跳至

首頁

尾頁

民房

已經6月無臭臭 !

請問各位6月mami, 你地個B有冇試個呢個情况呀? 女女係食人奶一路啲臭臭都好好,日日都有,但上個禮拜食完香蕉米糊就0甘樣啦,食咗一日藥都末有,点算呢? :cry:

等待驗證會員

Re: 已經6月無臭臭 !

fatmami,
您試下搽d vaseline 係bb 大大個hole 到....

複式洋房

fatmami,

唔好太擔心啦... 我bb都試過食左蛋黃(1/3個)後連續兩日都無大大... 到佢去到時係好硬好硬, 同埋攪到佢成身汗添... 醫生話應該係消化唔到, 叫我下次俾少d... 你有無試下按摩佢個肚, 俾水bb飲, 又或者煲開奶茶(消滯)... 你食左一日藥係醫生開架??

伯爵府

好媽媽勳章

有沒有試"bb用既金油條",亞女初出生幾日,試過3日冇,要用金油條,後來幫下佢,佢唔夠力出,用手幫佢四周圍"禁"下.

大宅

Hi,
This is a good way that Dr. taught me :

Use the thermometer put extra thick vaseline on it then put into BB's PP hole just like measuring body temperature then you turn around the tube at 360 degree and in-out the tube on the hole (just like massaging, around 10 times). You can take the temp. first then do the massage afterwards. See if this could help.

xx ky-aggiex

大宅

見佢好似想痾0既時候幫佢郁下腳仔,禁下patpat,等佢0的大大易出0的,唔係咁多日無大大先痾的話會好痛0架.都係果句,飲多0的水.

伯爵府

好媽媽勳章

fatmami,

how's your baby?

民房

終於通咗啦,用咗凡士林後大約十分鍾,抱起佢佢就唔唔声,跟住老公話得咗,都好大包,不果一啲都唔硬,只係比佢平時個啲硬小小,基本上不可以用"硬"字來形容,所以我諗我個女因為食開人奶,做臭臭都唔使點力,加陣食咗糊仔就卽刻唔識疴,睇下佢呢幾日點 Anyway, 唔該晒呀各位媽咪

首頁

尾頁

跳至