意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 5|主題: 127238

跳至
無人性ka工人!!
該用戶已被刪除

無人性ka工人!!

複式洋房

國民生產總值:125

Re: 無人性ka工人!!

我覺得你做得好

子爵府

國民生產總值:12915

我都覺得你做得o岩,我覺得個工人好有問題...希望你搵到個校長啦!

複式洋房

國民生產總值:449

你係咪話x糧呀? 我有資料:

HK: TEL: 2576 5881, FAX 2576 5881

MA ON SHAN : 2881 7848, FAX : 2881 7238

LAM TIN: 2805 6699, FAX:2772 0868

DIAMOND HILL:2955 9797, FAX: 2955 9798

希望可搵到個僱主, 唔係個小朋友有排受.

大宅

國民生產總值:1215

我都支持妳

最好可以與小朋友家長直接對話,呢D咁抵 的工人,一定要將佢揭發。

別墅

國民生產總值:792

太過份,,,,,,請到個衰工人....慘....希望快些搵到個僱主吧,,,,,幫幫個小朋友..........
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

洋房

國民生產總值:81

支持你,一定要釘死佢. 我係你我會要求個police帶個小朋友反police station or school, 一定要聯絡到個家長為止.

公爵府

國民生產總值:29657

比著我都會咁做, 做工人做得咁賤格, 咁大爺就返鄉下咪鬼黎打工啦 :evil:
個小朋友都好可憐, 佢父母一心想請個人照顧佢, 依家變o左害o左佢都好慘, 我又係好怕工人對自己個仔唔好, 所以好留意, 如果仔仔唔願跟工人, 即係唔比抱之類, 就要小心啦, 有機會係工人做o左d衰野囉。

希望個小女孩既父母快d知道真相, 將個賤印送去差館, 仲有就係入境署唔好再放呢d人黎扼飯食 :evil:

珍珠宮

國民生產總值:33983

2018勳章

lsl,

你咁樣做好好好 不過令你受左咁多氣
如果多d你咁勇敢/抱不平既人就好喇

每個孩子都係父母既心肝寶貝,
但係就比工人咁對待!

點解d工人咁無人性 咁樣d小孩子,
佢地都會做人母親架.

珍珠宮

國民生產總值:41995

真的很賤格個印印, 希望個小女孩的父母會知道個衰印的衰野.你做得很正確, 我支持你

禁止發言

國民生產總值:3697

2018勳章

複式洋房

國民生產總值:332

"lsl",
做得非常好 我地支持你.

別墅

國民生產總值:697

好媽媽勳章

妳好勇敢呀! 支持妳!

複式洋房

國民生產總值:488

I also have similar case before. When I was going to shopping in the early morning, I met a little girl who was my daughter's kindergarten school-mate. And her domestic helper, [philino] beat her arm forcely in sudden. She yelled and asked why hit her so painful. But her maid did not feel quilty and show her bad face.

There were some strangers around me and talked about this event. And said why the domestic helper so bad. So, I decided to let her mother know what's happen.

Firstly, I went to kindergarten and found out who was the class teacher of that little girl. And then told her the whole story. Of course, the class teacher promised me that she would tell the whole thing to her mother.

Another day, I met the little girl's mother. And told her the whole story again. She said that she was told by the class teacher and very appreciated my help. At last, she fired the domestic helper and employ a new domestic helper instead.

I want to share this experience here because I want you all here, if you find/see something happen about domestic helpers with their little employers, please stand out and be a witness.
Today, you give a help to others, who knows some days someone will do the same thing on you.
[img align=right]http://www.danasoft.com/sig/Bruceleehk.jpg[/img]

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:2826

2018勳章

lsl,

Thank you, you help a little girl! Great job!. I think all of the BK mom will support you and will do the same thing. Hope to hear your good news soon.

別墅

國民生產總值:632

我試過在行市見倒一個印印帶往個三/四歲既細路女同另一個印印傾緊計,個印印朋友特然間用手想打個細路女塊面,我當時即刻企定望住佢,佢即刻收慢同埋輕輕力咁打左個細路女塊面一下,個印印朋友仲望實我,跟往就即刻話-”叫我做工人,妳無禮貌亞,知唔知咩叫禮貌”.
我諗如果當時我唔係停低,個細路肯定比人打到喊,所以有時工人真係信唔過,就算佢自己唔打個小朋友,一樣可以叫朋友代出手,或者個小朋友比人打都當無事.就算屋企裝埋眼,都係防唔倒..

大宅

國民生產總值:2589

lsl

妳做得好0岩, 個工人真大膽又離譜,一定要指控佢
傷害小朋友弱小心靈﹗

大宅

國民生產總值:1141

lsl
做得好.我地做僱主既都要團結.一齊黎睇住人地既工人.

子爵府

國民生產總值:12949

well done,u ar our bk angle,今日我媽咪見到個bun bun 抱住bb 沖紅燈過馬路.小心

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.