心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 69年出生既朋友,您們好嗎

Hi! 各位69年mami
我係8月gar, 有個21月仔仔, 全職媽媽. 想生多個BB.
specialbaby:
我同妳一樣,有個好難頂ge女經理, 我7月開始做全職媽媽
:lol: :wave:

子爵府

大家好, 我係9月出世, 有個03年12月的小bb, 要返工0架!bb仲未識講0野, 又未識行呀!淨係識成日在拍手!
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

複式洋房

liwoodma,

我都係9月出世,我老公都係69年,同我同月但唔同日,我同佢差5日,你個bb一歲,有無準備追多個呀? 係就趁早啦。

複式洋房

yikyubb

你指你係上年 7月開始做全職媽媽呀! 你想生多個BB,係就要快啦!因我地年紀唔細啦,今年黎近都36歲。

我就

複式洋房

小女子﹐
孤獨就入黎多D囉﹐乜都講到架喎﹗

Meisuen﹐
想想地就好追啦﹐我地真係唔細啦﹗
話時話你陀BB時有無好辛苦呢﹖我個時就個胃好唔掂 :cry:

gracelam,
我仔仔又係9月不過03年﹐我地就69年﹐我6月﹐你就11

specialbaby,
做左成個星期FULL TIME MA MA﹐ 慣未呢﹖

大宅

其實以我想,如果15,16想生bb,不如不設防,順其自然.如果有o左,就當是禮物 :mrgreen:
其實,以我們年紀,加上'懶惰',不刻意都不容易有

子爵府

Leomami

追多個?無諗過喎, 你呢?追番個女?
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

複式洋房

Anyway,都恭喜你成為全職媽咪,每日都可以對住自己嘅小寶寶,有時去決定做一件事真係唔容易,好似o依家由上天去安排反而唔洗想太多仲好啦,可能你繼成為全職媽咪之後好快就成為第二個bb嘅媽咪都唔定呢!

Hi all 69's 媽咪,
實在對我地黎講再做媽咪真係幾趕o架啦,我自己就係咁想啦!所以我已經唔再考慮咁多希望今年生多個囉!

複式洋房

mac,
係呀足足做左一星期Full time mami,話時話都係未習慣架!我都要慢慢適應吧!

polo,
多謝你但對住過小寶寶都好激氣,不過都係開心,因以前返工放係呀媽睇住佢,等星期六先湊返黎,以前一星期湊兩日而家就湊足7日,真係辛苦過返工架!

複式洋房

大家好,今日年廿八,有無洗「辡撻」?你地辨左年貨未呀?我自己就洗左迎下節兼買左 小小賀年糖果,但唔夠明天再買些少就ok!

複式洋房

liwoodma,
哈! 如果百分百係女,我都想生,但如果又係仔,我諗死

大宅

leomami:
我睇過有個清宮XX, 係用黎計算生仔定女, 按媽媽年齡及有左個月份推算,準成度99%, 我識D多朋友都中, 除左我; 但依個表係朋友e-mail的, 已elete.
有問下BKmami有無, 我想你ng會係個1%掛.
specialbaby:
吾好放棄,好多人經濟仲差都生兩個Baby la. 年紀唔細啦,到經濟好先生, 會吾會太遲呢?-(
做全職媽媽湊仔初初好ng慣, 得閒可以交流下.;-

子爵府

清宮xx圖上網就可搵到啦!不過唔知係咪真係咁準, 好似我咁, 我未知係仔定女時我朋友幫我睇0左又咁啱中了喎!

男爵府

好媽媽勳章

[size=large]hi all,恭喜發財

[size=medium]我都祝咁多位媽咪青春常註 心想事成
[size=medium]祝咁多位daddy工作順利 今年賺多d
[size=medium]祝咁多位bb&小朋友身體健康 快高長大 學業進步

複式洋房

yikyubb,

講開呢個清宮XX, 得啖笑,我有

複式洋房

小詹 ,
好多謝你! 大家咁話。

希望大家都如你所祝願! :mrgreen: :mrgreen:

複式洋房

各位69年既朋友﹐
拜個早年先﹗
心想事成﹐想個樣得個樣﹐添丁發財

liwoodma﹐Leomami﹐
清宮XX﹐我有左BB既時朋友幫我計過﹐又準喎﹐
不過個表前後3個都係生仔﹐所以計中機會好大

sunday 湊左個仔整日﹐一早整飯仔﹐又陪玩﹐又陪訓﹐又去playgroup.....
哎~~~倦 到想死﹗諗起你轉做全職媽媽﹐一定好唔慣....

洋房

祝大家新一年樣樣都好,仔女健康、活潑、聰明又伶俐。

雞年我地犯太歲呀,大家有冇好計?

複式洋房

哈哈,我又黎.............

恭喜發財
身體健康
萬事如意
橫財就手
想生雞仔嘅生雞仔
想生雞女就生雞女啦!

大宅

祝各位媽咪:
身體健康, 萬事如意, 青春常註.
祝小朋友:
聰明伶利, 品學兼優, 笑口常開.

leomami:
恭喜, 恭喜! 係咪已經有左BB.

首頁

尾頁

跳至