論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人屋企得工人同bb,沒有安眼仔呀~~~

我遲啲要番工,好擔心,有冇人屋企得工人同bb,沒有安眼仔 :cry:

別墅

Re: 有冇人屋企得工人同bb,沒有安眼仔呀~~~

我地都係要返工, 只得工人&BB, 冇眼仔~~

你擔心的係乜野呢???

大宅

Sammiy 寫道:
我遲啲要番工,好擔心,有冇人屋企得工人同bb,沒有安眼仔 :cry:

Sammiy
I am! I trust my maid. I treat her very good and we stay together in a good relationship!
How is your maid? Ok or not? bun bun or in in?
My bb love to stay with my maid (more than us!)coz she love her also.
Some of the mami install the camera as they can see what's going on in their house and can see their kids anytime. I think that is also ok wow!
If you feel that make u feel very worry, then U install "law", but I suggest u better let your maid know that is only because you want to see your bb anytime (even though the purpose is to watch her). I think most of the employee (no matter what kind)will have a better relationship with the employer if their employer treat them good and trust them!

侯爵府

好媽媽勳章

Hi Sammiy,
你個仔同我個女都係11月30日喎, 我同你一樣 屋企 only bunbun and bb, 我會裝 cam to watch her and my baby, 工人始終係工人 打份工者 點信得過 我老公會去
黃金商場一轉 買d cam 番黎 要快啦 因為我下個星期返工 la 點放心呢

珍珠宮

我開頭都冇信心bb比工人揍,所以裝了眼仔,可以看見bb和工人, 個心都定d, 所以我都讚成裝

複式洋房

我個b依家就來9個月大, 我一路都無裝, 但係呢排打親電話返屋企, 個工人都鬼死咁耐先聽電話, 我估佢可能瞓緊覺. 其實如果佢係阿b瞓覺個陳佢"恰"吓都無所謂, (因為佢依家係夜晚要起2-3次身餵奶, 我以前唔使佢咁做因為我係餵人奶架.) 但係就無好有野都唔做走去瞓覺lor. 因為我返到去見到佢好多野都末做. :evil: 所以前兩日我同佢講要我裝眼仔, 但係唔係話要"夾"出佢只係阿b開始大惊佢周圍摸會整親, 咁我睇住都算多個人多對眼嗎.

男爵府

我冇裝眼仔,不過我見一歲的寶寶就好鍾意同個印印姐姐玩,所以相信佢對寶寶都應該好好,由於我放工唔定時,有時可以特擊早0的返屋企,不過次次都見佢0地玩得好好,有時我唔覺意用0左張污穢紙巾抹寶寶面仔,佢都會好驚咁望住我、話番我轉頭。我諗只要你佢好,佢都會對你好0卦!我同個印印姐姐關係都ok架!

複式洋房

芝達,
我相信有啲工人真係會同你以心比心, 你對佢好佢會對返你個b好lor. 但係好多工人末必會咁樣, 你俾個心佢, 佢當狗x咋. :evil:

大宅

Sammiy,

我同妳一樣...遲些返工唔知道工人怎樣對bb

首頁

尾頁

跳至