興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

可唔可以教我縮細張相呀?

我呢張大頭相係一位bk媽咪幫我縮細, 我自己就始終縮唔到, 可唔可以教我點樣縮細張相呀? ?-(

Thanks!

侯爵府

畀面勳章

Re: 可唔可以教我縮細張相呀?

您用邊隻圖像軟件架?其實resize既功能彼此大同少異既姐....
~BK大頭照image limit : 150x150 pixel (*size<20Kb*)~呢個規則一定要跟足!

我用開呢個 : ACDSee

大宅

ChunChun_Daddy ,

我都唔知用開邊個software, 整相我係第一次, 所以乜都唔識, 你用開ACDSee容易用嗎? 是從網站download還是買碟install?

我有咁多問題真係唔好意思! 唔該晒你呀!

侯爵府

畀面勳章

ACDSee要比$$$...

您不如試下呢個freeware :
~ irfanview ~ ,都幾簡單易用.....一睇就明!

大宅

ChunChun_Daddy,

咁我試吓先, Thanks!

子爵府

ChunChun_Daddy 寫道:
您用邊隻圖像軟件架?其實resize既功能彼此大同少異既姐....
~BK大頭照image limit : 150x150 pixel (*size<20Kb*)~呢個規則一定要跟足!

我用開呢個 : ACDSee

ChunChun_Daddy

請問點樣可以好似你咁將類似GEI畫面貼上黎AR???

先謝

侯爵府

畀面勳章

好簡單 : print screen囉->paste返落去您用開既image editing software!

搞好之後咪搵個web site post返上黎囉....
您可參考 ~ 支援貼相的網站 ~

子爵府

ChunChun_Daddy,

多謝妳回覆

但係我唔明乜野係PRINT SCREEN???? 即係指住個SCREEN RIGHT CLICK MOUSE 揀PRINT SCREEN???? 唔好意思, 因為我唔係好識

侯爵府

畀面勳章

print screen我指係keyboard上面某個制 : PrintScreen Sys Rq

按一下之後

子爵府

ChunChun_Daddy

hehe....明白la...原來係咁....so easy~ 多謝指教

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
手機攝影 ... 2 3 4 5 6 .. 7