心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

如何向心儀的男仔示愛?

一大班朋友出來玩過大約兩三次,發覺自己對他有意,好想試探他或簡接表達愛意,怎麼辦? 他本身很害羞,其實我們都有試過單獨交流過,覺得他對我的刻象都不錯,大家都有對方的電話號碼,但我一直都無收到他的來電 ,自己身為女仔唔通真係要自己打電話給他,好驚訝

請指教

複式洋房

Re: 如何向心儀的男仔示愛?

唔緊要啦你就主動打電話俾佢當有事想請教佢咯,你都話佢好怕羞咯!

子爵府

呢個年代唔興話主動唔主動架喇!10年前我都好主動,啱既咪出聲囉!有陣時既野,幸福係要自己去掙取架!如果大家都唔莆行前一步,咁呢段感情就唔會開花結果架喇!
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

大宅

家熹媽咪,請問你當年怎樣行出第一步,因為我好怕“yu” 好無用呀
家熹媽咪 寫道:
呢個年代唔興話主動唔主動架喇!10年前我都好主動,啱既咪出聲囉!有陣時既野,幸福係要自己去掙取架!如果大家都唔莆行前一步,咁呢段感情就唔會開花結果架喇!

子爵府

欣兒 :

果陣冇sms,就哽係寫字仔,或者係call機留言啦!大家都都大家有feel,但就係個男既怕醜,於事,自己就call佢問喇!佢最後都覆咗我,大家有開始到,但時間只係維持咗好短,得幾個月,不過唔緊要架,拍拖唔包一生一世家嘛!大家開心過咪得囉!我好多朋友,佢地撞倒d自己鍾意既男仔,都係因為大家都怕醜,唔肯出聲先,咁就冇再發展落去喇!"魚"唔"魚"呢家野,我覺得係觀點角度,如果人地揀你既,果個未必會係你鍾意既,相反,如果係自己揀既,咁你當然一定鍾意先揀佢啦!係咪!?

去吧!等你好消息!!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

大宅

家熹媽咪,真的希望成你貴言有好消息話比你知,我希望可以在農曆新年前攪掂

子爵府

好丫!重可以趕得切過你地既第一個情人節添呀! :mrgreen:

大宅

家熹媽咪,多謝你的提醒,原來今年情人節在農曆年過後 我會快馬加“邊”:mrgreen:

子爵府

哈哈~~~ 點止呀,過完西洋情人節,重有個中國既情人節呢? :mrgreen:

大宅

主動D, 幸福係自己手上.........

你講左, 如果佢又鍾意你咁咪皆大歡喜law....

如果佢唔鍾意你起碼同自己交代左.....

唔使成日心掛掛, 佢對自己有冇意思...

講左出黎唔使死.......

洋房

我咪就係咁, 錯過晒low
有一個, 我到而家都仲後悔呀 !
明明已試探左人無女朋友.... 但又唔進一步行動. :-|

大宅

我當年就係自以為是, 雖然佢無正面拒絕我, 但言語間我感受到, 到今日我仍然記得佢講過的說話;

無錯! 好多事都係自已爭取, 我並唔係向你撥冷水, 但你會唔會好似我咁自已"一廂情願", 到頭來會好hurt, 仲見唔見面呢!你承受得到結果嗎?

不過我會支持你的, 到今日我都無後悔過, 只係好"dump心"有一次同佢傾電話, 佢問我因咩事唔開心, 我唔識"打蛇隨x上"., 否則今日有另一個故事, 真係好後悔.好後悔!
KooKuKooKu :pint:

大宅

所以我會把握時機,唔想自己“第時”後悔。二十一世紀新女性要為自己的幸福爭取,因為現在女性的比例已多於男性
kooku2004 寫道:
我當年就係自以為是, 雖然佢無正面拒絕我, 但言語間我感受到, 到今日我仍然記得佢講過的說話;

無錯! 好多事都係自已爭取, 我並唔係向你撥冷水, 但你會唔會好似我咁自已"一廂情願", 到頭來會好hurt, 仲見唔見面呢!你承受得到結果嗎?

不過我會支持你的, 到今日我都無後悔過, 只係好"dump心"有一次同佢傾電話, 佢問我因咩事唔開心, 我唔識"打蛇隨x上"., 否則今日有另一個故事, 真係好後悔.好後悔!

子爵府

好媽媽勳章

欣兒Yanyee:加油呀...我個陣時都係主動去追我老公...我先有而家既好老公咋...
個陣時我係icq識我老公架...後尾仲交換埋電話...佢又係怕醜架...我都係主動打比佢...同佢傾偈...加埋佢就黎生日...咪約出黎玩囉...就係咁...大家又o岩傾...又o岩feel...就係咁一齊呀...而家仲有個可愛仔仔...你都要加油...為自己爭取...正所謂女追男隔層紗...男追女隔塊牆嘛...為自己幸福著想...唔好錯過任何機會呀...

[url=http://lilypie.com][img]

珍珠宮

環保接龍勳章

愛情要自己爭取架,其實好多時只要其中一方肯踏出第一步就可以開始,試左自己唔會後悔,無論結果係點都叫做嘗試過。

當然講左要有心理準備啦,你揀人人揀你ma!

我自己就會做好多野出o黎令個男仔feel到,例如成日撩佢傾計、記住佢D野、佢病時勁關心佢,不過如果想直接d可以就話佢知你鍾意左佢~~ 有時未必用口講,可以send SMS俾佢~
人生本是苦

複式洋房

你好~ 我叫布甸呀~
你不防暗示下, sms攻勢.......icq, 傾電話咁.......我每次有心儀o既對像, 都會email下, icq下咁, 之後傾耐左, 大家了解多左, 你再暗示一下, 如果佢都有feel, 佢一定會開口啦~
而家做女仔唔係一定要被動果個架~ 我識我bf果陣都係咁, 之後我就成日暗示, 佢都係暗示, 最終我都直接問佢對我有無feel囉~ 有d野,係你就係你, 唔係你就唔係你, 只要你放開d, 就會大膽d去講架啦~ :lol: 加油~ 支持你~
想生番個囡囡呀!!~ :-P

大宅

布甸,Yes, 我現在draft緊個email,準備下星期send比他 :mrgreen:
puddingsharon 寫道:
你好~ 我叫布甸呀~
你不防暗示下, sms攻勢.......icq, 傾電話咁.......我每次有心儀o既對像, 都會email下, icq下咁, 之後傾耐左, 大家了解多左, 你再暗示一下, 如果佢都有feel, 佢一定會開口啦~
而家做女仔唔係一定要被動果個架~ 我識我bf果陣都係咁, 之後我就成日暗示, 佢都係暗示, 最終我都直接問佢對我有無feel囉~ 有d野,係你就係你, 唔係你就唔係你, 只要你放開d, 就會大膽d去講架啦~ :lol: 加油~ 支持你~

男爵府

同佢講咪得..有咩問題啊..宜家唔分男追女定女追男的啦

複式洋房

欣兒Yanyee,
喂~ 妳幾多歲呀!? 拍過拖未呢!? 其實我都係22歲架咋~ 哈哈~ 有無好消息呀!? 有就快d話我知喎~ :lol: :mrgreen:
想生番個囡囡呀!!~ :-P

複式洋房

欣兒Yanyee :
加油呀!!我地會支持你的呀!!我現在個男朋友都係我主動問佢,佢個時先知道原來我地對大家都有feel的呀 所以我覺得為左自己幸福著想,唔好錯過任何機會,唔好令自己後悔呀!!
等你好消息呀!!

首頁

尾頁

跳至