tim呀,真係睇小一眼都唔得家!! :lol: :lol: :lol:

洋房

我都已經開始阿B食,大約1個星期. 但我唔想佢啜咁耐, 見佢睡著我就拔出奶咀!
其實我老公同我都不主張食奶咀,驚阿B第時D牙向外,不過就算我唔比, 日頭褓母都有比阿B食!

所以無辦法,唯有盡量少比阿B食!

:cry:

侯爵府

jennifer.c:
我霖霖都係咁呀!用隻手仔拎開奶咀,後放手指入口食到啜啜聲。

大宅

jennifer, fion
我bb有時會拎開個奶咀, 有時就推歪少少個奶咀塞手指入口, 奶咀+手指一齊啜 =.="

大宅

我無俾奶咀bb食,但佢鍾意啜手指,衫袖,衫領,沙巾,仲啜到答答聲,不過佢好古惑,卒卒下眼呀,面呀就"炸炸弟弟"去啜手指,禽晚見到小b合埋眼瞓覺,但係到啜手指,我見到當然阻止佢啦,放番低佢隻手仔,點知佢個咀仔仲啜吓啜吓,仲要啜到答答聲添,真搞笑
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

我都冇比bb食奶咀呀...怕難戒呀....但個個bb都鍾意啜手仔. 我bb食完奶唔會係咪仲有d奶係個口仔, 就申個手隻佢啜喎....次次都係咁. 比其他人見到又以為我冇比奶佢食呀.... ?-(

大宅

利太,

我個b都係”奶咀+手指一齊啜”,都唔知拎得開邊樣,又費事整醒佢 :mrgreen:

男爵府

利太~ 寫道:
jennifer, fion
我bb有時會拎開個奶咀, 有時就推歪少少個奶咀塞手指入口, 奶咀+手指一齊啜 =.="

晴晴都係咁架...不過有時佢會失敗將隻手放咗係個奶咀上面,以為自己食緊手仔架...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

別墅

我個小B依家次次食手仔的時候都會唱歌家 :lol: :lol: :lol:
所以佢一食手的時候,都會比我知道.....
唔知下次佢又會玩D咩呢??
真係日日唔同日日新家!

男爵府

我而家仲頂得順唔俾奶咀佢住, 不過好似利太咁講, 隻手仔真係會開始好dirty 囉..

侯爵府

好媽媽勳章

頭兩個月我都冇比佢食GA,怕第日難戒,
但要同佢戒夜奶同埋見佢周圍搵野啜,
(我隻手臂都比佢啜到成手咖哩雞呀), 搵唔倒就喊到
(湯)豬咁, 先屈服咋!

大宅

我個麵包妹已經對奶咀/手指上咗癮,唔食唔得.拎開佢個奶咀就會發爛乍.所以由得佢啜.
沈師奶

版主

2020勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Kevin仔呢排開始都勁食手指... 俾奶咀佢唔多食~~~ 不過老豆話睇過報導戒奶咀易過戒手指, 所以我O地迫於無奈都要"質"佢食奶咀~~~

男爵府

小倩,
咁我又唔知原來戒奶咀易過戒手指喎, 不過我奶奶都唔俾小b啜奶咀,所以我都費事買俾佢啜.

首頁

尾頁

跳至