家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

呢個星期大上大落....! 好似有d預兆!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

咩預兆??

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

咩預兆

大宅

可能係會

跌 ... 到你唔信

要錢 (熱錢) ... 唔要貨

升久必跌

水晶宮

yes ! 經濟回穩? 但仲好多人失業呵....! 新樓近日不停出售, 成接到嗎?

原帖由 靖兒 於 09-8-21 15:52 發表
可能係會

跌 ... 到你唔信

要錢 (熱錢) ... 唔要貨

自由太多會令世人失去平衡

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

SO應CUT LOSS離埸定死守?

大宅

港股而家跟大陸A股走勢,8月大陸A股開始調整,港股也順勢調整了一些,但幅度不大(21,1xx 到 19,8xx),問題是成交不斷減少,要再升成交必需配合至每日800至1,000億,到底熱錢跑到哪裡?

20,000以上基本是段段蟹貨,每升1,000點就有不同人士人出來沽之前買落的貴貨,連阿四叔都話要減持,大家還是做好風險管理,多持現金,減少炒消息的3、4線股。

等待驗證會員

原帖由 ods 於 09-8-23 07:25 發表
港股而家跟大陸A股走勢,8月大陸A股開始調整,港股也順勢調整了一些,但幅度不大(21,1xx 到 19,8xx),問題是成交不斷減少,要再升成交必需配合至每日800至1,000億,到底熱錢跑到哪裡?

20,000以上基本是段段蟹貨,每升1,000點就有不 ...

, 我都係同一想法, 所以上星期全部止餂哂, 雖然好痛, 餂得好甘 , 但睇住成交係咁縮, 同埋d二三線股係咁跌落黎, 到而家都反彈乏力 , 真係覺得有d唔妥, 所以都係早走早著 , 我以前就係唔捨得止餂, 卒之攬住隻8號仔, 由五合一之前@ $20買, 到幾年之後再五合一, 最後@$4.5賣, 輸足九成五呀, 所以而家學識止餂, 最怕就係愈輸愈多, 自己到時就克服唔到心魔, 唔捨得止餂la

但又怕大户整個走勢陷阱, 比蕉皮我地D散户踩, 所以成日心思思想買貨, 自己都覺得自己貪心同衰格, 真係想打自己兩巴

首頁

尾頁

跳至