親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人在冬天去過哈爾檳,靚不靚呢?

男爵府

Re: 有冇人在冬天去過哈爾檳,不靚呢?

靚, 吉林好靚. d冰燈都好靚架~

不過我係好耐之前去過, 成10年前.

男爵府

thanks !!

子爵府

我覺得佢地啲冰雕比北海渡還靚, 特別係樹掛先至正! 不過我好怕冷就算用咗暖袋對腳都冇晒感覺.

大宅

冰雕,樹掛同冰燈都好值得睇,不過就真係好凍..... 我去果年得-44C!

大宅

請問哈爾濱啱不啱小朋友玩

男爵府

Hello~wewangwang,
哈爾檳的冰燈會, 入面好多用冰做成的玩意, e.g.滑梯, 好大好好玩架, 小朋友一定啱玩(我都玩到唔捨得走).
吉林又好鬼靚, 上雪山玩雪"dau"就更好玩, 又平又好玩.

不過有樣唔好, 就係d北方人食大蒜太多, 我地上次自由行, 真係好怕問路, 同佢地講完野就無晒胃口. 而且我覺得北方人都幾唔老實:evil: , 我地o係太陽島已經比人屈, 上雪山又比人屈, 重係10年前, 而家可能重勁.

子爵府

我前2年去過,d雪雕,冰雕真係靚過同多過北海道好多。
有d人真係吾老實架,如果去,真係要小心。我過年果陣去,嘩~~~~d 鞭胞真係好似24小時放不停咁架。。。我都係鐘意吉林多d,審陽d空氣就真係烏染到不得了。。。機乎氣都斗吾到呀。。

大宅

請問各位帶小朋友去會否太凍

男爵府

好媽媽勳章

嘩! 我去果年只不過零下廿幾度, 都已經好涷了, 帶小朋友去, 唔係幾好呀!!! 真係好涷!!!

首頁

尾頁

跳至